Hverdagsliv

MINE OKTOBER PLANER

1. oktober 2021
II Se i øvrigt lige hvor sød og lille Nola var for et år siden II

September er lagt bag os, og jeg er altså en anelse melankolsk over det. Muligvis hjulpet lidt på vej af, at regnen rusker udenfor og jeg føler det som om trætheden har taget permanent ophold i min krop. Savner allerede septembersolen og de lune sensommerdage, med al den energi de bragte med sig. For nok holder jeg af efteråret, men trods alt mest på de dage, hvor det ikke regner fra morgen til aften, som vejrudsigten lige nu ser ud til at byde på, så lagt øjet rækker. Således skal der vist investeres lidt ekstra i efterårshyggen for at opveje for alt det grå, og den slags er jeg til gengæld verdensmester i. Varm kakao, bagværk og blafrende lys. Jo, mon ikke oktoberhyggen nok skal indfinde sig, inden jeg får set mig om!

I oktober glæder jeg mig til:

 • At komme på den anden side af den sejlivede efterårssnue der har hersket herhjemme den seneste uge. Evi og jeg har ikke haft nogle sammenhængende nattesøvn i nu tre nætter på grund af hoste, og jeg føler det som jeg konstant går rundt i en osteklokke. Er virkelig spændt på, hvordan vinteren bliver for os alle, med de mange vira, der har været holdt nede de seneste år på grund af Corona restriktioner. Lader til de vil komme tilbage med fornyet styrke i år, og jeg overvejer derfor kraftigt om både Mads, jeg og Nola skal lade os influenzavaccine. Jer med mindre børn, overvejer I den vaccine, som sundhedsstyrelsen netop nu anbefaler til de 2-6 årige?
 • En tidlig efterårsferie i mine svigerforældres sommerhus. Med ild i pejsen, ruskedage ved vandet og forhåbentlig en oktobersol der titter frem bare et par af dagene.
 • En grundig oprydning i skuffer, skabe og kælderrum. Selvom jeg ikke helt vil være ved det, er jeg nok lidt for god til at gemme på ting, der egentlig burde videre. Og med tanke på at vi én eller anden dag vil skulle pakke alle de ting sammen for at flytte, vil det klæde mig allerede nu at få ryddet lidt ud. Således har jeg sat mig for at i oktober, skal jeg have solgt ud ad garderoben, rydde op i vores køkkenskuffer og viktualierum. Og så skal jeg begynde på en sortering i kælderen. Glæder mig faktisk ægte, selvom jeg helt sikkert komme til at miste pusten med projektet en gang eller ti.
 • Weekend på landet hos mine forældre. Og forhåbentlig en anledning til at kombinere det med at tage på æblepluk i en nærliggende plantage. Det gjorde vi første gang sidste år, og Nola snakker stadig om den dag, så vil så gerne, om vi kan gentage det i år.
 • Frokostdate på Esmee, Mads og jeg, mens Evi, hvis heldet er med os, sover en god lur i barnevognen. Drømmer hede drømme om deres hvidløgsbrød og oksemørbrad, der begge ser beskidt gode ud.

Jeg vil se, lytte og læse:

 • Jeg vil se Scenes from a marriage på HBO. Så snart vi er tilbage til en bedre søvnkarma, og jeg igen har overskud til andet end at gå i seng samtidig med Evi om aftenen.
 • Efter et afsnit af Toppen af Poppen forleden, blev jeg mindet om dygtige Alex Vargas, som jeg for nogle år tilbage lyttede intenst til. Han skal tilbage på min playliste. Som et kært afbræk fra de børnesange, der ellers kører på repeat på Spotify.
 • Lige nu er jeg i fuld gang med Sally Rooneys Skønne verden hvor er du, og jeg glæder mig til alle de læsestunder, jeg kan snyde mig til, i hendes selskab. Det er mit første møde med hendes forfatterskab, men jeg glæder mig allerede til at læse hendes anmelderroste Normale mennesker, som det næste.

Jeg vil spise og drikke:

 • Friske figner og kompot af de sidste danske blommer. En lille sød fornøjelse på min yoghurt.
 • Bananbrød efter opskrift fra Bagedyst-vinder Frederikke Legaard.
 • Sæsonen for varm chokolade er allerede indviet, og jeg har planer om at udnytte den til fulde også her i oktober.

Jeg vil købe:

 • Har netop bestilt et par New Balance 530, som jeg glæder mig stort til at spankulere efteråret tyndt ind i.
 • Og så burde jeg virkelig sætte jagten ind på et par støvler, for jeg mangler dem virkelig. På tredje år i træk. Synes bare det er så pokkers svært ved med pæne og samtidig lidt praktiske støvler, men i år skal det altså lykkes!

Jeg vil gøre mig umage med:

 • Som jeg også startede indlægget med at slå fast, så vil jeg gøre mig ekstra umage med at gøre lidt ud af oktober. Gøre daglige små ting, der gør mig glad og giver overskud. Skrue op for musikken og danse fjollet. Aller helst med Nola i hånden. Finde uforstyrret tid uden skærme, hvor jeg bare finder ro i at være og gerne i selskab med en bog. Daglige gåture med Evi på maven, hvor vi ser byen skifte farve, og får røde kinder i den friske vind. Tænde stearinlys mens vi spiser morgenmad, også til hverdag, give efter når Nola ivrigt spørger, om vi kan spise inde i stuen. Vende rutinerne lidt på hovedet og på den måde genopdage lidt af alt den lykke, der oftest opstår i det umiddelbare.

Hvad glæder du dig til i oktober?

  Kommenter