Opskrifter

OPSKRIFT: VERDENS BEDSTE SPAGHETTI MEATBALLS

11. april 2018
 cda4d17d-f3d8-4d31-a777-b3215c4e20e8

Hver gang jeg poster et billede af Mads’ spaghetti meatballs, er der altid en del der spørger til opskriften. Og det kan jeg godt forstå, for retten er nemlig mindst lige så lækker, som den ser ud. Cremet tomatsauce, sprøde og smagsfylde kødboller og perfekt kogt spaghetti. What’s not to like? Derfor kommer her opskriften til alle jer hungrende spaghetti-elskere. 

Ingredienser (til 4 personer)

 • Lidt rosmarin og 1 spsk oregano
 • Salt og peber
 • Olivenolie
 • 5-6 skiver toastbrød (eller andet lyst brød)
 • 2 store tsk dijonsennep
 • 500 gram hakket oksekød
 • 1 æg
 • 1 bundt frisk basilikum
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • ½ frisk, finthakket rød chili
 • 2 ds hakkede tomater
 • 400-500 gram spaghetti
 • Evt. parmesan

Fremgangsmåde:

Start som det første med din tomatsauce, som kun bliver bedre af at få lov at stå at simre på komfuret, så længe som muligt. Vi plejer fx at sætte den over som det første vi kommer hjem fra arbejde, og så kan den stå at hygge sig indtil sulten for alvor melder sig på banen. 

Løget hakkes fint og svitses herefter i lidt olie til det er gyldent. Herefter tilsættes finthakket hvidløg og lidt chili, og når det har fået lidt farve, tilsættes basilikumblade. De flåede tomater tilsættes, og saucen bringes i kog og smages til med salt og peber. Skru herefter ned på lavt blus og lad saucen passe sig selv, indtil du er klar med kødbollerne.

Til dem skal du starte med at blende toastbrødet til fine krummer. Krummerne røres herefter sammen med sennep, hakket oksekød, rosmarin, oregano, æg og godt med salt og peber. Farsen formes herefter til kødboller (ca spiseskesstørrelse), som til sidst vendes i olivenolie til de er smurt godt ind, og nu er klar til at blive stegt på panden til de har en fin gylden farve hele vejen rundt, og ikke længere afgiver blodig kødsaft.

Derefter kommes kødbollerne over i saucen  og lader det hele simre, mens spaghettien bringes i kog. 

Når spaghettien er kogt færdig, så er det bare igang med at anrette. Vi plejer at toppe serveringen med lidt frisk basilikum og friskrevet parmesan. 

Buon appetito!

 • Reply
  Kristina
  1. februar 2012 at 20:52

  Kan varmt anbefales:)

 • Reply
  Malle
  1. februar 2012 at 21:21

  Jeg GLÆDER mig 🙂

Kommenter