I garderoben

GARDEROBEUDFORDRING: STATUS EFTER UGE 4

1. marts 2018

c2476fb5-ab39-4e54-bec3-fced0262f533

Den officielt sidste uge af min garderobeudfordring er ved vejs ende, og det er tid til en ny opdatering. Heldigvis er den af lidt mere positivt karakter end den jeg kunne dele sidst.

I sidste uge skrev jeg nemlig, hvordan jeg pga vores skabsprojekt lidt var løbet panden mod muren i forhold til stadig at sikre en rimelig variation i mine outfits, og i løbet af udfordringens uge 3 lykkedes det mig derfor kun at få vendt sølle 2 bøjler, hvilket altså ikke er imponerende. 

Siden da er det heldigvis gået lidt bedre, og jeg er efter fire uger op på i alt 25 normalt vendte bøjler. Men der er stadig lang vej op til de 62 bøjler, som min garderobe, eksklusiv jeans og overtøj, bestod af, da udfordringen startede, og jeg har derfor besluttet mig for at forlænge udfordringen yderligere to uger. I virkeligheden er fire uger nemlig lidt kort tid at kulegrave hele sin garderobe på, og langt størstedelen af os har jo garderober i en størrelse, hvor det vil være helt umuligt at have det hele i rotation i løbet af bare en enkelt måned.

Hvad de fire uger til gengæld har kunne vise mig er, hvor mine helt store udfordringer i garderoben ligger:

 • Jeg elsker t-shirts, og føler altid der liiige kan blive plads til en mere i garderoben. Desværre har udfordringen også bare vist mig, at jeg slet ikke har dem i brug på denne tid af året, og det er altså en ting, jeg bliver nødt til at huske på, næste gang jeg igen er fristet af en tshirt. 8+ tshirts kan simpelthen ikke forsvares, når de kun er i brug så få måneder på et år.
 • Jeg har efterhånden et rimelig klart blik for, hvad jeg føler mig godt tilpas i, og min basisgarderobe er forsøgt indrettet efter det. Desværre har jeg også bare en tendens til så at ende med at købe flere af samme type tøj, som jeg er glad ved. Fx har jeg lige nu fem langærmede stribede bluser, og selvom de spænder bredt over farveskalaen, så får jeg alligevel ikke brugt halvdelen af dem, og det er altså også en skør måde at prioritere sine penge på.

 • Jeg er en rigtig kjole-pige – især når jeg kigger på mængden af kjoler og nederdele i min garderobe. Problemet er bare, at jeg ikke har lyst til hverken kjole og nederdel hver dag, men mit udvalg af bukser er ret begrænset, og er blevet det endnu mere nu hvor den voksende babybule også begynder at sætte sine begrænsninger. Det manglende udvalg af bukser gør også, at mange bluser og toppe ikke er i brug, fordi deres snit fx ikke går så godt til mine mange a-formede nederdele. 

 

Selvom februars garderobeudfordring måske ikke har fået mig så langt igennem min garderobe, som jeg nok havde håbet på, så er jeg ret tilfreds med, hvor meget jeg alligevel har lært om de udfordringer, jeg har med den, og hvordan den har givet mig et klart blik for, hvor jeg måske ret nemt kan lave nogle få justeringer for at ende med en garderobe hvor et større udvalg er mere regelmæssigt i brug.

Det bliver derfor med udgangspunkt i de erfaringer og udfordringer, jeg vil starte, når jeg om 14 dage indstille dette garderobeprojekt, og gør klar til at rydde ud i de bøjler, som ikke er vendt.
 • Reply
  Lullumut
  1. marts 2018 at 20:02

  Du må se at få købt gravid-jeans fra H&M 🙂 Jeg købte mine i slut juni og bruger dem lidt endnu. Et par blå og et par sorte.

  • Reply
   merimeri
   3. marts 2018 at 12:05

   Åh ja, jeg burde nok – vil bare gerne strække den så længe som muligt, før jeg går ombord i graviditetsgarderoben. Synes det er en lidt kedelig ting at bruge penge på 😉

   • Reply
    Lullumut
    6. marts 2018 at 12:45

    Jeg er helt enig med dig. Men de to par jeans har været guld værd. Jeg brugte dem fra starten af 2. trimester og helt indtil jeg gik på barsel. Og så lidt nu, haha. Så de to par har været givet virkelig godt ud. Og så købte jeg en nederdel, en kjole, to skjorter og to par strømpebukser. Havde flere længere bluser/toppe, der kunne dække maven det meste af tiden. Nå ja, og så blev jeg nødt til at købe et par leggings og en vinterjakke i starten af december. Lidt for koldt uden jakke 🙂

    • Reply
     merimeri
     8. marts 2018 at 7:25

     Jeg kan vist godt se, at jeg om ikke andet bliver nødt til at komme ud og prøve et par graviditetsjeans – og så kan det jo være, at de er så behagelige, at jeg slet ikke har lyst til at komme ud af dem igen 😉

Kommenter