Ting jeg kan li'

MINE DECEMBER PLANER

1. december 2022

Så er vi nået til årets sidste runde af min månedlige føljeton af glæder at se frem imod. Tænk engang. Jeg ved ikke, om det er blot er mig, men jeg synes tiden stadig er en underlig størrelse. Og sådan har jeg egentlig nok følt det siden coronapandemien brød ud. Årene føles som var de uendelige, og samtidig kan man slet ikke forstå, at endnu et år er gået. Jeg kan fx slet ikke få det til at passe i mit hoved, at det var i januar i år, at vi lagde ud med at være coronaramte alle fire herhjemme og at jeg stadig var på på barsel, da vi gik ind i forårets første måned. Det føles som for evigt siden allerede, og så meget er sket siden. Jeg har virkelig lært meget om mig selv i år, og jeg tænker egentlig, at komme tilbage med sådan et samlet oprids af året der gik, på godt og ondt, og det der venter mig næste år, hvis det er noget I gider læse med om?

I første omgang jeg glæder mig til at dele ud af mine planer, ønsker og intentioner for årets sidste måned. Lad den blive fuld af glimmer hos både jer og mig!

I december glæder jeg mig til:

 • En forkælelsesfridag bare for mig. Allerede i dag. Jeg har sat én veninde i stævne til morgenmad, og en anden til frokost. Jeg vil nusse rundt med lidt flere julerier derhjemme, og også finde tid at smække benene op med lidt læsning blot af lyst.
 • Levende lys og julerier der glimter i lysets skær.
 • Generelt bruge mere tid med venner, jeg har kær. Det har der ikke været meget af i november, hvor vores weekender har været fyldt med familiearrangementer og julefrokoster i arbejdsregi, og jeg har virkelig savnet den glæde og overskud, tiden med mine nære venner giver mig.
 • At hente vores længe ventede drømmestol hjem. Der er netop landet en bekræftelse i min indbakke om, at stolen nu er klar til afhentning. Blot 9 måneder efter vi første gang bestilte den.
 • Pakke julegaver ind. Jeg elsker, elsker, elsker at nusse med gaveindpakningen, som er helt hellig for mig. Med julehits på højtaleren, juleknas og godter ved min side og så ellers rig tid til at nørkle med silkepapir og silkebånd gemt fra tidligere års gaver.
 • At overraske Nola med en MGP koncert, bare hende og jeg. Lørdag den 17. december optræder finalisterne fra dette års MGP show nemlig i Birkerød arena, og Nola kommer til at elske det.Jeg kan dårlig vente med at fortælle hende det, men venter lige nogle uger endnu, så ikke ventetiden bliver alt for lang. Der er stadig billetter her, hvis nogle skulle have børn med samme ekstatiske MGP glæde.
 • 10 dages juleferie med min lille familie ♥

Jeg vil se, lytte og læse:

 • The White Lotus på HBO Max. Et ugentligt højdepunkt, når den nye episode ruller over skærmen hver mandag. Og så har jeg den nye sæson af The Crown som et juleferie projekt.
 • Julemusik. Hver dag, hele dagen.
 • Det nye nummer af Femina, der udkommer i dag, og hvor jeg guider til et magisk julebord. Det er jo længe siden, billederne blev skudt, men jeg var dengang ret begejstret over resultatet, så glæder mig til gensynet. Derudover har jeg Solvej Balle’s anmelderroste ‘Om udregning af rumfang‘ på julegaveønskesedlen, og jeg håber den gemmer sig under træet, så jeg kan dykke ned i julefreden med den i min favn.

Jeg vil spise og drikke:

 • Æbleskiver, hjemmelavet julebag, snebolde, klementiner. Alt der smager og dufter af jul.
 • Og så vil jeg drikke rigelige mængder af Mads’ hjemmelavede gløgg efter opskrift fra Tim Vladimir.
 • Måske jeg også vil kaste mig ud i min egen hvide gløggessens, som det efterhånden er nogle år siden, jeg har lavet sidst.

Jeg vil købe:

 • Opmærksomme og betænksomme julegaver til min familie. Jeg er lidt bevidst gået uden om Black Friday julegaveindkøbene, fordi det altid føles som en lidt forjaget måde at købe gaver på. I år har vi samtidig skåret lidt ned i, hvor mange vi er på gaver med, hvilket giver mere tid til at nusse om de gaver, der skal gives.

Jeg vil gøre mig umage med:

 • Ikke at gøre december fortravlet. Det er alt for nemt at komme til, men det giver altså lidt skår i min juleglæde, hvis den kun nydes halvt og altid med tankerne på noget af det næste, jeg “burde” nå. Så i stedet vil jeg gøre mig umage med at skrue juleambitionerne lidt ned, og minde mig selv om, at julen ikke behøver være et kapløb i de mest originale nisseløjer, gennemtænkte decembergaver og perfekt bagte julesmåkager.

Hvad glæder du dig aller mest til i december?

  Kommenter