Boligindretning

DEN SMUKKESTE SOFA I BYEN

9. april 2019

Indlægget er udgivet i samarbejde med Sofakompagniet

Som jeg skrev i min fredagspost, skulle vores weekend skydes igang med leveringen af vores nye sofa. Og her er den så. Vores nye Astha. Og hun er meget smukkere, end jeg havde kunne forestille mig ud fra billederne. Den brændtorange farve klæder det smørbløde velour ualmindeligt godt, og jeg er så, så vild med det forandrede udtryk i vores stue. 

Sofaen har vi været så heldige at kunne vælge i forbindelse med et samarbejde, jeg har indgået med Sofakompagniet, og Mads og jeg blev hurtigt enige om, at nu vi ikke selv skulle have penge op af lommen for sofaen, skulle vi vælge en lidt modigere model, end hvad vi måske ellers ville have været tilbøjelige til. Og dét er en beslutning, vi ikke har fortrudt. Se nemlig lige, hvor godt den tager sig ud ….

Hånden på hjertet, så bruger vi noget mere tid i sofaen om aftenen efter vi er blevet forældre. Her vi flader ud ovenpå en lang dag med Nola, her vi ser tv, læser, putter og snakker om stort og småt. Så vi har glædet os til at lade en større og blødere sofa erstattet vores klassiske uldsofa. Det havde været nærliggende at vælge en chaiselong for den ultimative flyder sofa, men jeg synes sådan en stjæler en del plads. Istedet har vi derfor valgt en fin puf i samme smørbløde velour som sofaen, men i en rustrød farve for lidt modspil til den orange. Og sådan en puf fungerer altså ret godt, fordi den både kan bruges som en ekstra siddeplads, men altså også skubbes hen til sofaen, hvor benene kan smækkes op og man derfor næsten ender med en chaiselong alligevel. 

Det eneste der nu mangler i vores opdaterede sofahjørne er noget på væggen over sofaen. Og her er vi virkelig i tvivl om, hvad der skal ske. Vi har en billedvæg på modsatte væg, og også vores store billedvæg i alrummet, så vi føler ikke rigtig for endnu en billedvæg over sofaen. Måske vi bare går med et eller to store billeder, men noget helt andet kunne også være en mulighed. Måske en væglampe, en hylde eller … Har I nogle gode ideer?

 • Reply
  Nanna
  9. april 2019 at 7:28

  Åh, så fin! Jeg ligger selv på sofa, da jeg om få dage rykker ind i en ny lejlighed, som er dobbelt så stor, som den jeg kommer fra. Er selv helt forelsket i den brændte farve, men vakler mellem Astha og så Viktoria fra Coop i farven Sierra og Setar fra Ellos i farven kanelbrun. Eneste problem er, at man jo ikke rigtig kan teste siddekomforten, når man bestiller fra en webshop (jo Sofakompagniet har faktisk et showroom i Aarhus), men nu kan jeg jo så spørge dig? Hvordan føle den at sidde/ligge i? Kan man mærke fjedrene? Er armlænene høje nok til at man kan læne sig lidt op ad dem?
  Tillykke med den fine nye sofa 🙂

  • Reply
   merimeri
   23. april 2019 at 15:05

   Kære Nanna, beklager det håbløst forsinkede svar. Der gik lige påskeferie i den.
   Nu har vi efterhånden haft glæden af Astha i nogle uger, og vi er stadig lige begejstrede. Synes både vi sidder og ligger godt i den (nogle lure af det da efterhånden blevet til på den, haha), og jeg har ikke tænkt, at man mærker fjedrene igennem. Synes den har en god siddekomfort både i forhold til rygstøtte og blødhed, hvor den er lige tilpas. Hverken for blød eller for hård. Armlænene er dog lidt lave i det, passer med albuehøjde, hvis man sidder tilbagelænet, så synes ikke de er høje nok til at kunne læne sig op af dem, med mindre man får en pude med sig.

 • Reply
  Stine
  9. april 2019 at 9:17

  Den er SÅ smuk! Vi har også længe været varme på Astha herhjemme, og nu skal vi vist snart slå til… Men åhhh, hvilken farve skal man nu vælge altså. Bare for forståelsens skyld, så skal der vel stadig en portion penge op af lommen i og med, at der skal betales skat af sofaen? Eller I har måske bare lånt den og skal aflevere tilbage igen på et tidspunkt? 🙂

  • Reply
   merimeri
   10. april 2019 at 20:42

   Hvis ikke vi var faldet pladask for den gule, var vi nok gået med Astha i blå fløjl. Den kan virkelig også noget, synes jeg! Spændende hvad I ender med 🙂
   Sofaen skal der ganske rigtig betales skat af, men der er jo længe til årsopgørelsen skal gøres op, så til den tid vil det bare føles som enhver anden skatteindbetaling, kender jeg mig selv ret 😉

 • Reply
  Nicoline Møller
  22. august 2019 at 22:18

  Hejsa!
  Sofaen er så fin og fedt valg med farven! Jeg overvejer selv at bestille den i enten grøn eller blå.
  Mit spørgsmål drejer sig dog ikke om sofaen- jeg vil derimod gerne høre, hvor dit sofabord er fra?☺️
  Med venlig hilsen Nicoline Møller

  • Reply
   merimeri
   27. august 2019 at 22:10

   Hej Nicoline, vores sofabord er desværre et loppefund, så jeg kan ikke linke dig til det. Mit bedste bud er istedet at holde øje på loppemarkeder, hvor der ofte er en del gamle bambusmøbler at finde.

 • Reply
  Luna
  30. december 2019 at 7:46

  Kan du huske hvad farven på sofaen hedder?🙏🏽😍

Kommenter