Livet som mor

10 TING DER HAR OVERRASKET MIG VED AT VÆRE GRAVID

4. marts 2018

30612a27-bafd-4b09-91ca-aab8830ad1d7

Blandt alle jeres søde kommentarer til nyheden om den lille augustbaby, som Mads og jeg venter, var der bred enighed om, at I gerne ville have lidt flere babyupdates herinde, fordi det jo selv sagt kommer til at fylde rigtig, rigtig meget i mit liv fremover. Og det vil jeg gerne tage til mig! Bloggen her bliver aldrig et rendyrket mommy-univers (der skal jo også være plads til garderobefristelser, beautyfavoritter og ny inspiration på boligfronten), men jeg synes egentlig også, at det kunne være hyggeligt at give plads til lidt flere skriblerier omkring det at være gravid og tips og tricks i den retning, og det er dét dagens indlæg skal handle om.

Nu er jeg nemlig snart halvvejs i min graviditet, og har derfor efterhånden haft god tid til at fundere en masse over dét der med at være gravid; og alle de ting, som man måske ikke lige var forberedt på. Her er 10 ting, som har overrasket mig ved at være gravid:

 1. Hvor helt ustyrligt meget sådan en graviditet fylder i ens tanker. Havde egentlig tænkt, at det nok trådte lidt i baggrunden på et tidspunkt, men det er seriøst som om, det ligger i baghovedet hele tiden, og man når efterhånden lidt til et punkt, hvor man slet ikke kan huske, hvad man eller gik og tænkte på, inden man blev gravid.
 2. At det er nærmest umuligt at finde kønsneutralt babyudstyr. Egentlig ville jeg gerne så småt i gang med at købe lidt ind af de mange, mange ting, sådan en lille størrelse kræver, men jeg er virkelig overrasket over, hvordan alting enten er med lyseblå skyer eller lyserøde prikker, hvilket gør det svært at købe noget inden man ved kønnet på baby. Troede vi var nået lidt længere end dét her i 2018?!
 3. Hvordan tid får en hel ny dimension, når man bliver gravid. Pludselig skal alting gøres op i uger; jeg har stadig ikke helt vænnet mig til, at jeg forventes, at skulle kunne huske, om jeg er 16+4 eller 17+3. Hvad blev der af bare at tæller måneder?
 4. Hvor meget man kan savne rødt kød. Egentlig spiser Mads og jeg sjældent rødt kød i forvejen, men nu hvor jeg slet ikke bør spise det, er det som om, det eneste jeg har lyst til, når vi er ude at spise, er en rød bøf og bearnaise. Dét står efterhånden ret højt på min post-graviditets madplan.
 5. Hvorfor jeg om morgenen nærmest ikke kan se på min mave, at jeg er gravid, mens den om aftenen vokser til tredobbeltstørrelse. Hvad laver baby i mellemtiden? 
 6. Hvor vanvittigt meget man kan glæde sig til at mærke de første livstegn fra baby. Synes stadig ikke, jeg har mærket de der små indvendige bobler, som skulle være det første, man mærker, og jeg kan slet ikke vente til det sker.
 7. Hvordan jeg altid bliver ledt ind på et eller andet tvivlsomt gravid fora, når jeg forsøger at google mig frem til et svar på et gravidrelateret spørgsmål. Der mangler virkelig nogle mere saglige kilder på det felt.
 8. Hvor meget ens krop allerede har forandret sig taget i betragtning af, hvor lille bitte baby stadig er #halløjbryster #farveltalje
 9. Hvor mange holdninger der findes til babynavne! Jeg skal affinde mig med, at det ikke er et spørgsmål om konsensus lige på den front, og at hele familien, venner og veninder jo ikke behøver være enige i vores valg af navn.
 10. At det stadig er helt umuligt at forestille sig, at vi om under fem måneder byder velkommen til et lille bitte menneske. Som vi har lavet. Og som vi får lov til at beholde. Så vild en tanke, og jeg er spændt på, hvornår det sådan rigtig godt op for mig. Sker det, når man begynder at indrette børneværelse, når maven rigtig begynder at vokse, eller er det først, når baby er her? Jeg troede egentlig, at man straks ville se sig selv i det nye kapitel, når graviditeten er en realitet, men der er jeg slet ikke endnu.
 • Reply
  Christina
  4. marts 2018 at 19:32

  Stort tillykke med baby!
  Ang. kønsneutralt tøj, så plejer Lindex at lave noget rigtig fint noget, og kvaliteten synes jeg er lige et hak over H&M. Især deres bodyer med extended size (en ekstra række knapper, så baby kan vokse en størrelse) er super gode! Blot et lille besparende tip:-)

  • Reply
   merimeri
   5. marts 2018 at 7:35

   Ih det er vel nok et rigtig godt tip – tusind tak Christina. Det må jeg straks kigge nærmere på. Hav en dejlig mandag. Klem til dig

 • Reply
  Lullumut
  4. marts 2018 at 20:30

  Igen, stort tillykke – fantastisk nyhed 🙂
  2. Vi har holdt os meget i gråt og beige. Det kan godt lade sig gøre 🙂 Og gem i øvrigt pengene til senere. Det haster ikke, og mange af tingene er slet ikke nødvendige. Vi har f.eks. først lige bestilt en bæresele i går..
  4. Et lille tip. Jeg fik den lækreste bøf på MASH. Bad dem om at stege den medium/gennemstegt. Så blev den hverken tør eller rød 🙂
  10. Jeg forstår stadig ikke, at jeg har fået den dejligste dreng med hjem fra hospitalet 🙂 Tror det vil være sådan meget længe efter..

  • Reply
   merimeri
   5. marts 2018 at 7:40

   Endnu engang tak søde Louise <3
   Ja, grå og beige er selvfølgelig et sted at starte, og så har vi heller ikke tænkt os at købe alt på en gang. Jeg glæder mig bare sådan til at komme igang med at "bygge rede", så det er nok også min egen tålmodighed der spiller lidt ind 😉
   Ej det er altså et godt tip med bøffen. Når jeg nornmalt får bøf, plejer jeg at vælge medium rare, så jeg frygter nok altid lidt, at en medium/well done bliver for tør, men det er godt at høre, at det er tilfældet hos MASH. Måske jeg skulle få en bøfdate i kalenderen 😉
   Hehe, du har nok ret. Han ser virkelig også helt perfekt ud jeres lille trold! Knus til dig

 • Reply
  Stine
  4. marts 2018 at 21:05

  Jeg er selv i uge 25 og er så enig i alle punkterne!
  Mht. at finde svar på de graviditetsrelaterede spørgsmål vil jeg tippe om Patienthåndbogen, som er en faglig side skrevet af sundhedsfagligt personale til den almene borger. Der er ikke svar på alt, men du finder fx de rigtige retningslinjer til fødevarer og kan også følge graviditeten uge for uge. Som læge er jeg nok lidt ekstra kritisk ift alle de ikk-faglige sider, men indimellem er de alligevel de bedste, når man skal finde svar på mere specifikke og mærkelige spørgsmål, der dukker op undervejs i graviditeten 😉

  • Reply
   merimeri
   5. marts 2018 at 7:43

   Også stort tillykke med dig og din lille baby Stine. Håber du har en dejlig graviditet indtil videre! Virkelig godt tip med Patienthåndbogen, den må jeg lige have i baghovedet næste gang google-kløen sætter ind 😉 Og åh gud ja, man kan finde på mange mærkelige ting at google undervejs. Det kunne være et helt blogindlæg for sig, haha.

 • Reply
  Marie
  5. marts 2018 at 7:58

  Hold nu op en fin mave! 🙂

  • Reply
   merimeri
   5. marts 2018 at 8:11

   Tak Marie <3 Jeg må indrømme, at det altså kræver tilvænning sådan pludselig at have en babybule, men det er også bare så fint at se, hvordan kroppen forandrer sig og gør plads til det lille ny liv.

 • Reply
  Ane
  5. marts 2018 at 17:20

  Jeg er simpelthen bare nødt til at kommentere fordi det er et skønt indlæg du har skrevet. Jeg er enig i alt hvad du kommer ind på. Fatter heller ikke hvad mine tanker har kredset om før baby og jeg følte også at tiden op til at vi fandt ud af kønnet var svær fordi jeg gerne ville ud og købe ting til bebs.
  Men det er sådan en fantastisk tid 🙂

  • Reply
   merimeri
   6. marts 2018 at 10:55

   Godt at høre jeg ikke er helt alene i den båd Ane 😉 Utroligt som ens liv kan se så ganske anderledes ud på ganske få måneder! Håber du indtil videre har en dejlig graviditet, men det lyder det jo heldigvis til! Tirsdagskram til dig

Kommenter