Hverdagsliv

FREDAGSPOST

7. august 2020

II ELLIES AND IVY KJOLE II CECILIE BAHNSEN SANDALER II MARNI TRUNK TASKE II

Hej fredag ♥

Findes der meget bedre end at vågne op til de der sommermorgener, hvor det er varmt nok til at have alle vinduerne åbne, og man kan starte sin morgen til lyden af byen der lige så stille vågner? Så klart en af mine favoritter. Læg dertil at jeg var vågen før Nola og jeg derfor kunne få startet på fredagens blogskriv i ro og mag, inden den lille væsen kaldte fra soveværelset. Fredagsbliss.

Sådan håber jeg det fortsætter, og med udsigt til dagens gøremål, burde det kunne lade sig gøre. Kampagnen, på mit arbejde, som jeg skrev om i mandagens kalenderkig, er klappet og klar, så i dag skal mest af alt gå med at rydde op i indbakken og følge op på de sidste hængepartier fra ugen. Jeg har sat en barslende veninde i stævne til en hurtig frokost på Dyrehaven, inden det er hjem og nå i mål med det sidste arbejde før weekenden.

Den er vi i øvrigt endt med at beslutte at bruge på landet, så i eftermiddag pakker vi bilen, og sætter kurs mod Sydsjælland. Glæder mig uendeligt til hav, have og højt til loftet de næste dage, og det føles som det eneste rigtige at gøre ovenpå de seneste dages klæbrige varme i byen.

Således skal vi ikke det store udover bare at slappe af, spise god mad og strandbade. Det føles næsten som en sommerferieweekend med de planer hva’? Hvis ikke det var fordi, institutionerne typisk altid holder sommerlukket i juli, burde man altså holde sin sommerferie i august, som jeg næsten altid synes byder på bedre vejr end juli. Det må blive når vi engang har skolebørn, hvilket jeg dårligt kan holde ud at tænke på er om bare 4 år (!). Jeg var ude at spise med en veninde i går, og vi kom igen til at snakke om børn i byen (det er ligesom ofte talk of town for os der stadig bor i byen til trods for børn). Om det har en udløbsdato det med børnene i byen. Og for mig er det klart ved skolestart. Til den tid skal vi i hvert fald være fuldt besluttet på, om det er i byen vi bliver, eller om det til den tid er tid at flytte pælene op og flytte udenfor. Jeg ønsker nemlig ikkem at Nola skal igennem et skoleskift. Men det giver os altså under 4 år til en beslutning, hvilket føles som ingenting. Det var jo nærmest i går, at jeg var gravid med Nola, og det er immer væk snart tre år siden, jeg fandt ud af det, så eh … Nåh, der blev et krøllet sidesprang på mit fredagspost.

Hvad mon I skal lave i weekenden?


Tips til din weekend

  • Når du skal have is (det ved jeg du skal med de her varmegrader), så gør det hos BRØD på Enghaveplads. Jeg var afsted (igen) i går, og de laver altså virkelig, virkelig nogle gode is, og så er køen sjældent så lang som fx hos Østerberg på den anden side af pladsen.
  • Er du mere til nedkøling af den flydende slags, lokker Kødbyens Rosébar i denne weekend med passion daiquiri til bare 35 kr. Det lyder altså virkelig lækkert i min bog.
  • Søndag kan du få din loppelyst stillet, der er udendørslopper på både Blågårdsgade fra klokken 10:30 og på Sønder Boulevard fra klokken 11.
  • Har I plads til endnu en læseanbefaling? I så fald skal I skrive jer Nina Lykkes Næste! bag øret. Nina Lykke var indtil for ganske nylig et helt og aldeles ukendt forfatterskab for mig, men Gyldendal var søde at sende mig et eksemplar af Næste! til min sommerlæsning, og det var virkelig en finurlig og eftertænksom læsning. Fyldt med humor og anledning til selvindsigt, og let læst på en helt anden måde end Oplyst, som jeg tippede om i sidste uges fredagspost. Næste! er den perfekte bog til en sløv dag i solen, og således oplagt til den varme weekend.

    Kommenter