Boligindretning

KØKKEN MAKEOVER: FØR OG EFTER

7. oktober 2017

Jeg har glædet mig ret meget til at lave og dele det her indlæg. Boligindlæg er nemlig altid i høj kurs herinde – og jeg forstår jer godt. Jeg labber også selv nærmest al boliginspiration i mig og jeg elsker at komme med indenfor og se, hvordan andre har indrettet sig.

I sidste weekend kastede Mads og jeg os efter laaaange overvejelser endelig over vores kedelige hvide bagvæg i køkkenet, som vi har ville gøre noget ved, nærmest siden vi overtog lejligheden for to år siden. 

Som I måske husker fra indlægget her, så havde vi egentlig snævret feltet ind til, at valget stod imellem en farvet bagvæg eller fliser. I var klart flest, der stemte på fliser, og det var egentlig også dét vi havde beslutttet os for, indtil …..

p5250106p5250104-e1495868164243

Beslutningen om den flisebeklædte bagvæg blev forkastet mere eller mindre i det øjeblik, jeg kom forbi det her billede på instagram, hvor jeg så fint Ema Bihor’s køkken var blevet det ved hjælp af kalkmaling. Herefter blev der gjort kort proces og nedenfor er billederne af vores nye kalkmalede køkkenvæg.

vsco-photo-3vsco-photo-2vsco-photo-1

Billederne taler vist for sig selv. Det har gjort en verden til forskel med den mørkegrå væg og vi er så, så, SÅ glade for resultatet, som er blevet meget pænere end vi nok havde regnet med. Rummet er fuldstændig forandret, og det giver en helt anden dynamik til det minimalistiske køkken.

Kalkmalingen købte vi hos Unikkerum.dk og farven, vi har valgt, hedder Elephant Skin. Det var overraskende nemt at male med kalkmalingen, så dén del har man ingen grund til at frygte.

 • Reply
  anna
  7. oktober 2017 at 11:38

  hvor er det flot med væggen – smuk farve der klart giver det lille køkken kant.

  men jeg bemærker træbordene – de virker behandlet forkert eller meget slidte /tørre eller er I også igang med at gøre noget ved dem?

  • Reply
   merimeri
   8. oktober 2017 at 17:47

   Åh ja, vores køkkenbordplader er et af de næste projekter, der venter. Vi har tidernes morgen fået fejlbehandlet bordene med en hvidpigmentering, så vi er så småt igang med at forsøge at slibe olien ned, og det er derfor for, at farven lige nu er så ujævn 🙂

 • Reply
  Sara
  7. oktober 2017 at 14:25

  Hvor er det blevet fint – men er det ikke svært at holde ift. stegefedt og mados? ☺️
  Hvor har i egentlig købt hældetuden til jeres olie? Synes det ser så fint ud! ☺️

  • Reply
   merimeri
   8. oktober 2017 at 17:49

   Jo, fordi kalkmalingen er en mat maling uden glans, så er den ret sart i forhold til stegefedt, og vi kommer derfor ikke udenom, at vi skal have en eller anden form for stænkplade op bagved.
   Hældetutten er fra Nicolas Vahé, som olien også er fra. Du kan finde den her: https://dk.nicolasvahe.com/sk-nvdv0100.html?

 • Reply
  Ida
  8. oktober 2017 at 18:52

  Forpokker Line, det ser bare så hammer fedt ud! Ord kan ikke forklare det.
  Skal jeg ikke snart inviteres til vin i det køkken ? 😀

  • Reply
   merimeri
   9. oktober 2017 at 22:12

   Hvor er du sød Ida <3 Jo, det må vi få set på 😉 Lige for tiden er jeg dog langt ned med arbejde, så har ikke meget overskudstid desværre.

   • Reply
    Ida
    10. oktober 2017 at 15:57

    Jeg løber ingen vegne, så vi kan se på det, når tiden tillader det ☺️💕

 • Reply
  Katrina
  9. oktober 2017 at 14:09

  Nej, hvor ser det flot ud!
  Vi skal til at købe emhætte og har kigget på samme model, som I har – hvordan virker den, synes du? Det er jo ikke rigtigt sug men tager den alligevel noget af fedtet?

  • Reply
   merimeri
   9. oktober 2017 at 22:11

   Hej Katrina, jeg synes faktisk, at den virker ganske godt. Vil nok altid tænke, at en emhætte med udsug virker bedst, men jeg har nu alligevel været ret imponeret over, hvor godt den faktisk virker, og den suger størstedelen af fedt og stegeos til sig.

 • Reply
  Brian
  3. november 2017 at 11:23

  Hej,
  Ser så godt ud. Hvordan får i det til at holde. Tænker at første gang væggen tørres med fugtig klud så er kalkmaling normalt ødelagt. Hvad har i gjort der ?
  Mvh
  Brian

  • Reply
   merimeri
   4. november 2017 at 10:54

   Hej Brian, jeg skal være ærlig at indrømme at projektet nok ikke var helt gennemtænkt når det kommer til praktik. For du har ret, kalkvæggen er ikke i sit rette element i et køkken, så du vil ikke kunne vaske den med med en våd klud og rengøringsmiddel. Vi venter på at få en stænkplade sat op, som vil skærme mod det værste og så kan det muligvis være en løsning at give væggen en form for voks, der gør væggen mere modstandsdygtig.

 • Reply
  Maria
  7. juni 2018 at 12:05

  Faldt lige over dette billede af jeres fine kalkmalet væg og faldt også lidt for jeres emhætte. Hvad er mærket og er den mon god nok? Jeres erfaringer med kalkmalet væg i køkkenet og emhætten ønskes;-) På forhånd tak! Mvh. Maria

  • Reply
   merimeri
   16. juni 2018 at 15:45

   Hej Maria, beklager sløvt svar. Af en eller anden årsag havde jeg ikke fået en mail om kommentarerne til indlægget her, så opdager den først nu. Emhætten er bare fra IKEA, den model der hedder UDDEN. Vi har ikke en finger at sætte på kvaliteten, og jeg synes virkelig den er god til prisen, så varme anbefalinger herfra. Til gengæld er det mere, end hvad jeg kan sige om kalkvæggen. Ideen var rigtig god, men vi er desværre endt med at bruge et kalkprododukt som IKKE har vist sig at være velegnet i et køkken pga den fugt og damp der er her. Væggen bliver ret hurtigt skjoldet. I bagklogskabens lys skulle vi have valgt KABE istedet, som giver nogenlunde samme effekt, men til gengæld er udviklet til vådrum. Kh.

Kommenter