Hverdagsliv

MINE NOVEMBER PLANER

1. november 2021

Jeg var lidt loren, som vi gik ind i oktober. Melankolsk og lidt træt af efterårsrusk på forhånd. Heldigvis endte oktober med at være en måned af den aller bedste slags, ledt godt på vej af en efterårsferie, der føltes som sensommer, den gavmilde oktobersol, løvfald og mere tosomhed, bare Mads og jeg, end vi har haft længe. Således kunne jeg faktisk godt have snuppet et par oktoberdage mere, inden november meldte sin ankomst. Nu hvor den ikke ikke gik, vil jeg stedet prøve at overføre alle de gode oktober intentioner om at skrue ekstra op for indehyggen og velværen og dermed gå en november i møde der heller ikke bliver så skidt endda.

I november glæder jeg mig til:

 • At fortsætte oktobers gode takter med fokus på at rydde ud og rydde op. Jeg begynder at have i baghovedet, at vi en dag skal flytte, og med bugnende kælder- og loftrum, har jeg sat mig for, at jeg hver gang jeg nærmer mig de to rum, skal tage mindst én ting med op og sortere. Enten til videresalg eller genbrug. Det er sådan en god øvelse, og jeg nyder virkelig følelsen af at få trimmet lidt ud i samlingen af sager jeg ikke bruger, men alligevel har haft svært ved at skille mig af med.
 • Tid til en ansigtsbehandling. 70 minutter i mit eget selskab og uden en babyalarm at tage hensyn til. Det bliver første gang siden Evi kom til, og jeg har svært ved at sætte ord på, hvor meget jeg glæder mig.
 • Så småt begynde på juleforberedelserne, ikke det bliver en sur pligt fremfor noget vi hygger med. Nola glæder sig tydeligt allerede til jul, og i takt med, at hendes bevidsthed omkring det vokser, vil jeg så gerne give hende nogle magiske juleminder at tænke tilbage på. Så der skal købes ind til, at vi kan jule allerede fra 1. december.
 • Og apropos, første advent falder jo også i november, og det betyder, at det er tid til den årlige julebage-dag i min familie. Storproduktion af julekager til hele familien, og jeg glæder mig til al den knas, vi skal have med hjem.
 • At komme med Nola til lørdagsgymnastik. Det er ellers en ting hende og Mads har sammen, men hun har bedyret, at hun gerne vil have mig med næste gang, og jeg glæder mig stort til udsigten med noget tid sammen hende og jeg. Selvom vi nu er landet godt i livet med lillesøster, savner jeg stadig tiden, jeg havde bare Nola og jeg, og det er så rart, som flige af den tid, begynder at komme tilbage igen.

Jeg vil se, lytte og læse:

 • I mine oktober planer skrev jeg, at jeg ville se Scenes from a marriage på HBO, så snart vi var tilbage til en bedre søvnkarma, og jeg igen havde overskud til andet end at gå i seng samtidig med Evi om aftenen. Der nåede vi ligesom aldrig hen, så i stedet vil jeg være håbefuld på novembers vegne. Måske vi rent faktisk lykkes med Scenes from a marriage der? Derudover skal jeg også forarges og underholdes af den nyeste sæson af Succession, som Mads heldigvis er primus motor på, at vi får set.
 • Er det for tidligt at begynde med jule playlisterne? Skulle spørge fra en ven …
 • Efter i oktober at have færdiggjort Sally Rooneys Skønne verden hvor er du, kastede jeg mig straks over Normale mennesker, med lige så stor begejstring som jeg læste den anden. Jeg er ikke helt i mål endnu, rationerer den hyggelige læsning, så længe jeg kan. På den anden side af bogen vil jeg til gengæld gerne igang med De tabte minders ø på anbefaling af Emily.

Jeg vil spise og drikke:

 • Andesteg. Åh er allerede startet nedtællingen til Mortens Aften og min mors himmelske andesteg.
 • Måske man også kan være heldig, at Lagkagehusets julebolle lander i disken allerede hen imod slutningen af måneden? Den kunne jeg godt lige sætte mig selv op til!
 • Og så er jeg i øvrigt slet ikke færdig med den varme chokolade. Mere af den i november tak.

Jeg vil købe:

Jeg vil gøre mig umage med:

 • Suge det sidste af løvfaldet og gyldentonerne til mig, så sindet er godt fyldt op på det syn, inden de grå efterårs- og vinterfarver tager over. Det er en daglig lykkestund at trille lurture med Evi til lyden af knitrende løv, og jeg kommer altså sådan til at savne fornemmelsen.
 • At gøre noget for mig, og kun mig. Således vil jeg udnytte, at Evi nu har en rytme omkring mad, der gør, at mine bryster ikke er helt så hyppigt efterspurgte, og derfor begynder jeg rent faktisk at have frihed til at være lidt længere væk hjemmefra. Det kan jeg mærke, at jeg også ægte trænger til nu. En træningsstund, et glas vin med en veninde, en tur til frisøren. Det vil jeg gøre mig umage med at få i kalenderen!

Hvad glæder du dig til i november?

 • Reply
  Louise Herby
  1. november 2021 at 22:45

  Rigtig skønne planer, som altid. Du er god til at få max ud af en måned 🙂
  Jeg går til gymnastik med Alexander hver torsdag eftermiddag, og det er virkelig hyggeligt. Det kan du godt glæde dig til 🙂 Det bliver dejligt, at du kan lave flere ting med Nola alene igen 🙂 Vi har et vennepar med 3 mindre børn, og de skiftes til at have fridage alene med kun 1 barn ad gangen. Virkelig også en hyggelig idé.
  Åh, juleboller. Måske du skal lave en guide til byens bedste juleboller? 😉

  • Reply
   Line Schjelde
   9. november 2021 at 9:19

   Jeg er også frygtelig rastløs, så har det bedst, når jeg har planer og projekter at se frem imod.
   Stornyder virkelig også, at jeg igen kan dyrke tosomheden lidt med Nola. I søndags var vi både i svømmehallen og på legeplads om eftermiddagen uden far og lillesøster, og det var altså guld værd!
   Haha det ville blive en meget kort guide, eftersom der i min optik ikke findes nogen der helt kan stå mål med Lagkagehusets julebolle 😉

 • Reply
  Venterpaavinblog
  2. november 2021 at 7:18

  Dejlige planer!
  Jeg glæder mig til at fejre fællesfødselsdag med min storesøster, teatertur, udflugt til Magisk Jul i Blokhus med svigerfamilien, at se Wallmans Juleshow, den årlige “præjulemiddag” i familien med steg og risalamande, landskampe, at pakke kalenderpakker ind til min kæreste og ikke mindst vores tur til Rom, sidst på måneden 🥰

  • Reply
   Line Schjelde
   9. november 2021 at 9:16

   Ej for en herlig samling af november planer. Lyder så dejligt det hele, men især Rom. Åh hvor jeg ville give mig højre arm for sådan en tur!
   God fornøjelse med hele baduljen ❤️

 • Reply
  Nete
  2. november 2021 at 11:42

  Altid hyggeligt at læse dine planer og tanker❤️ Jeg har været i julehumør siden slutningen af september hvor jeg blev nødt til både at se The Holiday og Love Actually! Et ordentligt skud juleromantik der varmede mit julehjerte… Så jeg kan ikke vente med at jule til 1. december, slet ikke når 1. søndag i advent ligger 28/11. Det er faktisk ikke altid jeg får pyntet op(pga voldsom travlhed på arb og få timer hjemme) , andet end kalenderlys, adventskrans og lyskæder på altanerne men efter SÅ meget tid hjemme i lejligheden det sidste år og noget der tyder på der går nogle måneder hjemme endnu så skal der meget mere jul op i år. Jeg tror endda jeg skal have juletræ. Og masser af julemusik. Glæder mig til at følge dine julerier og varm cacao❤️

  • Reply
   Line Schjelde
   9. november 2021 at 9:29

   Jeg synes det lyder som en fantastisk plan med mange flere julerier i år, kære Nete. Især når det lyder til, at du finder så stor glæde i julen!
   Vi er sådan i et juletræs dilemma. Vi plejer nemlig altid at have juletræ hele december, men i år skal juleaften holdes hos os, og juletræet plejer ikke at stå så pænt, til trods for vand i foden, når vi når juleaften, hvis det har stået hele december. Så vi ender nok med at måtte undvære juletræ herhjemme de første uger af december, ak og ve. Vi må kompensere med ekstra julepynt og julerier herhjemme!

Kommenter