Hverdagsliv

SMÅ GLIMT FRA UGEN DER GIK

7. januar 2019

Hej fine I,

Juleferien er forbi, og det gør sig også gældende for min føljeton af små rare glimt fra ugen der gik, der også endte med en lille julepause. Egentlig var det ikke planlagt, men eftersom dette er et skriv, der normalvis udkommer om mandagen, da kolliderede det både med juleaften og nytår, og der havde vi vist alle andre ting at tage os til end at sidde med næsen begravet i skærmen. Nevertheless, jeg er tilbage. Med en billedkavalkade af mine favoritglimt fra de seneste uger.

II Fredag før juleferien havde Mads og jeg sat hinanden i stævne til en fredagsdate med rød vin og røde bøffer på Retour, som altså bevarer pladsen som favorit steakhouse, pris og kvalitet taget i betragtning. Nola var som verdens bedste sidekick, og selvom vi havde håbet på, at hun ville have sovet lidt af middagen væk, så klarede hun det bare så fint skiftevis at hænge lidt på armen og hygge med legetøj i hendes lift, mens vi spiste. For os var det en sejr at det lykkedes, og det er nu rart at vide, at en baby ikke behøver være en stopklods for fredagsmiddage ude i byen. Vi havde blot valgt en tidlig seating, og bevares, så var det heller ikke en date der varede i mange timer. Med lad sig gøre, det kan det! Og det her endte som sådan et fint minde fra en herlig juleferie II

II Juleaftensmorgen på vej over at træne. Amen se lige den udsigt altså. Hvor jeg elsker mit København i solrigt vintervejr II

II Julemorgen havde vi aftalt at hygge med sløvt morgenmad, og udveksle julegaver, Mads og jeg. Sidstnævnte var Mads’ påfund, og til en start synes jeg det var lidt skørt at give hinanden gaver om morgenen istedet for om aftenen. Det endte dog med at være sådan en hyggelig start på juleaften med tid til nærvær og langsom beundring af gaver, hvorimod det hele godt kan gå lidt stærkt om aftenen, når 10 mennesker skal give og modtage gaver II

II På den anden side af det officielle juleprogram med lejligheden spontant fuld af gæster juleaften og stor julefrokost med hele min mors familie på sydsjælland 1. juledag, ja da nød jeg i den grad efterfølgende at have et par dage i pyjamas med fødderne oppe og med udsigt til ro og afslapning II

II Den her skrubbe har også stornydt juleferien og at have både Mads og jeg hjemme til at underholde hende. Der er sket så meget med hendes udvikling bare på et par uger, og hun bakker nu lystigt rundt i lejligheden, griber forundret fat i sine fødder, “snakker” i et væk og skal undersøge alt, hvad der ligger i nærheden af hendes bak-gears rute. Hun er en evig gavtyv og humørbombe, og jeg elsker hende – også – for det ♥ II

II Klar til en nytårsskål bare Mads og jeg inden vi drog afsted til årets nytårsfest. Vi har så meget at være taknemmelige over i 2018, og vi ville være sikre på at have en stund til at skåle på det og på alt det gode, der kommer, og med en baby i sin fold kan man aldrig vide sig sikker på, om den ellers ikoniske midnatsskål vil blive en lang seance eller et flygtigt øjeblik. Og det endte selvfølgelig med at det sidste gjorde sig gældende, så da klokken slog tolv sad jeg i en mørk kælder med en ked Nola ved brystet, og prøvede at få hende dysset tilbage i søvn II

II Lifehack: At holde 2. januar fri og gemme de snaskede “tømmermænds”burgere til der. Føles som en meget større luksus end 1. januar, hvor man skal dele oplevelses med alle de andre nytårsramte danskere II

II Lille linselus. Gad vide hvor hun har det fra? Jeg har været en lille smule hys omkring at prøve at begrænse hendes udsyn til vores telefoner, fordi hun så pludselig kun interesserer sig for dem, men altså, det løb er jo nok kørt fra start og så hellere favne brugen og stimuleringen ved hjælp af telefonerne på en konstruktiv måde. Er ikke helt sikker på denne juleferie-selfie berettiger til det, men hun elsker at se sit spejlbillede på skærmen og det er altså også lidt sødt II

II Første biografdate i hvad der nærmest føles som et helt liv. Vi var i lørdags afsted og se A star is born, og udover at det er en af de bedste film, jeg nogensinde har set, var det også bare rart at kunne sidde uforstyrret og holde i hånd i mere end fem minutter ad gangen. Men det er nu heldigt at jeg allerede har et barn med Mads, og at vi ikke var på en første date, for jeg græd som pisket efter filmen. Ikke på den der søde, let snøftende måde, men istedet med drivvåde øjne og løbende næse, haha II

II Inspireret af dygtige Dittes skriv om 10 ting du kan gøre for at kickstarte 2019, da brugte jeg lidt af min søndag på at rydde ud i badeværelsesskuffer og hylder. Det føles så rart at få luft og kun have de produkter tilbage, som jeg rent faktisk bruger. Blev helt overrasket over, hvor meget overflødighed man får samlet sammen. Som en kær læser foreslog mig, vil jeg nu trille ned forbi Reden og give de ting videre, som er i pæn stand II

II Søndagspitshop på Il Buco, hvor Mads og jeg blev tanket op på både en ualmindeligt god croissant og æblekage, og Nola fik en tur i mælkebaren. Sådan en rar og spontan eftermiddag, mens tusmørket indfandt sig udenfor II

 

 

    Kommenter