Boligindretning

HJÆLP! JEG DRØMMER OM HVIDE TRÆGULVE

14. marts 2018

hvidmalede-traegulve

Billeder via Pinterest

Åh altså, jeg tør næsten ikke sige det højt, men min drøm om hvidmalede trægulve er ikke i nærheden af at aftage, selvom jeg nok lidt havde håbet, at det med tiden ville gå over … hvis jeg bare lod være med at snakke om dem. Men sagen er, at Mads og jeg næsten så længe jeg kan huske, har drømt om hvide trægulve. Vi overvejede det allerede i vores gamle lejlighed, men gjorde ikke mere ved det, da vi øjnede muligheden for at overtage nabolejligheden istedet. Da det så faldt i hak og vi overtog den for tre år siden, var vi også i syv sind om, hvorvidt vi dér skulle gå med de malede gulve, men i sidste ende endte vi istedet med at få dem slebet og hvidpigmenteret som en form for kompromisløsning. Dét der vejede tungest på vægtskålen dengang var, at den vurderingsmand vi havde ude i forbindelse med købet forklarede os, at vores lejlighed ville være mere værd med umalede trægulve fremfor malede, da man med malede gulve som køber har svært ved at vurdere den egentlige stand på gulvet. Og det argument kan jeg godt købe ind på. Problemet er bare, at vi (selvom det, indrømmet, nok fylder liiidt mere i tankerne hos mig end det gør hos Mads, haha) stadig ikke kan få drømmen om de hvide trægulve ud af hovedet, og jeg længes sådan efter at få noget mere lys ind i vores stuelejlighed, hvilket jeg har en ide om, at en omgang hvid maling trods alt kunne hjælpe lidt til. 

Jeg tænker, at en 104kvm stor andelslejlighed på Vesterbro i en forening med en sund økonomi, aldrig bliver svær at skille sig af med – malede trægulve eller ej – og selvom det måske kan skære en lille smule af værdien, så er det jo heller ikke dét vores lejlighed repræsenterer; en investering der skal give et afkast. Vores lejlighed er vores hjem, og hvis hvidmalede gulve kunne gøre os endnu mere glade for det hjem, så er det måske værd bare at kaste sig ud i det og få prøvet drømmen af… men så skal det være snart, for jeg tænker ikke, at det er det nemmeste projekt at nå i mål med, når først baby har meldt sin ankomst.

Hvad siger I, malede trægulve eller ej? Måske nogle af jer ovenikøbet selv har det, og kan give lidt råd til, om det er besværligt at vedligeholde? Det skal vi nemlig også huske på … vedligehold. Sådan nogle malede trægulve bliver jo ikke ved med at være fine i malingen, men jeg har ingen ide om, hvor ofte de vil kræve at skulle blive malet igen. 

Åh det er svært med alle de boligdrømme …. 

 • Reply
  Lullumut
  14. marts 2018 at 19:55

  Jeg elsker hvidmalede gulv. Hvis min mand ikke boede her, havde jeg malet hele huset hvidt. Gulve, vægge, trappe. Min søster solgte sin lejlighed i Lyngby netop pga. de hvidmalede gulve. Men det bliver hurtigt nasset. Alt hænger i det.

  • Reply
   merimeri
   15. marts 2018 at 6:22

   Valgte din søster at flytte fra sin lejlighed pga de hvidmalede gulve? Men ja den med snavs og støv lader til at være den største ulempe ved de malede gulve – til gengæld synes jeg faktisk også at vores ludbehandlede trægulve er lidt sarte der, og der er vi også nødt til at støvsuge et par gange om ugen hvis vi helt vil være fri for fnuller i hjørnerne.

   • Reply
    Lullumut
    18. marts 2018 at 22:45

    Haha! Åh nej, det lød forkert. Nej, hun solgte lejligheden af andre årsager. Men, den blev solgt pga. gulvene. Køber var helt vild. Hun havde fået af vide, at den aldrig ville blive solgt, fordi ingen ville overtage de gulve.

    • Reply
     merimeri
     19. marts 2018 at 7:34

     Åh ja den havde jeg da fået galt i halsen så 😉 Men godt at høre at hvidmalede gulve i det mindste ikke er en begejstring for at få solgt sin lejlighed. Tænker også at i disse tider, så bliver de fleste lejligheder med en fornuftig økonomi revet væk uanset gulvfarve 😉

 • Reply
  Kirsten
  14. marts 2018 at 21:44

  Jeg siger go for it! Bare fordi…

  • Reply
   merimeri
   15. marts 2018 at 6:23

   Jeg er godt nok også fristet! Det er bare ikke lige et projekt man skal fortryde igen …

 • Reply
  Helle
  14. marts 2018 at 22:06

  Hvis du er virkelig glad for at støvsuge så skal du gøre det. Vi støvsuger mindst en gang om dagen bare for at det ser nogenlunde ordenligt ud. Dvs det er pænt ca 5 min efter man har støvsuget og derefter ser det bare nusset ud.

  • Reply
   merimeri
   15. marts 2018 at 6:25

   Elsker at støvsuge 😉 Ej i dag støvsuger vi overfladisk et par gange om ugen for at holde vores gulve pæne, og det kan godt gå an. Men med kommende baby i huset ville jeg nok være lidt ærgerlig, hvis støvsugning af hele lejligheden skulle til at være en daglig to-do. Har I børn og måske kæledyr som også hjælper til at gulvene hurtigt bliver så nussede hos jer?

 • Reply
  Kristina
  14. marts 2018 at 22:07

  Årh, det minder mig om mit dilemma med når jeg køber en nu taske.
  Det tager mig altid lidt tid at tage den i brug, da jeg er så mange for at lave den første ridse. Den må jo helst ikke tabe for meget værdig, til hvis jeg en dag skal sælge den igen.
  Men jeg har lært at minde mig selv om, at jeg ikke har købt den for at sælge den igen, men fordi jeg virkelig gerne vil eje den – og derfor skal den selvfølgelig bruges – om så det skaber ridser eller ej.

  Så jeg siger go for it! Det var noget andet hvis i vidste at i skulle sætte den til salg om et halvt år. I skal bo i den, og hvorfor gå og drømme om noget, når det nemt kan blive en realitet?
  Jeg glæder mig til at se de hvide gulve!! 👍🏻👍🏻

  • Reply
   merimeri
   19. marts 2018 at 14:08

   Haha sådan har jeg det også med nye tasker – men jeg er også nået frem til, at sådan en type “investering” kun giver mening, hvis man også er villig til at bruge den hele tiden og ikke være bange for ridser og småskrammer. Det er en del af charmen, og vidner forhåbentlig bare om, at tasken (eller trægulvet, hihi) har været det rigtige valg. Tak for indspark søde Kristina. Mandagsknus til dig

 • Reply
  Anonym
  15. marts 2018 at 5:36

  Jeg ville ikke gøre.
  Både på grund af rengøring + når man får børn ‘glider’ de rundt på gulvene, hvilket vil sige de har sværere ved at kravle og deres motorik ‘går lidt i stå’.

  • Reply
   merimeri
   15. marts 2018 at 6:41

   Åh det med at gulvene bliver mere glatte havde jeg faktisk slet ikke overvejet, så det er virkelig godt input. Det kommer også med på for og imod listen!

 • Reply
  Sara
  15. marts 2018 at 9:52

  Jeg havde hvidmalede trægulve i min gamle andelslejlighed – og jeg havde absolut ingen problemer med at få den solgt. 😜
  Jeg var faktisk virkelig glad for det, og det kan godt være at man måske ser skidt og snavs lidt nemmere på hvidmalede gulve, men til gengæld var det SÅ meget hurtigere lige at svinge støvsugeren og moppen dér end det er at holde mine nuværende rå planker rene og pæne. Så den del synes jeg bestemt ikke skal være afskrækkende! Og man kan trods alt få en lille robotstøvsuger til at tage det værste, hvis man ikke er så glad for at støvsuge. ☺️ Så lige i forhold til rengøring, synes jeg faktisk at de malede gulve er meget nemmere at holde pæne end rå planker.

  Det er rigtigt at gulvene bliver noget glattere efter at være blevet malet, men for mit vedkommende gjorde det ikke så meget, da jeg alligevel havde nogle gulvtæpper rundt omkring. ☺️
  Ift. selve malingen af gulvet fandt jeg selv ud af et par ting efter at have malet gulvene overalt i lejligheden hele to gange – først i grå og dernæst i hvid. For mig virkede det super godt at bruge en lille pensel til at male ude ved kanten af brædderne og så ellers bruge en lille rulle til at male brædderne enkeltvis. På den måde kan man også male fra forskellige ender af rummet, så man ikke ender med at male sig inde (ligesom i krummerne 😂), hvis døren eksempelvis er i midten af rummet. Derudover så valgte jeg selv sådan en skibsmaling begge gange. Det lugter helt ad helvede til, og derfor ville jeg nok først male når det er blevet lidt varmere, da det er super vigtigt at holde vinduerne bagefter og undervejs pga. dampene. Men til gengæld synes jeg at det holdt super godt, og det var kun meget få ridser jeg endte med at få hist og her, som faktisk bare kunne lappes med en lille pensel.
  Jeg mener at jeg endte med at male gulvet 2-3 gange før jeg synes resultatet var helt som jeg ville have det, men det er nok en smagssag. Uanset hvad, så skal man nok minimum sætte en weekend af til det pga. tørre og hærdetider også. ☺️

  I dag er jeg ikke sikker på at jeg ville vælge at male gulvene, men det er nok lige så meget fordi jeg på en eller anden måde har fået “udlevet” den bolig-craving og gerne vil prøve noget andet fremadrettet. 😂 Jeg er eksempelvis også ved at være mega træt af vores helt rå planker, så næste gang vi flytter, så tror jeg netop at vi skal have enten hvidpigmenterede gulve eller sildeben. ☺️
  Sig endelig til hvis der er andet jeg kan hjælpe med – har mistet lidt overblikket over hvad jeg egentlig har fået skrevet. 😂

  • Reply
   merimeri
   19. marts 2018 at 8:39

   Sara du er simpelthen en stjerne med sådan en kommentar her – tusind tak for de mange råd og erfaringer, de er guld værd! Det er virkelig dejligt at høre, at hverken salg af lejlighed eller vedligehold er noget vi skal være alt for bekymrede over. Vi må lige gå i seriøs tænkeboks over den kommende tid, for vores udfordring er også, at jeg pga af graviditeten ikke rigtig vil kunne hjælpe til med malerarbejdet, og er ikke sikker på min kæreste har mod på at stå med projektet alene, så må lige se hvad det evt ville koste, hvis vi skulle have hjælp udefra til det.
   Igen, tusind tak for din kommentar! Mandagsknus til dig

   • Reply
    Sara
    20. marts 2018 at 15:57

    Det var skam så lidt! Jeg er bare glad for at mine erfaringer kan komme andre til nytte. ❤️
    Jeg synes virkelig at de var nemme at vedligeholde, og man kunne på to minutter lige hurtigt vaske gulvet, fordi man bare kunne svinge en moppe hen over. Med trægulve er det jo nærmest et dagsprojekt når de skal rengøres ordentligt, så på den front er jeg virkelig fan af malede gulve!

    Ift. malerarbejdet, så tænker jeg at det egentlig bare er at komme i sving. Jeg tror det vil være en pæn udskrivning at få andre til at gøre det, og det var virkelig nemt at gøre selv. Jeg tror at gulvet i min stue på ca. 18-20 kvm. tog ca. en time-halvanden at male per lag, så det er virkelig hurtigt overstået. Tørretiden er klart tidsrøveren, men den kræver jo heldigvis ikke hårdt arbejde. 😜 Så jeg synes absolut ikke det er en slem omgang at skulle gøre én person – jeg gjorde det forøvrigt også helt selv alle gangene, så det er bestemt ikke en uoverkommelig opgave. Til gengæld vil jeg anbefale at investere lidt småpenge i en knæpude, for det gjorde lidt ondt uden at kravle rundt. 🙈

    • Reply
     merimeri
     20. marts 2018 at 19:48

     Åh ja, vedligehold af ubehandlede trægulve er altså heller ikke kun for sjov!
     Jeg viser straks din kommentar til min kæreste, og håber jeg kan få ham overbevist – er desuden sikker på han vil sætte pris på en knæpude i kærestegave, hihi.

 • Reply
  Camilla
  15. marts 2018 at 16:32

  Vi har hvidmalede gulve og elsker det.

  Du skal regne med at der hurtigt kommer afskalninger og revner hvor plankerne skiller. Alt afhængig hvor længe du kan leve med det kan de sagtens holde flere år uden du behøves at male igen. VI har malet vores med vandbaseret epoxy og det ser super flot ud.

  • Reply
   merimeri
   19. marts 2018 at 8:12

   Det er simpelthen så rart at høre fra jer med gode erfaringer med malede gulve – der giver mig nærmest lyst til at finde malerrullen frem med det samme. Hvordan fungerer det med vandbaseret epoxy, er det også noget kraftigt stads ligesom epoxy eller er det ikke helt så hidsigt?

 • Reply
  Signe
  15. marts 2018 at 16:33

  Jeg havde hvidmalede gulve i min gamle lejlighed og ELSKEDE det! De krævede ingen vedligeholdelse (boede der i 5 år) og jeg synes ikke de var hverken specielt glatte eller krævede ekstra støvsugning.

  • Reply
   merimeri
   19. marts 2018 at 8:08

   Ej det er så godt at høre Signe. Der er mange skrækhistorier imellem om umulig rengøring og vedligehold, så det er virkelig rart at høre fra nogle af jer med gode erfaringer med malede gulve. Klem til dig

 • Reply
  Anne
  18. marts 2018 at 16:53

  Jeg har hvidmalede gulve i hele min lejlighed og jeg mener helt seriøst, at mit humør er blevet bedre efter jeg flyttede ind – jeg tilskriver det at her er så lyst (mine vægge er også hvide). Jeg støvsuger en gang i ugen og det er fint (bor her alene), og det er klart at gulvet er lidt slidt i gangen, hvor jeg går forbi hele tiden, men i min stue holder det så fint. Med mindre jeg er så heldig at have sildebensparket i min næste lejlighed, så vil jeg slet ikke tvivle på at gulvene skal være hvide pga det lys, som det giver 🙂

  • Reply
   merimeri
   19. marts 2018 at 7:38

   Eeeej Anne, det er lige sådan en kommentar der gør, at jeg nærmest er klar til at trække i malertøjet med det samme. Det er præcis den følelse, jeg forestiller mig, at hvidmalede gulve også kunne give herhjemme, og jeg er glad for at høre, at slitage ikke er alt for slemt. Knus til dig

 • Reply
  Sofie - Sukhi
  18. marts 2018 at 20:50

  Jeg stemmer for de hvidmalede gulve! Det er jo smadderflot – og min erfaring (det var dog med et gråt knæk) er, at det ikke er meget sværere at holde end plain trægulve…

  • Reply
   merimeri
   19. marts 2018 at 7:35

   Åh det er virkelig godt at høre fra jer, der har haft malede trægulve, at vedligehold og rengøring ikke er så meget værre end med ubehandlede trægulve. Klem til dig

Kommenter