Hverdagsliv

FREDAGSPOST

5. april 2019

Hej med jer fine mennesker, rigtig glædelig fredag. Første aprilfredag og sikke et herligt vejr vi i hvert fald her i København er stået op til. Håber det samme gælder der hvor I starter jeres fredag ♥

Min veninde og jeg talte igår om, at man godt kan få lidt fomo når det kommer til solen. Føler man går glip af noget, hvis ikke man er udenfor, hver gang en solstråle titter frem Som om livet lige nu kun sker udenfor, og er man indenfor tæller det ikke rigtig. Kan I også have det sådan?
Egentlig er det jo lidt skørt, for vi er stadig så tidligt på foråret, og forhåbentlig solen kommer til at skinne på os længe endnu, så der er god tid til masser af gode stunder i solskin. Jeg krydser fingre, og imellemtiden øver jeg mig på ikke at føle jeg går glip af noget, når Nolas rytme ikke lige passer ind med at være ude og nyde eftermiddags- og aftensolen sammen med resten af byen. Jeg er jo heldig istedet at have god mulighed for solskin i dagstimerne, her de sidste måneder af min barsel , så det nå jeg sørge for at nyde.

Nåh, weekenden nærmer sig, og heldigvis lover de flot vejr meget af tiden, så mon ikke vi alle sammen når at indhente lidt af de solskinstimer vi har opholdt os indendøre den seneste tid på grund af studie/arbejde/hjemmesysler.

Her starter weekenden med, at vi i eftermiddag får leveret vores nye sofa. Hvilket jeg i grunden nok slet ikke har fået nævnt herinde? Jeg kan godt glemme lidt, at det selvfølgelig ikke er jer alle, der følger med på min Instagram, hvor boligopdateringerne fylder lidt mere end herinde. Ikke desto mindre har vi altså kastet os ud i en ny sofa. En helt, helt anden stil end vi har været vant til, men jeg har store forventninger til den. Og jeg glæder mig sådan til at få den på plads, style vores sofahjørne og vise jer resultatet.

I morgen skal jeg fejre en sød mødregruppe-veninde med fødselsdagsmorgenmad på Les Trois Cochons, om aftenen står den på middag hos sviger og søndag morgenmad med to veninder på Babbo-Ria. Ingen fare for at gå ned på god mad de næste par dage med andre ord. Og madøret her er lutter tilfreds med dén weekendudsigt. Ind imellem madaftaler skal jeg kysse en hulens masse på N0la 0g Mads. Sidstnævnte tager nemlig tre dage til Amsterdam med arbejdet på mandag, og efterlader Nola og mig hjemme. Og det skal jeg altså lige samle overskud sammen til, for jeg kan godt mærke det er noget mere hårdt arbejde nu at holde Nola munter sidst på eftermiddagen efter en lang dag. Hun er træt, pjevset og vil bare aller helst sidde på armen, hvilket gør praktikken omkring aftensmad en kende udfordret hvis man er alene om den. Hatten af for jer der er solo-forældre på fuld tid. Det har jeg så kæmpe stor respekt for!

Men ingen grund til at tage mandagens sorger på forskud. Nu gælder det weekenden, og hurra for det.

Hvad byder jeres weekendprogram på?

Jeg har samlet lidt weekendtips sammen til jer som vanligt.

 • Du kan fx støtte op om lørdagens demonstration for minimumsnomeringer i institutioner. Jeg er garanteret ikke den eneste, der med tårer i øjnene og ondt i maven har set DRs dokumentar Hvem passer vores børn? Det her er så vigtig en sag, og det er på tide at råbe politikerne op. I København foregår demonstrationen ved Christiansborg med start klokken 13, men der er demonstrationer flere steder rundt omkring i landet, så tjek evt på Facebook omkring et initiativ i dit lokalområde.
 • Weekenden byder også på et væld af gode lagesalg. Sofie Schnoor på Docken søndag klokken 1o, Angulus og Michelle Carslund på Skydebanegade 1, Vesterbro, fredag, lørdag og søndag, Marmar i Vanløse fredag og lørdag, Won Hundred og Maria Black i Nørrebrohallen, også hele weekenden, Apair lørdag og søndag på Prags Boulevard, for bare at nævne nogle af dem. 
 • Du kunne også udnytte det gode vejr til en tur til Sydhavnen, hvor Københavns nyeste bylandbrug hører til. I købmandsbutikken på Borgbjergvej 54 kan man købe nogle af de økologiske grøntsager, der dyrkes i kælderen, og mon ikke smagsoplevelsen bliver lidt mere spændende vel vidende at ingredienserne er dyrket i en kælder i Sydhavnen. Du kan læse mere om foretagendet her
 • Udover lagersalg, er der også gode lopperier at gå efter i weekenden. Fashion Flea x Tradono x Trendsales i Korsgadehallen på søndag fra 10-16, Rita’s Blå Lopper i Kulturhuset Indre By søndag fra 12-17 og Loppe Ladies, hvor bl.a. Emily Salmon, Trine Kjær, Stephania Potalivo, og Emilie Lilja sælger ud af garderoben. Det foregår i Madklubben på Østerbrogade på søndag klokken 9-13. 
 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  5. april 2019 at 12:10

  Jeg har lidt aftenarbejde i vente på bostedet idag og søndag, men lørdag vanker der ‘strik og band’-brunch med min medblogger, vores mor og ca. 100 andre damer 😀 Det bliver bare hyggeligt.
  God weekend.

  – A

  • Reply
   merimeri
   8. april 2019 at 20:27

   Ej hvor det lyder som en skøn weekend, A. Især er jeg vild med ‘strik og band’-brunchen, som dælme lyder som et herligt initiativ. Håber det var en succes!

 • Reply
  Linea
  5. april 2019 at 18:34

  Fedt at du nævner demonstrationen! Dog er det på Bertel Thorvaldsens Plads 🙂

  • Reply
   merimeri
   8. april 2019 at 20:26

   Åh ja, mindre detalje. Med min stedsans gik de to steder nok lidt ud på et, men håber ikke, nogle er gået forgæves.

Kommenter