Livet som mor

10 TING DER HAR OVERRASKET MIG VED AT BLIVE MOR #2

14. oktober 2018

I næste uge har jeg været babyejer i tre måneder. I kid you not. Det er altså et kvart år siden jeg sidst havde en sammenhængende nattesøvn, og det i sig selv er en rimelig vanvittig tanke, men selvfølgelig ikke nær så vildt som det faktum at vores Nola snart har været hos os i 100 dage. Har jeg så vænnet mig til at livet for altid er forandret? Det begynder at hjælpe på det. Har jeg glemt hvordan det var ikke at være indehaver af en baby? Ikke engang tæt på. Omend mindet om førnævnte sammenhængende søvn begynder at føles fjernere og fjernere. Er jeg landet så meget i min nye tilværelse, at mor-rollen er uden overraskelser? På ingen mulig måde. Derfor har jeg samlet 10 af de ting, der siden sidste indlæg i føljetonen, har overrasket mig ved at blive mor.

 1. Hvor mange freaking elefanter der kan marchere på edderkoppens fine spind, før Nola gider overgive sig til søvnen. Det er virkelig mange skulle jeg hilse at sige.
 2. Hvor hurtigt kroppen kan vænne sig til den afbrudte søvn. Mentalt har jeg derimod lidt svært ved at følge med, og tanken om, at jeg formentlig heller ikke det næste år kommer til at opleve at sove igennem kan gøre mig decideret rædselsslagen. Det er nok bare en af de tanker, man skal lade være med at tænke.
 3. Hvor mega effektiv man bliver med sin tid, når baby sover lur. Bad, oprydning, tøjvask, tømme opvasker, skriv til bloggen. Tjek, tjek, tjek og TJEK. Der er ikke noget med at sidde og nøle med tingene længere, for du aner ikke, hvornår du igen har en pause.
 4. At de der sidste graviditetskilo lader til at have slået permanent lejr på min krop, og den bløde mor-mave er tilsyneladende ikke på vej nogen steder hen. Faktisk synes jeg den er blevet blødere siden sidst, ahem.
 5. Hvor meget tid man kan bruge på at sidde og kigge på billeder af sin baby, når den sover.
 6. Hvor hurtigt byens største rander og dertilhørende rynker under øjnene har indfundet sig hos mig. Billedet der akkompagnerer indlægget her er et godt bevis for den sag. 
 7. At baby kan gå fra det største smil til hjerteskærende gråd i løbet af få sekunder og uden øjensynlig grund. Lige der er det eddermame svært at navigere i mor-rollen og gennemskue hvad gik galt.
 8. Hvor sygt stressende det er at have aftaler, hvor man skal være på et bestemt tidspunkt. Det rimer overhovedet ikke på at være babyejer, og det evige spørgsmål om, hvornår babys sult melder sig næste gang.
 9. Hvor mega sej man føler sig, når man lykkes med at putte baby til natten uden hverken gråd eller white noise app.
 10. At en baby er endnu hårdere arbejde end jeg havde forestillet mig. Én ting er manglende søvn, at være lænket til sofaen en stor del af dagen pga af amning, og en kommunikationsform der mestendels består af gråd. Noget andet er aktivering, træning og stimulering af baby, som jeg er overrasket over hvor hårdt faktisk er. Jeg havde måske forestillet mig, at det mere var sådan en hygge-nusse tid mellem lur og mad, men der går vi i stedet i træningslejr. Ikke altid til Nolas store begejstring.
 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  14. oktober 2018 at 14:02

  Hvor er det altså et herligt billede (:

  – A

  • Reply
   merimeri
   16. oktober 2018 at 11:32

   Et varmt tirsdagskram afsted til dig ♥

Kommenter