Hverdagsliv

SØNDAGSLÆSNING: OM AT FINDE SAMMEN IGEN

25. juni 2017

img_2349Det er knap fire måneder siden, at Mads og jeg fandt sammen igen, og et af de spørgsmål, jeg har fået flest gange er, hvordan det har været at finde tilbage sammen. Og det kan jeg godt forstå, for der er ikke ligefrem en opskrift på, hvordan man får genopbygget tilliden og tosomheden igen efter at man har været fra hinanden i en længere periode. 

Jeg skrev i efteråret en del om, hvordan jeg oplevede det at gå fra min kæreste og bedste ven gennem mere end 5 år, men det at finde sammen igen, har jeg endnu ikke delt så meget om herinde. Mest af alt fordi vi også selv lige skulle finde os til rette i en ny hverdag igen, finde ud af hvordan vi fik lagt det sværeste år i vores liv bag os og på en eller anden måde fik fundet frem til en ny formel for, hvordan vi skulle være kærester påny, inden jeg begyndte at åbne op herinde. Men det vil jeg gerne; åbne op for, hvordan det har været at finde sammen igen. Og Mads og jeg er et sted nu, hvor jeg godt tør skrive lidt om, hvordan vi er kommet videre – og hvordan vi i dag er et meget bedre sted, end vi var for et år siden.

Der er ikke to mennesker eller to forhold der er ens, så jeg er på ingen måde mere ekspert udi kærlighedslivet end nogen andre er, men fordi I altid er så glade for, når jeg åbner op for andet end garderobefristelser og skønhedsanbefalinger, så tør jeg godt dele vores erfaringer med, hvordan man kan genopfinde gammel kærlighed.

img_2348Hver gang jeg er blevet spurgt, om det ikke har været svært at finde tilbage igen, har det indlysende svar været ‘jo’. For selvfølgelig er det svært at finde tilbage. At finde hinanden, når så meget er sket. At lære hinanden at kende igen når intet og alligevel alt er forandret. Men det kan godt lade sig gøre. Hvis man vil det nok! Dét har nemlig været helt afgørende for os. At vi ville det. Både Mads og jeg lærte på den hårde måde, hvem og hvordan vi var uden hinanden.  De syv måneder, vi var fra hinanden, er den sværeste og mest kaotiske tid, jeg endnu har oplevet, men den fik mig også til at indse, hvor meget jeg havde mistet, og den gav mig en vilje til at løse det. At finde en vej tilbage. Og det blev startskuddet til en ny start. Viljen til at finde tilbage.

Vi prioriterede ret bevidst at tage ud at rejse som noget af det første, efter vi var blevet enige om at prøve igen. Alle ved, at det at tage væk fra hverdagen for en kort stund gør noget virkelig godt for et forhold, og vi kunne mærke, at det var vigtigt at have nogle dage, hvor vi bare skulle koncentrere os om at være os. Så vi tog til Rom i midten af marts (det er i øvrigt også her, billederne er fra). Og solskin, spritz, pasta, og gelato er altså terapi for sjælen. Og for forholdet. Allerede i løbet af den weekend, tror jeg nemlig, at vi begge kunne mærke, hvordan vi fandt ind til hinanden igen. Vi fik selvfølgelig snakket ud om en masse ting endnu engang, men hvor vi tidligere havde snakket mere bagudrettet – om alt dét, der var sket og forandret imellem os – så tog vores snakke i Rom os i en ny retning. Fremad. Fast besluttede om, at få det til at lykkes, bragte Rom os nemlig i retning af nogle nye rammer for vores forhold, og selvom de har – og stadig gør – kræver masser af arbejde, så tror jeg på, at de har været afgørende for, at vi idag har lagt, det der er sket bag os, og istedet fokuserer på fremtiden, som heldigvis igen ser glad, lys og lykkelig ud. 

Ærlighed. En af de vigtigste grundsten i enhver relation, og særligt i et forhold, hvor man har været gået fra hinanden, men beslutter sig for at finde sammen igen. Selvom ærligheden ikke altid byder på det, man gerne vil høre, så er den simpelthen så vigtig, hvis man skal lykkes med at lægge fortiden bag sig. Det er vi begge to ret bevidste om, og dét at være ærlige om, hvad der skete for os hver især og imellem os, har været et vigtigt skridt på vejen mod at komme videre.

Kærlighed. Vi gør os idag umage med at være kærester på en ny måde, så vi ikke falder tilbage i de gamle hverdagsrutiner, som var en af årsagerne til, at vi gik skævt af hinanden til sidst. Selvfølgelig bliver kærlighed hverdag på et tidspunkt – det gør det helt sikkert også for os igen – men lige nu øver vi os på at være lidt mere spontane. En hverdagsdate, en aftengåtur uden formål men bare for at holde i hånden og snakke om alt og ingenting, små overraskelsesgaver, uventede komplimenter. Den slags små ting, som det er ufatteligt nemt at tage for givet, men som det er uendeligt vigtigt at huske på. 

Kommunikation. Med en kandidat i kommunikation skammer jeg mig nærmest over, hvor uopmærksomme Mads og jeg tidligere har været, når det kom til vores kommunikation. Det var så lige til, altid bare at snakke om de nemme ting, holde fast i de ting, vi vidste vi kunne finde ud af at tale om, og ikke rigtig berøre de ting og bekymringer, som vi nok begge gik med, men som vi var for bange til at tage hul på. Men apropos det med ærligheden, så ved vi bedre i dag, og vi arbejder i den grad på at blive bedre til at snakke sammen – også om de ting, det ikke altid er nemt at tage hul på.

Frihed. Det her punkt er nok der, hvor vi i virkeligheden har ændret os aller mest i den måde, vi i dag er sammen på. Vi er nemlig blevet meget bedre til at give hinanden plads og til at prioritere den frihed, vi hver især har brug for, for at blive ved med at have noget nyt at bringe ind i vores forhold. Før gik der nærmest sport i at koordinere kalendre, inden en ny uge gik igang. Den vane har vi parkeret nu, og selvom det betyder, at der kan være uger, hvor vi nærmest ikke ser hinanden, så mærker vi til gengæld savnet, og den følelse tror jeg vi begge, har længtes efter. 

Således har vi med nogle få nye spilleregler kastet os over et nyt kapitel af vores liv sammen. Klogere, stærkere – og en hel del lykkeligere. Og det skal vi blive ved med at arbejde for <3

 • Reply
  Lullumut
  25. juni 2017 at 21:49

  Det var så dejligt, da du skrev i foråret, at I havde fundet sammen igen 🙂 <3 Jeg har selv været sammen med min kæreste i 13 år, og det er så vigtigt det med bl.a. at snakke sammen og give hinanden plads. Vi kan nogle gange opfordre hinanden til at lave aftaler med vores venner for at bryde hverdagsrytmen lidt.

 • Reply
  Den håbefulde
  17. februar 2019 at 20:40

  Sikke en skøn beretning, det giver tro på at en genforening med stærkere bånd kan lykkes

  • Reply
   merimeri
   18. februar 2019 at 14:02

 • Reply
  Chris
  21. juni 2020 at 14:30

  Havde I begge to vilje og lyst eller skulle den ene “overtales”?

  • Reply
   merimeri
   22. juni 2020 at 10:45

   Vi havde begge vilje og lyst – ellers tror jeg desværre heller ikke, at vi var kommet i mål. Dengang vi besluttede at finde sammen igen, var der selvfølgelig én part der tog initiativet, men vi havde begge lyst til at kæmpe for det!

 • Reply
  Anna
  2. november 2021 at 6:52

  Jeg ved ikke om det er alt for gammelt et oplæg, men hvordan tog den éne part initiativ igen, så den anden fik lyst til at give det en chance?
  Hvad skrev man i sådan en besked, som jo kun kan være meget sårbar og stiller en sårbart♥️

  • Reply
   Line Schjelde
   9. november 2021 at 9:21

   Kære Anna, det er efterhånden fem år siden, at Mads og jeg fandt sammen igen, så husker dårligt de små detaljer fra dengang. Som jeg husker det, startede det dog lidt i det små, en snap besked hist og en sms besked her. Kontakten døde ligesom aldrig helt ud, og derfor var det nok også nemmere lige så stille at bevæge sig ind på livet af hinanden igen ❤️

Kommenter