Ting jeg kan li'

DET VIL JEG LAVE I OKTOBER

1. oktober 2018

Altså, var det ikke nærmest i sidste uge, at vi gik ind i september? Nu skriver kalenderen allerede 1. oktober. Det er sådan en kliche, I know, men hvor går tiden dog bare stærkt. Synes slet ikke jeg kan følge med, og timerne, dagene, ugerne og ja, også månederne forsvinder mellem hænderne på mig i løbet af et splitsekund. Som jeg sad og ammede Nola i formiddags så jeg virkelig, at min lille baby slet ikke er så lille længere. Hun fylder efterhånden en god favnfuld, og den tid hvor hun kunne ligge krøllet sammen på ens arm, den er for længst forbi. Nogle dage kan jeg blive helt stresset over, hvor stærkt det hele går, og hvor lidt jeg synes, jeg får nået. Jeg er en rastløs type af sind, og jeg er ikke så god til bare at være. Der er altid tusind tanker, ting og projekter jeg gerne liiiige vil følge til dørs, og med en baby i armene er det kun blevet sværere at nå alt det, jeg ellers gerne vil. 

Tidens tempo er vi ikke herre over, så derfor gælder det om, at bruge tiden på noget godt. Noget der gør, at tiden er værd at mindes, for hvis tiden der er gået også bliver værd at huske på både i dag og i morgen, ja så har man på en eller anden måde forlænget tiden, der gik. Således går jeg altid ind til en ny måned fuld af forventningens glæde og med en masse gode intentioner om, at fylde tiden op med noget godt. I oktober vil jeg ….

  • slå sidste krølle på min 30 års fødselsdagsfejring, når jeg i næste weekend igen samler resten af familien til fødselsdagsfrokost. Istedet for at stresse over at skulle holde fødselsdag, kan jeg anbefale at man spreder fejringen lidt ud. På den måde er der også flere ting at glæde sig til, frem for at skyde alt energien af på bare én dag.

  • minde mig selv om, at selvom jeg nu er blevet mor, og fokus derfor er på en anden end mig selv, så er det stadig i orden at gøre noget godt for mig. Således har jeg i dag tid til en ansigtsbehandling. En gave jeg fik af mine forældre i 30 års fødselsdagsgave, og som det passer med, jeg kan indløse, når Mads er hjemme i eftermiddag og er klar til at se efter Nola i en times tid.
  • nyde de gyldne efterårsfarver inden bladene inden længe ryger fra træerne, og den golde vinter sætter ind. Jeg har slet ikke været i Frederiksberg Have med barnevognen endnu, og det skal jeg have lavet om på snart. Ikke mindst efter at fundet billedet til indlægget her i arkivet fra oktober sidste år. Der er altså ikke meget der slår en skov klædt fra top til tå i efterårsfarver og gyldent lys.

  • forhåbentlig få gjort noget ved det der bordplade-projekt, som jeg også skrev om HER.
  • hente morgenbrød på Hart Bageri. Igår gik vi forgæves, fordi de først åbnede klokken 10, og ikke 7:30 som vi ellers havde læst os til, og i morges var deres ovn brændt sammen, og der var således kun rugbrød at komme efter. Tredje gang må være lykkens gang.

  • i samme spiselige boldgade, da vil jeg også i oktober slå vejen forbi det nyåbnede H15. Et cafeteria-lignende spisehus i Kødbyen, nærmest lige rundt om hjørnet fra hvor vi bor. Politiken gav det for nylig 6 stjerner, så der må være noget at komme efter.

  • indvie denne smukke efterårsfrakke (reklamelink), som jeg venter på lander i min pakkeshop.

  • krybe i det blødeste hjemmetøj, jeg ejer, sætte mig til rette i sofaen med en kop varm kakao med rigeligt flødeskum og nyde underholdning af den langsomme slags; en god bog. På min læseliste står Spejl Skulder Blink og En dag vil vi grine ad det

Hvad håber du, at din oktober kommer til at byde på?

    Kommenter