Livet som mor

MIN SHOPPELISTE TIL BABY

21. maj 2018

Jeg har brugt enhver ledig stund her i pinseweekenden til at arbejde på et samlet indlæg med mine indkøb til baby, som jeg fornemmer, at der er ret stor interesse for. Og det kan jeg virkelig godt forstå, for det er sådan et skriv, som jeg godt kunne bruge da jeg tilbage i starten af året gik igang med et stort forkromet excel-ark med en liste over alle de ting, vi ville skulle ud og have anskaffet os i forbindelse med at blive forældre for første gang. Istedet har jeg søgt hjælp hos en veninde, der allerede er blevet mor, diverse babybutikkers indkøbslister (som dog tydeligt bærer præg af, at de også har en interesse i at sælge så meget som muligt) og ellers de erfaringer fra andre, som jeg har kunne drage nytte af rundt omkring på nettet. 

Nu står vi til gengæld også med en ret fuldendt shoppeliste, som det i hvert fald for mit vedkommende har været en stor hjælp af kunne tage udgangspunkt i, når diverse indkøb har skulle planlægges. Med en shoppeliste i baghånden har man bedre overblik over, hvad der mangler at blive købt, og fordi jeg prioriterede at få listen på plads allerede ret tidligt i min graviditet, så har jeg også haft mulighed for at finde langt størstedelen af tingene med rabat. Og det er altså værd at tage med, for hold nu op det er dyrt at føje et barn til matriklen. Også selvom man prøver at navigere uden om de fleste nice to haves og kun holder sig til need to.

Vi har alle sammen forskellige behov, ligesom vores børn vill have det, så nedenstående liste tager udgangspunkt i hvad jeg er blevet anbefalet at skulle føje til listen. Andre vil ikke have brug for præcis de samme ting, men jeg tænker alligevel at listen her for de fleste vil være et ret godt udgangspunkt for, hvor man skal starte med hele udstyrsvanviddet.

Transport

 • Barnevogn
 • Evt madras til barnevogn
 • Kopholder
 • Insektnet
 • Regnslag
 • Voksipose
 • Bæresele og/eller strækvikle
 • Uro til barnevogn
 • Autostol

baby-transportVI HAR KØBT: CYBEX KOMBIVOGN II CYBEX ANTON 5 AUTOSTOL II ERGO360 BÆRESELE II KONGES SLØJD URO TIL BARNEVOGN II 


Soveplads

 • Bedside/vugge/tremmeseng
 • Madras
 • Rullemadras
 • Babynest, der kan åbnes i bund
 • 2 babydyner (1 til seng og 1 til kombivogn)
 • 2 baby sengesæt
 • 2 lagen
 • Sengerand
 • Natlampe
 • Sovedyr
 • Spilledåse

indkoeb-babyvaerelse

VI HAR KØBT: SEBRA TREMMESENG II KONGES SLØJD LAMPE II CAMCAM BLOMSTRET SENGETØJ II FERM LIVING SVANE SENGETØJ II JELLYCAT SOVEDYR II FERM LIVING SPILLEDÅSE II MUSLI BABY NEST II LIEWOOD SENGERAND II COCOON KAPOK BABYDYNE II


Pusleplads

 • Puslebord
 • Puslepude
 • Pusletaske
 • Evt pusleunderlag, hvis det ikke er en del af pusletaske
 • Blespand
 • Uro til puslebord
 • 20 stofbleer
 • Skål til vand
 • Kasser/kurve til cremer ved puslepude
 • New born bleer

indkoeb-pusleplads

VI HAR KØBT: KONGES SLØJD URO II CAMCAM PUSLETASKE II LIEWOOD PUSLEPUDE II CAMCAM PUSLEUNDERLAG II IKEA BLESPAND II CAMCAM STOFBLEER II 


Andet

 • Babyalarm
 • Aktivitetstæppe
 • Højstol med babyindsats
 • Slyngevugge
 • Tæppe eller svøb
 • Sutter
 • Sutteflaske
 • Ammepude

indkoeb-baby

VI HAR KØBT: DONE BY DEER AKTIVITETSTÆPPE II BIBS SUTTER II TRIPP TRAPP BABYINDSATS TIL HØJSTOL II BBHUGME  AMMEPUDE  II NATURES SWAY SLYNGEVUGGE II TRIP TRAP STOKKE HØJSTOL II NEONATE 6500D BABYALARM II


Pleje

 • Babytermometer
 • Badekar, evt med stativ
 • Badeand
 • Sikkerhedsvatpinde
 • Babyneglesaks
 • Baby tætte/arp kam
 • Inotyl salve
 • Talkum
 • Lactocare baby d-dråber
 • Baby care creme til røde numser
 • Jojoba oli
 • Babyshampoo
 • Engangvaskeklude
 • Vaskeservietter
 • Ammeindlæg
 • 2-3 ammebh’er
 • Lansinoh creme (til mor)

pleje-til-baby

VI HAR KØBT: APOTEKETS BABY ARP KAM II APOTEKETS SIKKERHEDSVATPINDE II HEVEA BADEAND II OLIVIAS TRYLLESALVE II APOTEKETS TALKUM II APOTEKETS BABY JOJOBA OLIE II APOTEKETS BABY SHAMPOO II OLIVY BABY CARE II

Tøj

 • 3 bodystocking str 50
 • 3 bodystocking str. 56
 • 2 bodystocking str. 62
 • 3 heldragter str 50-56
 • 3 bukser med blød elastik
 • 2 bomuldshue
 • 2 bløde langærmede bluser str. 50-56
 • 2 bløde t-shirts str. 50-56
 • 2 natdragter str. 50-56
 • 1 cardigan
 • 4 strømper, må ikke stramme
 • 2 strømpebukser
 • 2 savlesmække
 • Futter
 • Sommerhat
 • Suttesnor

babytoej-nyfoedt

VI HAR KØBT: SERENITY SOMMERHAT II SERENITY STRIBET BLUSE II MINIATURE NATDRAGT II HUST & CLAIRE NATDRAGT II MINIATURE BUKSER II KONGES SLØJD BODYSTOCKING II 

I forhold til indkøb af tøj – og især mængden – der synes jeg et meget godt husråd er, at butikkerne også har åbne, når baby er kommet til. Vi aner ikke, om vi får en str. 50 eller 56 baby, og jeg er simpelthen for bevidst om belastning af både miljø og min pengepung til at jeg vil gå ud og købe en hel garderobe i str. 50 når der er en reel chance for, at vi kun får den i brug i en uge, eller i værste fald slet ikke. Min shoppestrategi har derfor været at finde de mest basale ting i H&M, og kun ganske få ting i de gængse new born størrelser, for på den måde at komme længere for pengene. Jeg er på ingen måde frelst, og vil selvfølgelig også gerne købe fine sager fra favoritmærker som Miniature, Konges Sløjd, Marmar og Serendipity, og vi har da også købt et par enkelte dyrere ting herfra, som så kan mixes med det mere neutrale fra H&M. Men jeg køber det som minimum i str. 56 eller 62 så der er plads til at baby kan vokse lidt i det.

 • Reply
  Isa
  21. maj 2018 at 10:03

  Rigtig god liste! Min erfaring baseret på det sidste halve år som mor er, at bluser/t-shirts ikke bliver brugt, særligt ikke i de mindste størrelser – men bliver så træt af, at baby hele tiden bliver bar på maven, når man løfter, fordi bluserne kravler op. Der er bodyer og natdragter klart at foretrække. Og vi har KUN fåey brugt alt det med kimonolukning, uanset at vi har haft sager liggende, der måske var mere nuttede. Når det gælder baby, går man kun op i hvad der er rart og bekvemt og nemt. Og alle babyer jeg har kendt og kendt til, de hader at få krænget noget over hovedet eller ned om kroppen.
  Derudover er et mellemlægslagen en god idé, til hvis de tisser igennem – så skal hverken madrassen eller topmadrassen vaskes hver gang.
  Og til sidst bare en reminder om at købe en kædelås til barnevognen – det kan man nemt lige glemme i alt det nuttede babygrej.

  • Reply
   merimeri
   23. maj 2018 at 10:00

   Tak for at dele dine erfaringerne Isa – super brugbare! Især tippet om mellemlægslagen og kædelås er guld værd, for det havde jeg slet ikke overvejet! Klem til dig

 • Reply
  Cathrine
  21. maj 2018 at 10:18

  Hej Line 🙂

  Tak for en god liste!
  Planlægger I at bruge voksi posen til Cybex’en?
  Vi overvejer nemlig også en Cybex, men ved ikke om der kan være en Voksi i 🙂

  Mange hilsner

  Cathrine

  • Reply
   merimeri
   23. maj 2018 at 9:48

   Hej Cathrine, dejligt hvis du kan bruge listen 🙂
   Som en del af et messetilbud, har vi faktisk fået en Cybex kørepose med i prisen, da vi købte vognen, så til en start forsøger vi os med den. Jeg har ikke helt tjek på, om den er i de samme mål som den klassiske Voksi, men ellers kan man også få en mini udgave. Men det vil de helt sikkert kunne svare jer på hos barnevognsforhandleren ♥
   Knus til dig

   • Reply
    Cathrine
    23. maj 2018 at 15:15

    Hej Line. Tak for dit svar 😊 Smart med en kørepose! Vi må undersøge nærmere – det er jo en jungle 😂

    Tak for en mega fin blog, også! Du gør det godt! Og mega tillykke, forresten, med din fine mave 😊

    Kh. Cathrine

    • Reply
     merimeri
     28. maj 2018 at 6:47

     Tusind tak for din søde ros Cathrine – dejligt du nyder at læse med herinde ♥ Knus til dig

 • Reply
  Lullumut
  21. maj 2018 at 14:21

  Enig med Isa. Vi bruger næsten kun bodyer. Har aldrig brugt en voksipose. Flyverdragt og dyne og hue har fungeret så fint til kolde dage. Og så vil jeg varmt anbefale Leander puslemåtten, som bare tørres af med en klud. GENIALT! Vi var heldige at få den i julegave, for den er ret dyr. Kan helt sikkert sælges videre bagefter.

  • Reply
   merimeri
   23. maj 2018 at 9:51

   Tænker også behovet for Voksi måske afhænger lidt af om man har valgt en klassisk barnevogn, som er noget mere polstret end en kombivogn er det, hvorimod dem jeg har hørt fra med kombivogn, de har været rigtig glade for at have en voksi eller anden kørepose at kunne putte i. Leander puslemåtten har jeg også hørt rigtig godt om – vi er dog endt med en klassisk coatet version, som også kan tørres af og vaskes, og så satser jeg bare på at bruge en stofble til at skåne mod de værste lækager 😉

 • Reply
  Julie
  21. maj 2018 at 16:51

  Jeg er indehaver af en kombivogn og voksipose (dog en mini, da en classic på ingen måde kan være i en kombivogn) og jeg ville slet ikke undvære min voksipose med tilhørende bæreplade ❤️

  • Reply
   merimeri
   23. maj 2018 at 9:53

   Det er nemlig også præcis hvad jeg har hørt fra de fleste med kombivogn, så jeg er heller ikke i tvivl om, at vi med vores Cybex vogn nok skal få stor glæde af en kørepose at putte i.

 • Reply
  Christina
  23. maj 2018 at 5:43

  God (og pæn) liste! Jeg skal til
  Kønsscanning på lørdag – uge 16 og glæder mig sådan til at kunne shoppe babys første sager efterfølgende 🙂

  • Reply
   merimeri
   23. maj 2018 at 9:56

   Ih hvor spændende med kønsscanningen Christina – og stort tillykke med bebs! Jeg kan godt forstå du glæder dig – jeg synes også først jeg rigtig kunne gå igang med at shoppe til baby, da vi vidste hvad kønnet var.

Kommenter