Hverdagsliv

FREDAGSPOST

24. maj 2019

Morgenmadsfristelser fra Babbo-Ria

 

Glædelig fredag, fine mennesker! Og solen skinner langt om længe igen fra en skyfri blå himmel. Fredagslykke! Hvilket også er det eneste, der afholder mig fra at gå i hi under dynen. Jeg er træt med træt på, og ugen her er mest af alt foregået i en døs med ondt i hoved, hals og en løbende næse. Og høj temperatur på selvmedlidenhedsbarometret. Nola har været næsten umulig at putte om aftenen, og i tillæg har hun hele ugen besluttet sig for at starte dagen inden klokken har slået 05:10. Og nok er det lyst på det tidspunkt, men det er altså stadig lige en time tidligere, end selv jeg, der ellers er et stort morgenmenneske, foretrækker at stå op. Således er de fleste dage startet med underskud, som det ikke rigtig er lykkedes mig at indhente i løbet af dagen. Satser så afgjort på at gøre det til tilfældet i weekenden. Heldigvis kan vi kalde weekenden tidligt i dag, når Mads smutter fra kontoret allerede 14:3o ovenpå et par sene aftener på jobbet. Hvis vejret er til det, tror jeg vi vil finde et spot til en fredagsdrink i solen. Det trænger vi til!

Og ellers er det et rart og overkommeligt weekendprogram vi har foran os. I morgen har jeg sat en savnet veninde i stævne til morgenmad på Babbo-Ria, og bagefter tilslutter jeg mig arbejdsdagen i vores andelsforening. Søndag kommer mine forældre på besøg, og udover barnebarnshygge skal jeg også have lokket min far til lidt praktik herhjemme, så vi forhåbentlig kan komme lidt videre med indretningen af soveværelset. Glæder mig så meget til at vise jer endnu flere glimt derfra, som vi kommer på plads.

Jeg håber også weekenden kommer til at tillade et par udflugter i egen by med min lille familie. Vi har endnu vores første cykeltur tilgode med Nola, men cykelsæderne er netop kommer, og mangler bare at blive sat på, så måske vi skal ud på tur i det fri i lørdagens gode vejr (hvis det altså holder). Og så vil jeg så småt tage tilløb til at gå igang med pakningen til vores sommerferie, der starter på torsdag. Hvis jeg starter i god tid, er der chance for, at jeg får det hele med, tænker jeg. Til en ferie der starter med en dag på Heartland, videre til weekend i Århus og derfra til en sommerhusuge på Fanø. Hvor jeg dog glæder mig!

Og jeres weekend, venner? Hvad byder den på?

Til de af jer der mangler inspiration til weekendprogrammet kommer her en håndfuld ideer.

  • Se de første to afsnit af DRs nye dokumentarserie Albert og Sanne for altid. Om et barnløst par der for alt i verden ønsker at blive forældre. Om deres opslidende kamp i fertilitetsbehandling. Jeg slugte de to afsnit, der lige nu er tilgængelige, råt igår, og glæder mig allerede til næste uges afsnit.
  • Weekenden byder også på masser af gode loppemarkeder rundt omkring i byen. Bl.a. på Balders Plads, Willemoesgade og Nørrebrohus, alle lørdag. Og Veras Market holder til under Buen søndag.
  • Du kan også tage til årets Fortovsfest på Enghave Plads i morgen. En familiefest med loppemarked, fodboldturnering, skaterkonkurrence, børneaktiviteter, underholdning for børn og op til 50 koncerter, der bliver afholdt på scener rundt om pladsen og på den store udendørsscene.
  • Huske at stemme til Europarlamentsvalget på søndag! Tænk hvor stor magt, EU som fællesskab har. Det er altså ikke helt ligegyldigt, hvem der sidder med ved bordene i Bruxelles. Er du stadig i tvivl om, hvor du skal sætte dit kryds, så har bl.a. Altinget lavet en kandidattest.
  • Lørdag er der også fotomarked i Absalon, hvor spirende fotograftalenter sælger ud af porteføljen. Oplagt anledning til at finde unik fotokunst til boligen.
  • I eftermiddag og aften går det løs i Byhaven Pumpehuset, hvor Ibyen-prisen 2019 bliver uddelt til alt fra byens bedste nye restaurant og bedste cocktails til vigtigste klimatiltag og kaffebar. Undervejs vil der være koncert med bl.a. Ea Kaya og Alex Vargas, der er helt fantastisk live. Der er gratis entre.

    Kommenter