I garderoben

GARDEROBEUDFORDRING: STATUS EFTER UGE 6

15. marts 2018

c92a13be-910a-4439-a51f-dbf7f75b5dbe f0509913-cbef-478e-92b8-5f7394d3c2f1II FILIPPA K JUMPER (lignende HER) II ZARA BUKSER (lignende HER) II MAGASIN SLIPPERS (lignende HER) II PIECES HÅRBÅND (lignende HER) II 

Hej venner, ugekalenderen skriver torsdag, og det er tid at komme med min sidste opdatering på den garderobeudfordring, jeg startede for nu seks uger siden. Jeg har glædet mig lidt til at nå hertil, fordi det kribler i fingrene for at få lov at rydde ud i de bøjler, som endnu ikke er blevet vendt, og fordi jeg glæder mig til ikke at skulle tænke helt så meget over min outfits som morgenen. 

Som I ved, startede jeg med at vende 62 bøjler omvendt i min garderobe, og udfordringen gik så ud på, at jeg efter en måned skulle se, hvor mange bøjler der var blevet vendt. Fire uger gik, og da jeg for to uger siden udgav denne status, var det i alt lykkedes mig at få vendt 25 bøjler. Et resultat jeg ikke helt var tilfreds med, fordi jeg stadig så potentiale i en hel del af de 37 bøjler, der stadig hang omvendt. Jeg besluttede mig derfor for at forlænge udfordringen med yderligere to uger for at give mig en lidt længere tidsfrist på at nå omkring min garderobe.

Resultatet 

Og hvad er så resultatet her efter udfordringens uge 6? 37 normalt vendte bøjler. Selvom det svarer til, at jeg kun bruger knap 60% af min garderobe, så er jeg faktisk ret tilfreds – og nok også en lille smule overrasket over, at tallet alligevel er så højt, fordi jeg havde en ide om, at det var en langt mindre andel jeg ville få i brug. 

I løbet af de seks uger har jeg selvfølgelig været særligt opmærksom på ikke kun at gå i de samme få  garderobefavoritter hele tiden, og for mig har det været en rigtig god måde til at udfordre mine garderobevaner lidt, og finde ud af at jeg jo har masser af tøj i garderoben som ved at blive kombineret på nye måder, kan give mig nogle helt nye favoritoutfit. 

Det har jeg lært

Udover at det i sig selv var rart at blive mindet om, at jeg har masser af fint tøj hængende i garderoben, som jeg både føler mig tilpas i, men som også kan kombineres på måder, hvor de bliver rigtig gode supplementer til mine vante garderobefavoritter, så har udfordringen også lært mig følgende:

 • At jeg køber alt for mange t-shirts, og jeg får dem ganske simpelt ikke brugt størstedelen af året, fordi jeg også har måtte indse, at jeg altså ikke er cardigan-typen. Der er derfor forbud mod at føje flere t-shirts til garderoben. Og nu står det nedfældet på internettet, som aldrig glemmer … så håber vi bare, at jeg heller ikke gør det.

 • At jeg også har en svaghed for stribede bluser, og garderoben tæller på nuværende tidspunkt syv af slagsen. Det er mange, og også for mange, for jeg når ikke at få brugt dem, selvom de fine alle sammen. Den samling skal derfor minimeres, så jeg istedet bare har 3-4, som jeg har i brug oftere.

 • At det er en virkelig god (shoppe)begrænsning at sætte sig for, at man kun må købe nyt tilsvarende det beløb, man sælger for. Det er både en metode til at sikre, at ens garderobe ikke løber løbsk, og så er der noget virkelig tilfredsstillende ved at kunne købe en ting, hvor man ikke skal have “nye” penge op ad lommen for at betale den.

 • At det er de samme ting, jeg altid mangler i min garderobe; bukser, langærmede overdele – som ikke er stribede bluser, ahem – og sko, og jeg tror, at netop dét er årsagen til, at jeg ofte går død i min garderobe; at jeg altid har de samme sko i rotation med enten kjoler eller nederdele.

 • At en garderobe på 62+ stykker tøj er for overvældende til, at man nogensinde vil få det hele i brug i en nogenlunde regelmæssig rotation, og udfordringen har dermed mere end nogensinde før givet mig blod på tanden i forhold til at strømline min garderobe. Måske hen i retning af en capsule wardrobe, hvor flere af takterne herfra er ret inspirerende synes jeg. 

Alt i alt har det været en virkelig god og lærerig udfordring for mig, og jeg glæder mig til i løbet af weekenden at få taget stilling til de 25 bøjler, som endnu er blevet vendt! Jeg har allerede nu en ide om, hvad der skal videre til nye ejere, og hvad jeg skal gøre mig lidt ekstra umage med at få i brug igen. 

 • Reply
  Amalie
  15. marts 2018 at 21:00

  Hej! Spændende at følge med i 😊 jeg kom til st tænke på, om de 62 stykker tøj er inklusiv bukser og nederdele? Tænker du ikke har dem hængende på bøjle. Jeg kunne ikke lige finde svaret umiddelbart, så tænkte jeg lige ville høre. God aften 😊😊

  • Reply
   merimeri
   15. marts 2018 at 22:24

   Hej Amalie, de 62 bøjler er også inklusiv mine nederdele, som jeg alle har hængende på bøjler med klemmer 🙂 Mine jeans har været fritaget for udfordringen, da jeg pga af voksende babybule ikke længere kan komme i dem, så det ville ikke være helt fair vilkår at vurdere dem under 😉 God aften til dig også!

 • Reply
  Sofie
  16. marts 2018 at 10:44

  Rigtig hyggeligt at følge med i! Jeg skal også selv have tilføjet flere forskellige slags bukser til min garderobe, så jeg ikke altid bare har cowboybukser på. Fx et par brede habitbukser 🙂
  Måske kunne denne bluse være et bud på en god langærmet, som ikke er stribet 😉 http://www2.hm.com/da_dk/productpage.0638192002.html

  • Reply
   merimeri
   16. marts 2018 at 15:22

   Dejligt det har været hyggeligt at følge med 🙂 Lyder som en fin garderobetilføjelse. Der er virkelig også mange fine vide bukser lige for tiden. Merinoblusen fra H&m ser godt nok lækker ud – ville bare ønske den fandtes i mørkeblå eller grå istedet, som jeg tror ville have lidt flere anvendelsesmuligheder i min garderobe 🙂

Kommenter