Et godt tip Livet som mor

GLIMT FRA EN BARNEDÅB + TIP OM FINE DIY DÅBSINVITATIONER

28. september 2021

Evi blev døbt i lørdags, og vi kunne vitterligt ikke have ønsket os dagen bedre. Alle de intentioner og håb, vi havde for den, blev på forenet på fineste vis, og vi var lettede, lykkelige – og helt vildt trætte – som vi kom på den anden side af dagen.

Jeg har allerede delt lidt glimt fra dagen på Instagram, men der er mange, der har skrevet og spurgt til, hvor og hvordan vi holdt det, så nu har jeg samlet til bunke og vil udgive et indlæg om dagen, hvor jeg deler lidt mere om praktikken bag. Derudover deler jeg også tip om de fineste diy dåbsinvitationer, som jeg også ofte bliver spurgt til.

Håber, I kan bruge inspirationen ♥

Kirken

Dåben fandt sted i Sankt Matthæus Kirke på Vesterbro, som også er der Nola er døbt. Nola elsker, når vi går forbi kirken, som hun har erklæret som “min kirke”, så vi havde glædet os til at slutte ringen med at lade Evi døbe i samme kirke og ved samme præst. Præsten endte dog med at være influenzaramt på dagen, men den søde substitut venligst udlånt fra Vor Frue Kirke, gjorde det glimrende i hendes fravær.

Festen

Efter kirken begav vi os ned på Je t’aime – en fransk bistro lige rundt om hjørnet fra hvor vi bor – hvor festen skulle stå. Og det sted får mine varmeste anbefalinger. Stedet og stemningen er så fin og afslappende, og vi var i gode hænder. Vi var 31 voksne og 14 børn og der var fint plads i de lokaler, restauranten bruger til større selskaber. Og fordi vejret var med os, kunne vi starte festen med bobler i deres hyggelige orangeri, hvilket lagde den perfekte bund. Holder glædeligt endnu en fest der igen en dag.

Vi fik deres menu, som bestod af en butterdejstærte med svampe til forret, coq au vin til hovedret og en citrontærte til dessert. Dertil havde vi valgt en Riesling og en Beaujolais, som løbende blev fyldt op på bordene. Børnene (der i øvrigt spiser gratis, hvis de er under 4 år) fik omeletter, og det fungerede vildt fint at gøre det på den måde.

Fordi der i forvejen er ret meget stemning i Je t’aimes lokaler, havde jeg besluttet at holde pynten på et minimum. Det blev derfor bare til nogle folieballoner med Evis navn (købt i Tiger) og nogle fine blomster på bordene (jeg blandede nogle stilke hos Blooming på Værnedamsvej, der altid er leveringsdygtig i smukke blomster).

Det geniale ved at holde fest på en restaurant fremfor selskabslokaler, er at man typisk ikke skal betale for at være i restauranten, men blot betale for mad og drikke, og det samlede regnskab ender ofte dermed med at blive mindre på en restaurant end lejede lokaler, hvor man både skal betale lokaleleje (hvilket er pokkers dyrt i hvert fald i Kbh) og catering.

I lokalet havde vi også indrettet et børnehjørne; et tæppe på gulvet og noget blandet legetøj, som de små kunne boltre sig i, når tålmodigheden ved bordet slap op. Og så havde Nola og jeg forberedt nogle overraskelsesbørneposer, som alle børn fik efter maden, så der igen var lidt nyt for dem at tage sig til. Vi havde fyldt sæbebobler, modellervoks, tuscher, tegneblok, en snurretop og en lille bil i poserne, det hele fundet i Søstrene Grene og Tiger, og det kostede os omkring 500kr til 9 poser. Det var et kæmpe hit, så jeg kan afgjort anbefale den ekstra lille post i festbudgettet.

Tip om fine dåbsinvitationer

Her til sidst lige et tip om – hvis jeg selv skal sige det – vores virkelig fine dåbsinvitationer. De er lavet efter denne skabelon på Etsy. Synes de røde valmuer er noget af det fineste, og jeg synes det er så dejlig nemt med skabelonerne hos Etsy, som man selv kan tilpasse, som man lige synes.

Invitationerne har vi fået printet hos Vester Kopi i en A6 størrelse, der svarer til et normalt postkort. De er printet på det papir, der hedder Vergé Beige 275gram, som er et lidt kraftigt råhvidt papir, og så postet i naturkuverter, købt hos Panduro.

    Kommenter