Hverdagsliv

KALENDERKIG #26

18. maj 2020

Et weekendmorgenbord jeg godt gad gentage i dag. I stedet spiser jeg yoghurt. Balance and all that jazz.

Som jeg skrev i mit indlæg igår, går jeg til ugen her med et stille håb om, at den bliver sådan rigtig hverdagskedelig. I ved med fuld fokus på rutinerne og hvor man får det ud af dagen, man forventede. Sådan et par dage har jeg lidt brug for lige nu, kan jeg mærke. Og eftersom vi er blevet opfordret til at holde Nola hjemme fra vuggestuen de næste tre dage, mens der ikke var nogle af de faste børn på stuen, er der da også god chance for, at hverdagen i den grad går op i praktik og leverpostejsliv, som vi for en stund igen skal balancere hjemmepasning med hjemmearbejde. I øvrigt irriterer det mig lidt med de dage hjemme fra vuggestuen. Både fordi vi ellers var landet så fint i hverdagen med at være tilbage i institution og fordi det efterfølgende har vist sig, at i hvert fald ét af de børn fra Nolas stue, som hun normalt bruger meget tid med, faktisk er afsted i vuggestuen den kommende uge. Det lader altså til at der blevet smurt lidt tykt på for at få nogle forældre til at holde deres børn hjemme, og den fælde er vi så gået i. Men vi må få det bedste ud af det, og har heldigvis kunne allieret os med farmor og farfar noget af tiden, da både Mads og jeg har rigtig mange projekter igang på arbejde netop i disse dage.

Så, lad os da komme igang med ugen.

UGE 21

MANDAG

Mads kører hjem og afleverer Nola hos farmor og farfar her til morgen, så vi begge kan for et par uforstyrrede timer, inden hun bliver hentet hjem igen til frokost. Derefter er det tid for hendes middagslur, der forhåbentlig kan byde på endnu et par effektive arbejdstimer. Jeg har en mødetung formiddag, men har til gengæld udsigt til at kunne bruge min frokostpause i frisørstolen, hvor mine hårdt trængte spidser skal have en kærlig hånd. Glæder mig uendeligt!

Eftermiddagen har jeg mødefri, så der har jeg tid at få eksekveret på en PR lancering, der venter senere på ugen.

Post aftenritualer og putning har jeg en aftale om en gåtur med en veninde.

TIRSDAG

Har vi Nola hjemme hele dagen, så Mads og jeg har splittet arbejdsdagen op 50/50 imellem os. Jeg får formiddagen til at arbejde, og han eftermiddagen.

Til aften har jeg en aftale med tre kolleger. En form for tiltrængt gravøl oven på de sidste ugers ondt i maven.

ONSDAG

Kan Mads’ forældre tage fra med Nola hele dagen, og der skal derfor knokles igennem for vores vedkommende inden to dages arbejdsfri. Om eftermiddagen skal vi forhåbentlig forbi og se et sommerhus ved Isefjorden, afventer blot endelig bekræftelse fra mægler.

Mads har en aftale om aftenen, så der er jeg alene hjemme med Nola, og jeg glæder mig faktisk lidt ovenpå to aftener med planer. Det er længe siden jeg har haft aftaler i flæng, for på den front har der altså været stille de seneste måneder. Jeg satser på, at jeg kan holde aftenen fri for arbejde og i stedet bare synke ned i sofaen enten i selskab af bloggen, eller Working Moms på Netflix.

TORSDAG

Starter vi fridagen med at få mine forældre på besøg, og jeg glæder mig stort. Både til at få besøgende i lejligheden igen, men også fordi jeg har lokket min far ind forbi for at hjælpe med at hænge nogle ting op, som har ventet i evigheder efterhånden. Det skal blive rart at komme i mål.

Om eftermiddagen, når vi har sendt mine forældre godt hjem igen, har vi en halv aftale med et vennepar som helligdagsvin og torsdagshygge, hvis tingene lige ender med at flaske sig. Jeg håber det, for sådan en aftale gad jeg godt.

FREDAG

Regner jeg bare med, at vi skal hygge rundt derhjemme. En hel dag med tid til at få styr på løse ender og ellers bare nusse rundt, gå ture, hvis vejret er til det, have god tid til at hygge om maden og den slags.

LØRDAG-SØNDAG

I weekenden er planen, at vi tager ned til mine forældre og nyder godt af deres have i et par dage. På nuværende tidspunkt er vejrmeldingen ikke så opløftende, når vi når sidst på ugen, men det kan forhåbentlig nå at ændre sig endnu. Jeg krydser fingre, for jeg gad virkelig godt bruge weekenden med solskin på næsen og græs under træerne.

 

 • Reply
  Louise
  19. maj 2020 at 13:11

  Jeg er nu sikker på at din datters vuggestue knokler røven ud af bukserne, for at få det hele til at hænge sammen i den her tid. De be’r helt sikkert ikke jer forældre om at hjælpe for sjov skyld 😊
  Bare et lille pip fra en fellow pædagog…
  God “hjemme-uge” til jer!

  • Reply
   merimeri
   20. maj 2020 at 22:54

   Dét er jeg slet ikke i tvivl om, at de gør, og det synes jeg egentlig heller ikke, at jeg stiller spørgsmålstegn ved i indlægget. Jeg var blot ærgerligt over, at vi var blevet bedt holde Nola hjemme, hvis ikke det gjaldt andre. Efterfølgende har det da vist sig, at det var en misforståelse, at vi var blevet bedt om at holde Nola hjemme. Det var kun fredag, det drejede sig om, og ikke hele ugen, så vi har heldigvis kunne få hende afsted både igår og i dag. Og nu kan alle ungerne og pædagogerne så nyde en velfortjent og lang weekend.

Kommenter