Ting jeg kan li'

FREDAGSPOST

12. oktober 2018

Fredags med løvfaldssommer,  det kan da noget, hva’? Jeg er helt høj på oktobervejret indtil videre, og jeg har svært ved at forestille mig, at man kan være andet end forelsket i efteråret. Det er det perfekte barselsvejr, og jeg nyder så meget mine daglige ture rundt i byen, hvor jeg suger alle de gyldne farver og de lune temperaturer til mig. Det er med at fylde godt op på kontoen eftersom vejret sikkert slår om, før vi ser os om, og det grå og kolde efterårsvejr tager over. Men for nu, der er det bare med at nyde det, komme ud så meget som muligt, og udnytte at sæsonen for overgangsfrakker tyder på at blive god og lang. Sidstnævnte blev den endelige argumentation for, at jeg netop har klikket denne budgetvenlige uldfrakke hjem. 

Vi går en dejlig weekend i møde, og det rare program starter allerede i eftermiddag hvor jeg for første gang skal møde min bedste venindes lille nyfødte søn, som kom til verden i sidste uge. Det er så kæmpestort, når ens veninder bliver mødre, og jeg kan slet ikke vente med at møde ham og kramme på hans mor. I morgen står den på fødselsdag hos svigerfar, inden vi om aftenen sætter kurs mod mine forældre på Sydsjælland, hvor jeg på søndag holder fødselsdagsfrokost for hele familien. Skidt pyt med at det i dag er præcis en måned siden, jeg fyldte rundt. Der er ingen grund til at have travlt med at få overstået fejringen. Ind imellem babynus og fødselsdagsfejringer vil jeg finde tid til en tur i skoven, garderobeoprydning for gud-ved-hvilken-gang (den Marni taske finansierer jo ikke sig selv), og – hvis baby tillader det – afslapning med en god bog. Jeg har nemlig stadig ikke taget hul på denne bog, som jeg fik i fødselsdagsgave, og jeg glæder mig sådan til at finde tid til hyggelæsning. 

Som altid har jeg denne fredag også samlet en god håndfuld gode ideer til dit weekendprogram:

  • Indvie sæsonen for varm kakao toppet med rigeligt flødeskum. Jeg var forleden forbi Frederiksberg Chokolade for at prøve deres af slagsen, og den var altså et kæmpe hit. Lavet på smeltede chokoladeknapper var det i hvert fald svært ikke at være overordentligt tilfreds med beslutningen om at gå med den store kop frem for den lille.
  • Skyde weekenden igang med en tur ud i Københavs kulturnat. AOK har lavet en guide til 10 ting du kan lave til kulturnatten
  • Stryge forbi din nærmeste boghandler og købe Hella Joofs seneste bog Dage med mildhed, modgang og mirakler til din weekendlæsning. Jeg er vild med alt, der kommer fra hendes hånd, og jeg tænker at bogen her ikke er nogen undtagelse, og jeg skal derfor have føjet den til bogreolen hurtigst muligt. 
  • Sætte dig til rette foran skærmen og find DR’s virkelig interessante programserie Mød dit urmenneske frem. Vi så afsnittet om forældre og børn den anden dag og blev helt opslugt af det og videnskaben bag. Klart en anbefaling værdig. 
  • Tage til halloween i Tivoli som slår dørene op i dag og frem til 4. november. 
  • Lade det nyåbnede pizzeria Frankies på Østerbro stå for den syndige weekendmenu. Jeg har fulgt med i deres forberedelser til sidste uges åbning (længe leve instagram) og deres pizzaer ser altså vanvittigt gode ud. Inden længe åbner også en på Vesterbrogade, og det bliver altså et farligt nyt bekendtskab at have i nabolaget. 

    Kommenter