Ting jeg kan li'

DET VIL JEG LAVE I DECEMBER

1. december 2018

1. december venner, så må det da være på sin plads at starte dagens skriv med et ‘GLÆDELIG JUL’. Har julestemningen indfundet sig? Jeg er der altså stadig ikke helt, men mon ikke en julefilm eller to, og det at hente julepynten ned fra loftet, kan hjælpe lidt på det. Jeg håber det. Ikke mindst fordi Mads i år har tillagt sig en juleglæde, jeg ikke har set mage i mange år, og synes det er lidt synd, hvis han skal være julegris for os begge to. Ikke mindst fordi december og jul altså på en eller anden måde er noget helt særligt, når man pludselig har en baby i huset. Et ønske om at gøre sig lidt ekstra umage, også selvom hun ikke begriber julens betydning endnu. Betydningen af kulørte julekugler, dén tror jeg til gengæld hun forstår, og jeg kan mærke, at jeg glæder mig til at få juletræet hjem og pynte det med farverige kugler. 

Sidste år var også en lidt skør december. For præcis et år siden vågnede jeg op i Thailand med de sidste få feriedage foran os, inden vi vendte hjem fra et fantastisk eventyr i Hong Kong og Thailand. To dage senere stod jeg med en positiv graviditetstest, og den kvalme, der var kommet snigende allerede i Hong Kong, tog fuld fald som vi kom hjem, og kombinationen af jetlag, morgenkvalme og graviditetstræthed gjorde, at julehumøret også lod vente lidt på sig der. Men næste år, der siger jeg jer, der skal julerierne have én over nakken. Med julesok på døren, nissegaver, julekalender og gran. Og indtil da, vil jeg gøre mit aller bedste for at fylde denne december med planer, der forhåbentlig også kan hjælpe julefreden lidt på vej.

Denne måned vil jeg nemlig gerne …

 • Invitere veninder på hvid gløgg og æbleskiver. Denne gløgg opskrift fra Valdemars Ro plejer at være et hit. Og æbleskiverne? Dem køber jeg mig til. Der skal jo være lidt bekvemmelighed ved at have en baby i armen.
 • Købe en juletræsstjerne- og juletæppe. Hvert år, når vi når december, indser vi, at vi stadig mangler de to, men i år skal det altså være. Det tror jeg vi er voksne nok til nu.
 • Få besluttet mig for, hvilken farve Marni Trunk tasken skal erhverves i. Jeg er næsten i mål med opsparingen, og jeg satser derfor på, det bliver det nye års første køb til mig selv. Jeg hælder stadig mest til den olivengrønne, omend jeg igen er blevet frygtelig meget i tvivl efter at have set den i bordeaux.
 • Se mindst én julefilm om ugen. Jeg har Love Actually (but of course) og The Holiday på listen, men hvilke andre julede film er must sees? 
 • Få styr på pynten til Nolas barnedåb.
 • Og på praktikken omkring vores ferie til Dubai i midten af januar. Det er jo en helt ny verden, at skulle rejse med en baby, så har planer om at støvsuge nettet for guides, for på den måde at være så godt forberedt som muligt. 
 • Sætte en hel formiddag af til at hygge med julegaveindpakning og julemusik. Plejer at være et godt boost i retning af at komme i julestemning. 
 • Holde julefrokost med mødregruppen. Med en baby på armen er det nemlig ikke så nemt at snige sig til til den slags festligheder, men det skal altså ikke hedde sig, og derfor tager vi sagen i egen hånd i mødreguppen. 

Hvad står der på jeres ønskeseddel for december-planer?

 • Reply
  kathrine
  1. december 2018 at 21:42

  Hvor lyder det bare som nogle fantastiske planer, glæder mig til at hører mere 🙂

  https://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

 • Reply
  Lullumut
  2. december 2018 at 22:49

  Den glögg lavede jeg sidste år, og den skal helt sikkert laves igen i år. Så lækker 🙂

  Haha, vi mangler også altid juletræstæppe. Måske i år?

  Ville klart gå efter tasken i bordeaux 🙂

  Min yndlings julefilm er Lunefulde Lykke/Serendipity <3

  • Reply
   merimeri
   6. december 2018 at 11:34

   Til vores forsvar er juletræstæppe altså heller ikke det mest ophidsende indkøb 😉 Ih perfekt med tips til julefilm, dem må jeg tjekke ud!

Kommenter