Livet som mor

BABY POST: SKØNHEDSFAVORITTER TIL DEN GRAVIDE

15. marts 2018

skoenhedsanbefalinger-produkter-gravid

II 1 KARMAMEJU TØRBØRSTE II 2 FNUG NEGLELAK II 3 RUDOPLH CARE BALSAM II 4 KARMAMEJU SALT BODY SCRUB II 5 RUDOLPH CARE SHAMPOO II 6 NILENS JORD MASCARA II 7 BENECOS FOUNDATION II 8 RUDOLPH CARE BODY BALM II 9 WELEDA SOOTHING FACIAL OIL II 10 RØMER MANDELOLIE II 11 PRECISION NEGLELAKFJERNER II 12 RUDOLPH CARE CLEANSING FOAM II 13 MASCHA VANG SELVBRUNER II 14 BENECOS CONCEALER II

Hej venner, jeg har tænkt en del over, hvordan graviditet og baby skal have lov at fylde her på bloggen, for jeg vil nemlig rigtig gerne skrive om det. Men jeg vil også gerne skrive om alt muligt andet, og det at være gravid og børn er trods alt en kategori, som ikke alle har lige stor interesse i at læse om, og dét skal der også være plads til. Derfor har jeg besluttet mig for, at hver torsdag laver jeg en baby post, som jeg dedikerer til mine skriblerier omkring det at være gravid og gode råd i den retning, og så prøver jeg at holde det til det, så ikke der går babyblog i den herinde.

Dagens baby post skal handle om noget, jeg i hvert fald ville ønske, at jeg havde haft ved hånden, da jeg tilbage i december stod med den positive graviditetstest i hånden; skønhedsprodukter til gravide. Jeg var nemlig overrasket over, hvor mange meninger der omkring skønhedsprodukter til gravide – hvad man må bruge, og hvad man skal holde sig langt væk fra. Især sidstnævnte er der, min frustration har været størst, for man finder lynhurtigt ud af, at ikke alle anbefalinger er lige velbegrundede og mange råd tager afsæt i, at den gravid nærmest skal holde sig fra alt der hedder makeup og skønhedsprodukter. Og det kan jeg lige så godt sige jer, sådan en gravid er jeg ikke. Det har virkelig været vigtigt for mig, at graviditeten ikke må blive en “sygdom”, hvor jeg går rundt og føler mig som en dårligere version af mig selv i 9 måneder. Der sker forandringer nok med kroppen som det er, og oveni det har jeg ikke haft lyst til at lægge alle skønhedsrutiner på hylden, for så ville jeg da slet ikke kunne kende mig selv. For mig har det derfor været et spørgsmål om balance; om at skære ned på hverdagskemien, så mange steder som muligt, men samtidig ikke gå alt for meget på kompromis med mit behov for også at gøre noget ud af mig selv.

De første måneder af min graviditet brugte jeg derfor ret meget tid på at finde alternativer til de af mine vante skønhedsprodukter, som jeg pga bl.a. parfumeindhold og andre kemikalier gerne ville skifte ud til økologiske alternativer. Og det er heldigvis lykkedes så godt, at jeg næsten har kunne bevare mine skønhedsrutiner uden at jeg fylder mig med unødig (for mig) kemi. 

Nu er jeg garanteret ikke den eneste, der synes skønhedsprodukter til gravide kan være en sand jungle, og jeg håber derfor, at dette indlæg om mine favoritprodukter som gravid, kan være til bare en lille smule hjælp.

Ansigtspleje

Når det kommer til ansigtspleje, så var en stor del af mine favoritter allerede uden parabener og parfumer, fordi jeg lige med huden i ansigtet har været ret påpasselig. Derfor er jeg fortsat med at bruge min uundværlige Cleansing Foam fra Rudolph Care, som jeg renser ansigt med hver aften. Som noget nyt er jeg begyndt at fjerne min makeup med Weleda’s Almond Soothing Facial Oil, som udelukkende er baseret på naturlige olier, og så har den i øvrigt vist sig at være meget bedre for den sarte hud, jeg har omkring øjnene, sammenlignet med Bioderma Sensiobio, som jeg ellers har sværget til i mange år. 

Jeg bruger også stadig en dagcreme fra REN, som jeg har brugt i adskillige år, og så gik jeg i efteråret over til serum og øjencreme fra Ecooking, som jeg også ivrigt er fortsat med at bruge, og i øvrigt kan anbefale varmt.  

Kropspleje

Jeg døjer altid med tør hud, så snart vinterfrosten sætter ind, men i år har det været ekstraordinært slemt, og jeg mistænker lidt graviditeten for at have en andel i det. For at holde det nede tørbørster jeg mine ben, arme og balder et par gange om ugen med Karmameju’s børste. Derudover bruger jeg også Karmameju’s Salt Body Scrub i badet en gang om ugen ca. Til at give huden fugt smører jeg mig ind i en økologisk mandelolie fra Rømer, som også er den jeg smører mave og lænd med både morgen og aften for at holde den så blød og smidig som mulig. Et par gange om ugen smører jeg mig også ind i Rudolph Care’s Body Balm, som også kan bruges til hele kroppen. 

Vinter og forår har jeg tidligere altid brugt en selvbruner engang imellem for at give bare en smule glød til min ellers næsten gennemsigtige krop, og jeg var næsten helt panisk ved udsigten til ikke længere at kunne gøre det som gravid, fordi det i den grad øger mit velbefindende hvis min hud ikke er alt for bleg. Derfor var jeg temmelig glad, da det lykkedes mig at finde en økologisk og svanemærket selvbruner fra Mascha Vang, som jeg nu bruger en gang hver anden uge agtig, og som giver mig en fin, let kulør. 

Hår

Jeg har valgt at skifte mine vante shampoo og balsam ud med Rudolph Care’s Herbal Mint Shampoo og Forever Soft Conditioner, som begge er svanemærkede. Fordi shampoo og balsam jo ikke trænger ind i huden, er dette et punkt, hvor man nok godt kan diskutere hvor stor en forskel det egentlig gør for baby at skifte til økologiske alternativer, men i et forsøg på at skære ned på min hverdagskemi har jeg været virkelig glad for at gå over til Rudolph Care, og det bliver helt sikkert også favoritter jeg kommer til at holde fast i efter min graviditet. 

Udover at skifte shampoo og balsam ud, så holder jeg mig også helt fra hår- og tørspray for at undgå at indånde skadelige kemikalier. 

Makeup

At prøve at finde økologiske alternativer til sin makeup er ikke jordens nemmeste opgave, men jeg var fast besluttet på, at det skulle lykkes, fordi jeg med mine lyse bryn og vipper er typen, der ikke engang kan gå i Netto uden mascara og ikke føle mig utilpas, og det var derfor heller ikke en mulighed, at undvære den mens jeg er gravid. Heldigvis er det med Nilens Jord Jumbo Volume Mascara lykkedes mig at finde en mascara som både er allergitestet og samtidig virkelig god og giver god volumen. 

Jeg har også valgt at skifte til en foundation og concealer fra Benecos, som er specialiseret i økologisk makeup. Jeg vil sige, at man i forhold til konsistens godt kan mærke forskel på økologiske- og ikke økologiske produkter, og de økologiske giver ikke helt samme lækkerheds-feel, som så meget andet. Men det er et spørgsmål om tilvænning synes jeg, og dækkeevne og holdbarhed er heldigvis fin. 

Neglelak til gravide er måske nok noget, der ellers kan dele vandene, men ved særlige anledninger, fx julefrokost og nytår har jeg altså valgt at tage det på, men jeg har så blot været ude og købe en variant fra Fnug, som ikke indeholder kemikalier som DBP, toluen og formaldehyd, samt en acetone-fri neglelakfjerner fra Precision

 • Reply
  Katrine Venning
  16. marts 2018 at 17:01

  Du har med sikkerhed hørt om Mild makeup, som også er økologisk samt svanemærket. Syntes helt klart det være at overveje hvis du ønsker et helt tredje mærke. 🙂

  • Reply
   merimeri
   19. marts 2018 at 7:50

   Jeg har godt hørt lidt om Miild, men har faktisk ikke prøvet dem, så mit kendskab er ret begrænset. Men det er da helt sikkert værd at tjekke ud. Tak for fif Katrine. Mandagsknus til dig

 • Reply
  Frederikke
  25. marts 2018 at 15:21

  Fin guide.
  Jeg er en af dem, som allerede er lidt panisk ved tanken om, at jeg skal droppe hårfarve den dag, jeg bliver gravid!
  I slut 20’erne sætter de grå stænk ind i mit mørke hår, og de sidder lige i panden.
  Man bør vel ikk farve når man er gravid, men omvendt kan jeg ikk overskue tanken om at skulle have grå hår så lang tid.

  • Reply
   merimeri
   26. marts 2018 at 7:40

   Hej Frederikke, dejligt du fik lidt ud af at læse guiden. Jeg har ikke selv – endnu – brug for at farve hår, så lige den ting har jeg kunne slippe for at tage stilling til, men jeg kan sagtens følge dig! Min anbefaling vil nok være, virkelig at mærke efter, hvad der føles rigtig for dig at gøre, den dag du bliver gravid. Anbefalingen er jo, at man ikke bør farve hår som gravid, men hvis man alligevel beslutter sig for at gøre det, så tænker jeg, at man om ikke andet kan overveje at vælge en frisør som bruger en farve, der ikke indeholder ammoniak og mindst muligt kemi og så en teknik, hvor man ikke rammer hovedbunden (Balayage). Jeg ville også vente så lang tid som muligt, og i hvert fald ind til 1. trimester er overstået. Og så kan man i øvrigt nå langt med et fint hårbånd til at kamouflere det værste 😉

 • Reply
  Victoria W
  9. januar 2019 at 14:09

  What do you think about the makeup lines of Tromborg and Nilens Jord and about the skincare products from Tromborg? And do you have any recommendations regarding deodorant that can be safe during pregnancy?

Kommenter