Boligindretning

BOLIGUPDATE: ET KØKKEN – TRE LOOKS

25. september 2018

De af jer, der også følger med henne på Instagram husker måske, hvordan jeg for nogle uger siden havde en story med et lille sneak peak på et projekt, vi havde gang i hjemme i køkkenet? Nu er vi faktisk kommet i mål. Eller så godt som i hvert fald, for der skal stadig ske noget med bordpladen, men mere om det. Indtil videre er vi ret glade for resultatet, og jeg håber, at vi denne gang har ramt en løsning, som også er mere varig, end de tidligere. Jeg tror det. Faktisk er det tredje look vi kører i køkkenet, og som jeg sad og kiggede billeder igår, tænkte jeg det måske også kunne være meget sjovt for jer at se udviklingen i køkkenet, inden jeg deler vores seneste projekt.

Sådan tog køkkenet sig ud i første omgang, efter vi var færdige med at sætte lejligheden i stand. Hvidt i hvidt. Efterhånden som vi fandt os til rette i lejligheden fik vi dog lyst til lidt mere kant – og sådan en helt hvid væg er i øvrigt ikke særlig praktisk bag en kogeplade. Vi kastede os derfor ud i et nyt projekt …

En kalkmalet væg i en vildt flot dybgrå farve. Det gav køkkenet et nyt liv og umiddelbart var vi begejstrede. Indtil jeg indså, at den type kalkmaling, jeg havde valgt at male med, ikke var egnet til køkken- og baderum, hvor der er meget fugt, og slet ikke bag en kogeplade, som der ofte står damp og stænk op fra. Kalkvæggen blev lynhurtigt skjoldet og grim og se på, og det blev sådan en øjenbæ, jeg dagligt var lidt irriteret over. Vi gik derfor tilbage til igen at overveje, hvad der så skulle ske bag væggen. Og tankerne kredsede igen om en flisevæg, som hele tiden havde spøgt lidt i baghovedet, men som vi var lidt nervøse for at få rummet til at virke klaustrofobisk eftersom arealet der skulle have fliser på, trods alt er lidt begrænset.

I sidste ende besluttede vi os dog for at kaste os ud i fliseprojektet. Tænkte der måtte være en årsag til, at det hele tiden var den ide, vi vendte tilbage til, og efter at have samlet tilpas med inspiration på Pinterest blev vi overbeviste om, at rummet godt kunne bære en flisevæg. 

Og ta da, her er det så. Resultatet af vores seneste køkkenprojekt, og forhåbentlig sidste kapitel i fortællingen om vores køkkenvæg. Det føles i hvert fald rigtigt, og vi er med ét blevet ret vilde med vores køkken igen. 

Vi valgte en hel simpel 10×30 cm flise fra Silvan, som koster 120kr pr m2, og derudover en sort fuge til at give det lidt skarptskårne look. I første omgang gik flisevæggen kun hen til døren, men efter en poll på Instagram og desuden lige have summet lidt over det herhjemme et par dage, blev vi enige om, at væggen skulle føres helt hen til vinduerne. Og dét har vi ikke fortrudt. 

Som jeg indledte med at skrive, har vi stadig et projekt foran os med bordpladen. Den der egetræsbordplade, som er blevet fejlbehandlet, og derfor ser herrens ud i dag, den skal vi have gjort noget ved. I foråret udgav jeg dette indlæg, hvor jeg luftede ideen om sortmalede bordplader. Den ide er vi gået bort fra igen, men tanken om mørke bordplader spøger stadig, og løsningen vi lige nu arbejder hen imod er at få lagt noget bordlinoleum i en mørkegrå farve på den eksisterende bordplade. Linoleum er et fantastisk materiale at arbejde med, og der er så mange fine farver, at vælge imellem kontra træsorter, og vi tror, det kunne sikre en ret fin helhed i køkkenet, hvor vi også har linoleum på gulvet. 

 • Reply
  Sophie Sukhi
  25. september 2018 at 15:13

  Jeg synes de er rigtig fine fliserne. De passer rigtig godt ind i stilen 🙂

  • Reply
   merimeri
   26. september 2018 at 22:09

   Jeg synes også, de komplimenterer rummet rigtig fint. Heldigvis, hehe.

 • Reply
  Julie
  25. september 2018 at 16:30

  Synes det er blevet SÅ pænt altså. 😬

  • Reply
   merimeri
   26. september 2018 at 22:06

   Resultatet føles også helt, helt rigtigt!

 • Reply
  Amalie Lodal
  25. september 2018 at 20:10

  Må indrømme jeg elsker køkkenet med den kalkmalede væg, men jeg elsker også det rusikke look. Ved du om man kan få en kalk maling der godt kan holde til det? 🙂

  • Reply
   merimeri
   26. september 2018 at 22:05

   Jeg synes også det var vildt flot med kalkvæggen – desværre bare ikke praktisk i vores tilfælde. Hvis vi istedet havde malet med KABE, så burde vi have været dækket ind i forhold til fugt og damp, så det vil jeg anbefale dig, hvis du overvejer at kaste dig ud i et lignende projekt 🙂 Klem

 • Reply
  Lullumut
  26. september 2018 at 22:20

  Det er godt nok blevet flot. Men det var også flot før, selvom det ikke duede. Blev I nogensinde færdige med jeres viktualierum? Viser du det frem en dag? 🙂 Jeg elsker opbevaringsløsninger, men har desværre ikke mulighed for sådan et rum.

  • Reply
   merimeri
   27. september 2018 at 8:22

   Yes, viktualierummet blev færdigt, men det egner sig ikke rigtig som billedmaterialet – forestil dig det der alt-muligt-rode-skab fra Krummerne. Det er lidt sådan vores rum tager sig ud 😉 Pønser på en house tour til IGTV inden så længe, så der vil jeg nok give et glimt af rummet istedet 🙂

   • Reply
    Lullumut
    27. september 2018 at 23:49

    Haha! Jeg tænkte nok, du ikke var helt tilfreds med det, siden du ikke viste mere. Nå, men så vil jeg glæde mig til den 🙂

    • Reply
     merimeri
     28. september 2018 at 7:18

     Man skal i hvert fald ikke slippe mig løs med sådan et opbevaringsrum, for jeg får lynhurtigt fyldt det til randen med ting, jeg istedet burde få ryddet ud i 😉

 • Reply
  Susan
  7. november 2018 at 15:55

  Jeg er lidt late bloomer i forhold til din blog, men jeg er allerede hooked! Et spørgsmål, da i satte disse fliser op, hvordan har i så gjort i forhold til fliseskærer? Kan man leje sådan en satan? Vi overvejer samme projekt, men det praktiske i det har vi ikke rigtig styr på….

  • Reply
   merimeri
   7. november 2018 at 20:23

   Sikke en dejlig kommentar Susan, TAK – og velkommen til! Åh, vi er desværre heller ikke så praktisk anlagte, så vi har betalt os fra at få sat fliserne op. Med en lille baby på armen er overskuddet desværre ikke til selv at kaste os i den slags. Men jeg vil da næsten tro, at man kan leje sig til en fliseskærer i fx Silvan, og mon så ikke Youtube kan hjælpe med en fin guide til, hvordan man sætter fliser op, skulle I have mod på projektet selv?!

 • Reply
  Nans
  12. september 2022 at 14:21

  Hvor er træbordplade fra?

  • Reply
   Line Schjelde
   27. september 2022 at 14:01

   Den købte vi oprindeligt i Bauhaus 🙂

Kommenter