Ting jeg kan li'

FREDAGSPOST

30. november 2018

Weekenden er over os venner, eller i hvert fald så godt som. Værende på barsel ved jeg godt, at jeg måske ikke er den der skal råbe højest med trangen til weekenden, så istedet hvisker jeg det ud. Jeg trænger til weekend! Og til at være fire hænder om Nola istedet for to. Hun holder mig til ilden, den lille dame. Sover en god lang lur tidlig formiddag, fordi hun har sovet uroligt den halve nat, men derudover vil hun helst bare være vågen og underholdes. Hun er så nysgerrigt et lille væsen og vil ikke gå glip af noget. Ej heller anledningen til at hænge på sin mors arm fra hvor man har et herligt stort udsyn til verden omkring sig. Jeg begynder at kunne se så meget af mig selv i hende, rastløsheden, iveren efter, at der skal ske noget, vi skal opdage og opleve. Og aller helst skulle det være sket i går istedet for i morgen. Det er en fornøjelse at se hendes begejstring for sin omverden, men det er også hårdt at være midlet til hendes underholdning, fordi mit søvnunderskud i disse dage næsten er til at skære igennem. Så således, weekend, jeg er klar til dig!

Den starter dog for alvor først i morgen, eftersom Mads skal til julefrokost i aften, så jeg har baby-vagten alene. Vild med dans er slut, så hvad skal der så ske? Det bliver i hvert fald stadig noget med noget – nem vel at mærke – comfort food og et eller andet lækkert til bagefter. Og så ender jeg nok med at gå tidligt i seng, eftersom jeg for tiden alligevel render i pendulfart mellem ked baby i soveværelset, der vågner hvert kvarter, og sofaen i stuen. 

I morgen til gengæld, der er Mads hjemme hos os heeeele dagen, og selvom han nok gerne ville det, så bliver det altså ikke noget med at tømmermændssnue den halve dag væk. Til det har vi én baby og én aflastnings-trangende mor for meget på matriklen. Istedet håber jeg at vi kan hygge med god morgenmad, aviser og kærestetid, når Nola tager hendes lange formiddagslur, en gåtur i gråvejret, som desværre ser ud til at fortsætte hele weekenden, varm kakao med rigelige mængder flødeskum at varme os på, og måske en anledning til at skyde lidt billeder til bloggen. Søndag er vi inviteret på Dirty Sourthern December Brunch på Alabama Social, så der starter vi dagen sammen med mine forældre, som vi har på besøg. Derefter julehygge med juletræsindkøb og æbleskiver. En fast tradition for den første adventssøndag, og den bliver der værnet om. December og alle dens traditioner, jeg glæder mig til det! Og til weekenden, lige om lidt …

Hvad byder jeres weekend på? Som vanligt tillader jeg mig at spille ind med lidt gode ideer og påfund til din weekend.

  • Sæsonen for julemarkeder er startet og weekenden byder på julerier i både Jægersborggade, i Designmuseets Have og på Reffen.
  • Favorit keramiker Anders Arhøjs fine sager kan købes med rabat når Studio Arhoj lørdag og søndag fra 10-17 inviterer på julemarked.
  • Har du endnu ikke fået årets første æbleskiver, så er det på tide. Broens Gadekøkken ved Inderhavnsbroen byder hele december på julemadmarked, så her bør der være garanti for æbleskiver i rigelige mængder. 
  • Læse et vigtigt og velskrevet indlæg henne hos agurken, der handler om den kedelige tendens til, at vi alt for ofte gør os dommer over andres valg og væremåde. 
  • Tage i Tivoli og opleve julemagi, apropos mit blogindlæg her.

    Kommenter