On my mind

NÅR TIDEN GÅR BAGLÆNS

5. maj 2020

Jeg har i mit hoved forsøgt at starte det her indlæg et utal af gange, men jeg har ikke rigtig vidst, hvordan jeg skulle komme til ordene. Hvordan ordene skulle få lov at tage form og fylde uden at give det hele væk. Men nu prøver jeg. Prøver at sætte ord på den uro, der fylder hos mig, og har gjort det dag og nat de seneste uger. Uro, som jeg langt fra er alene om at gå med. Desværre.

Dengang Corona-virus tog fart i Kina lige før årsskiftet, føltes sygdommen for de fleste af os her i Vesten stadig som et ubetydeligt indgreb. “Det er jo bare en influenza i Asien”, tror jeg mange nåede at tænke, indtil de første tilfælde begyndte at sprede sig i Europa. Og så gik det ellers stærkt. Om vi har haft sygdommen tæt inde på livet eller ej, er der ingen af os, hvis liv ikke er blevet berørt. Vores hverdag er blevet vendt på hovedet. Vi har set udsigten til ferier og store livsbegivenheder som konfirmationer, runde fødselsdage og bryllupper smuldre væk mellem hænderne på os. Og så er der alle dem, hvis liv med ét er blevet fyldt med usikkerhed, fordi jobsituationen pludselig er en ganske anden. Den båd befinder jeg mig i.

Som I ved, arbejder jeg i rejsebranchen. Og vi er, ikke overraskende, hårdt ramt. Det havde vi godt set komme, som situationen greb om sig, men jeg tror ikke, at nogle af os havde regnet med så langvarige rejseforbud, som dem vi er endt ud i. Som der stadig er lang vej til at være på den anden side af. Det sætter sine spor på vores aktiviteter og som en rejsesøgemaskine, der lever af rejsedrømme, der bliver indfriet, er vores grundlag, som vi kender det, med ét hevet væk under os. I sidste uge blev 400 af mine kolleger på tværs af vores globale kontorer enten afskediget eller sendt hjem på orlov. Kontoret i København kommer ikke til at gå fri, og i skrivende stund ved jeg ikke, om jeg har mit job, når vi når weekenden eller ej. Hvis ikke det bliver mig, bliver det nogle andre. Kolleger jeg holder af. Det er en forfærdelig tid at gå igennem med den sky hængende over hovedet og ikke vide, hvad morgendagen bringer. Om den bringer ro og sikkerhed, eller om en endnu længere tid med usikkerhed og uro venter forude, fordi jeg skal igang med at søge nyt job i en tid, hvor økonomien i forvejen er hårdt presset. Jeg ved det ikke. Og alt jeg lige nu ønsker er at vide. Vide hvad der venter mig, om det så er det ene eller det andet. Mens jeg venter, føles det som om, tiden går baglæns. Aldrig har dagen hvor jeg får vished, føltes længere væk …

Nytårsdag skålede Mads og jeg forventningsfuldt på året der ventede. Drømmene forude. Et år der skulle byde på spændende projekter på job, en sommer med festival og have-fester, og vores forestående drømmebryllup. Alt det er taget fra os, som situationen er lige nu. Og jeg er skiftevis sur, ked og helt og aldeles modløs over det. Jeg har så svært ved at finde glæden i de små ting, selvom jeg virkelig prøver, og jeg bryder mig ikke om mig selv i den situation. Jeg har brug for glæden, og jeg har brug for drømmene. Der er intet der kan stå mål med tabet af nogle man har kær, og på grund af Corona har alt for mange skulle stå det igennem de seneste måneder. Men tabte drømme gør også ondt, og jeg håber vi alle snart kan få lov at indfri drømme igen ♥

 • Reply
  Thea
  5. maj 2020 at 13:22

  Det er SÅ dejligt, at du taler om det her. For det gør nemlig ondt, når drømmene dør – og rent kognitivt er det mega stressende for de fleste af os, at meget ikke er som det plejer.

  Jeg og en anden kollega blev sagt op i slut marts grundet corona og nedgang i projekter. Bygge- og møbelbranchen er desværre også super hårdt ramt og mange af vores leverandører mv. har afskediget mange af deres medarbejdere 🙁 Jeg håber, at du slipper fri, for jobmarkedet er også pænt sært i disse dage.

  Kram herfra

  • Reply
   merimeri
   6. maj 2020 at 13:55

   Åh Thea, hvor er jeg uendeligt ked af at høre, at du og en kollega også er ramt! Det er bare så drønhårdt, især ikke at vide, hvornår man kommer på den anden side. Jeg håber det hele snart lysner, og at venter dig et endnu bedre job ikke alt for langt ude i fremtiden! Klem til dig

 • Reply
  Ann
  5. maj 2020 at 13:29

  Kære Line. Tak for dit indlæg. Jeg kan mærke dine følelser helt ned i maven. Jeg fik vished af den dårlige slags for to uger siden, og vi går også lige nu og afventer, om vores planlagte sommerbryllup kan stå 15. august. Det gør ondt 💛 Og det er vigtigt at huske, at det også er okay.

  • Reply
   merimeri
   6. maj 2020 at 13:56

   Ann, det gør mig så trist at høre både med dit job og usikkerheden omkring bryllupet. Øv altså! Alle mulige opmuntrende tanker og virtuelle kram herfra. Krydser alt hvad jeg kan for at jeres bryllup stadig kan stå til august – det ville være en dejlig glæde midt i alt det her! Kram til dig

 • Reply
  Maja
  5. maj 2020 at 19:57

  Tak for din ærlighed – kan virkelig godt forstå usikkerheden og de (for nu) tabte drømme gør det svært at finde glæde frem! Håber du snart får en afklaring.

  • Reply
   merimeri
   6. maj 2020 at 13:57

   Tak for dine søde ord Maja! Lad os håbe alting snart lysner ♥ Klem herfra

 • Reply
  Cecilia
  6. maj 2020 at 6:30

  Kære Line,
  Sikke et fint indlæg. Jeg arbejder i mediebureau branchen, som også er hårdt ramt og jeg blev desværre opsagt i torsdag af den grund. Det er en forfærdelig følelse og var bare vred, såret og ked af det. Men nu her efter et par dage, så kan jeg også mærke, at det er rart ikke længere at skulle gå og frygte for mit job hele tiden. At det så ikke lige er den sjoveste tid i forhold til at få et nyt job, det prøver jeg lige at glemme lidt :/

  De bedste kram
  Cecilia

  • Reply
   merimeri
   6. maj 2020 at 14:00

   Kæreste Cecilia, åh tanker og virtuelle kram til dig ♥ Hvor er jeg ked af at høre du også er blevet ramt på jobbet, uanset omstændighederne er det bare ikke sjovt! Men virkelig imponeret over at du allerede har fundet en form for ro i det. Der er mennesket altså fantastisk. Tilpasningsevnen og viljen til altid at se fremad. Jeg håber inderligt, at der snart venter dig et nyt job i en ikke alt for fjern fremtid! Klem til dig

Kommenter