Ting jeg kan li'

DET VIL JEG LAVE I MARTS

4. marts 2018

p3230058II Mild forårssol – og tilsvarende temperaturer – og iført favorit ginghamternet nederdel og cashmere strik i marts sidste år II

Godmorgen venner, jeg sidder med dynen pakket tæt om mig i sofaen nede hos mine forældre, og kigger ud det fineste snelandskab og en klar lyseblå himmel. Der er faldet 30-40cm sne hernede den seneste uge, så det er lidt en anden udsigt, end den vi tog afsted fra i København i fredags. Selvom det er hundekoldt på den der måde, hvor man næsten får helt ondt i kroppen, så elsker jeg det lys, som snevejret giver – og så håber jeg i øvrigt i mit stille sind, at sådan en seriøs omgang vintervejr øger chancen for en ordentlig sommer for en gangs skyld. Jeg går på barsel i slutningen af juni, og det ville passende mig så ganske glimrende hvis det kunne blive gjort til udsigten dansk sommer, når den er bedst. Nåh, jeg sætter lige tempoet ned, og koncentrerer mig istedet om marts, som kalenderen netop er nået frem til. Og selvom vejrguderne ikke helt lader til at være med på, at marts altså officielt er årets første forårsmåned, så er mit eget forårshumør efterhånden ved at indfinde sig. Dagene er blevet længere, det er ikke længere så sjældent, at solen hilser os velkommen, og vi går ind i den tid på året, hvor der er forlængede weekender ventende lige rundt om de fleste hjørner, hvilket gør, at marts trods insisterende vinterkulde, altid er en måned, jeg holder vældig meget af. 

Når vi om en måned går ind i april, håber jeg at kunne kigge tilbage på en marts, som har budt på:

 

 Krydse fingre for, at måneden ligesom sidste år tillader outfitbilleder med korte ærmer. Lige nu føles den mulighed meeeget langt væk, men marts er lunefuld, og jeg tror på det. 

En pastadate med Mads. Forleden kom jeg omkring nyheden om, at København til maj får sin helt egen carbonara festival, og den slags skal man ikke sige til mig to gange. Vi kan jo passende lade op til sådan en omgang herlighed med en syndig pasta fra enten Mirabelle eller Mangia, som i min verden står for noget af den bedste pasta i København.

En lang påskeferie næsten uden planer. Både Mads og jeg har ikke nået at bruge al vores ferie i år, og vi har derfor taget dagene op til påske fri, og er således endt med 10 sammenhængende fridage. Næste rejseplaner er først til maj, hvor turen går til Amsterdam, og istedet håber jeg i påskeferien at kunne tage mig sammen til en seriøs op- og udrydning i vores kælder og loftrum. Begge steder er næsten ved at eksplodere ud over os med rod, når vi åbner døren, og det skal der gøres noget ved! Jeg elsker de projekter, hvor man ret hurtigt kan se en fremgang, og det kan man altså med sådan en gang oprydning. Så skal jeg bare lige have lokket Mads med på ideen. Wish me luck!

Tage de første spæde skridt til indretningen af det kommende børneværelse. Nu hvor garderobeskabet er på plads i ekstraværelset, så er rummet nemlig klar til, at vi kan overveje, hvordan det skal indrettes. Og jeg må indrømme, at også dét er et projekt, jeg glæder mig ret meget til #surprise 

En opgradering af forårsgarderoben med disse vanvittigt smukke mules. Har ventet på de skulle komme i butikkerne siden jeg før jul, så dem på instagram første gang, og nu er der her endelig. Tror de kunne være perfekte til min venindes bryllup i maj. 

Og måske også denne kjole. Åh hvor er den fin, og jeg elsker den dybblå farve. Wow!

En kærestetur i biografen, hvor jeg virkelig gerne vil nå at få set Oscar-darlingen Call me by your name. Premierefilmen The Florida Project spøger også lidt, så måske jeg kan se mit snit til hele to biografture i løbet af måneden. Påskeferien skal jo gå med et eller andet. 

 • Reply
  Malene Green
  5. marts 2018 at 1:02

  Det lyder som nogle hyggelige planer 😊
  Og stort tillykke med graviditeten! Bliver hyggeligt at følge med i. Hvor stor er jeres lejlighed? Og bliver babys kommende værelse jeres gamle kontor? 😊

  • Reply
   merimeri
   5. marts 2018 at 7:44

   Tusind tak Malene <3 Vi er heldige at bo i en 104kvm stor lejlighed, så der er heldigvis god plads til baby, som nemlig får lov at flytte ind i vores gamle kontor. Det er også i det rum, at vi har fået lavet vores nye skabsvæg, så det bliver lidt et kombiværelse 🙂

 • Reply
  Malene Green
  5. marts 2018 at 14:20

  Uh lyder lækkert med så stor en lejlighed! Jeg og min kæreste er også gået i boligjagt mode efter en større lejlighed i København. Så det er spændende.
  Det lyder også som en god løsning. Var bare i tvivl om i havde 2 eller 3 soveværelset/kontor/børneværelse 😉
  Hvad er jeres tanker om børn i byen? Kommer selv fra det sydsjællandske, så er nysgerrig på jeres tanker om dette emne. Min kæreste er selv vokset op på Nørrebro, så hvis jeg bare får ham til at flytte til Amager f.eks. Er det en større præstation 😉 Så vi bliver i byen når der en dag kommer børn.

  • Reply
   merimeri
   5. marts 2018 at 16:18

   Ej hvor spændende! Jeg krydser fingre for, det lykkes jer at finde drømmelejligheden 🙂
   Nej, udover køkkenalrum og stue har vi bare to værelser, så på sigt skal vi også på jagt efter noget større – eller i hvert fald indrettet med et tredje værelse. Uh, det med børn i byen er virkelig et godt spørgsmål. Pt er vi slet ikke færdige med byen, og elsker vores hverdag herinde, men jeg er vokset op i et parcelhus tæt på masser af natur, så jeg drømmer nok lidt på sigt om at flytte hen et sted, hvor vi har en have vi kan åbne op til, og lade unger rende frit rundt i (det er ligesom ikke helt det samme med en Vesterbro baggård). Min kæreste derimod er også vokset op i et byhus her i Kbh, så hans parcelhusdrøm er noget længere væk end min 😉 Vi er enige om, at vi i hvert fald har nogle gode år i byen endnu, og så må vi se, hvordan drømme og prioriteter ændrer sig, når livet med barn for alvor sætter ind.

 • Reply
  ErnestEden
  10. marts 2018 at 3:54

  Mange mange tak 🙂

Kommenter