Ting jeg kan li'

FREDAGSPOST

26. oktober 2018

Hej venner,

Jeg har snydt lidt og dagens fredagspost blev egentlig skrevet i går aftes, hvor det lykkedes mig at have lidt skærmtid, mens Mads så fodbold og Nola langt om længe havde overgivet sig til søvnen, efter en ulykkelig og overtræt eftermiddag. Og eftersom man lige for tiden ikke rigtig kan regne med at nå noget, mens hun sover i dagstimerne, tænkte jeg det var godt givet ud at være lidt på forkant med fredagens skriverier. Som sagt så gjort, og i skrivende stund har jeg netop tømt glasset med Shandy (det er vel lille fredag) og tænker om ikke gårsdagens bland selv slik rester er mest spændende nu fremfor at blive gemt til i morgen? Jeg tror det. Shandy og bland selv forestiller jeg mig i øvrigt som en glimrende menu til at akkompagnere blogskrivningen med, så er det sagt.

Er I ellers ved at være weekendklar?

Vores fredag skal bruges derhjemme. Helt klassisk med god mad, Vild med dans og måske lidt fredagsgodter. Lørdag har jeg aftale med en veninde, og det samme gælder søndag. Det har været lidt småt med aftaler i løbet af ugen, da Nola har været i et lunefuldt humør og mit overskud har derfor ikke været til det store. Det er det egentlig stadig ikke, men jeg glæder mig alligevel til at få tanket lidt op på den sociale konto i løbet af weekenden, ikke mindst fordi rare aftaler faktisk plejer at hjælpe på overskuddet, selvom de kan kræve lidt ekstra tilløb at få slæbt sig selv afsted til.

Fredagstraditionen tro har jeg samlet en håndfuld ideer til hvad du kan bruge weekenden på, og der er lidt for enhver smag.

 • Wood Wood holder fx lagersalg i Nørrebrohallen i weekenden. Det tror jeg godt Mads gad afsted til, og så kunne vi gøre en lille udflugt ud af det med noget varmt at drikke i to-go kopperne og måske en lille sød sag fra Hart Bageri på vejen. Alle ved jo, at de kalorier der bliver spist gående, de tæller ikke med i regnskabet alligevel.
 • Til dem med små børn – eller en baby på vej, er der babymesse i Øksnehallen lørdag og søndag. Jeg var afsted på forårets messe, og fik både købt ammepude, barnevogn og autostol med rabat, og det kan altså godt betale sig at starte sin udstyrsjagt dér, hvor man kan slå til på et af de mange gode messetilbud. 
 • Udnytte årstidens grønt og kast dig ud i noget med græskar i køkkenet. Fx en cremet hokkaidosuppe eller vafler med græskar.
 • Var du ligesom jeg – og vist nok resten af Danmark – fan af Rejseholdet, dengang det rullede over skærmen, så er den her lige noget for dig. Absalon dedikerer nemlig lørdag aften til den populære serie, når de byder på live podcast med “Rejseholdet Resten”, Rejseholdet quiz og afterparty. 
 • De lover vaskeægte ‘biografvejr’ i weekenden, og hvis jeg ikke pt havde en ammeglad baby, der forhindrer mig i at tage nogen steder mere end max 2 timer ad gangen, så gad jeg dælme godt ind og se den nye space film First Man med Ryan Gosling i hovedrollen. 

 • Reply
  Sofie
  27. oktober 2018 at 1:05

  Du skal da i Babybio i Empire! First Man går på onsdag. Det er det hyggeligste at være i biffen med baby.

  • Reply
   merimeri
   28. oktober 2018 at 8:42

   Jeg har faktisk allerede været afsted i Babybio – dog i Falkoner. Men jeg er også vild med koncept, som jeg dog lige nu ikke tør prøve af igen, fordi Nola kun powernapper og derefter helst vil ud at opleve fremfor at sidde på skødet. Og det rimer ikke så godt på en 2,5 time lang film 🙈

Kommenter