Hverdagsliv

FREDAGSPOST

7. februar 2020


Uden at lyde alt for meget som en plade, der er gået i hak, så har jeg det altså præcis ligesom sidste fredag, og kan heller ikke i dag forstå, at vi allerede står på tærsklen til weekenden. Samtidig længes jeg også ret meget efter den, weekenden. Ovenpå en uge med begrænset søvn, fordi Nola vist nok har et pa hjørnetænder på vej, er jeg træt helt ind til det inderste, og dagene er blevet forceret i en form for døs, hvor jeg kun har kunne tænke på, hvornår jeg igen kunne komme i seng, kun for at erfare, at også den nat blev med en jammerlig portion søvn. Den ukuelige optimisme fejler ikke noget. Det var den der klarede mig igennem Nolas første 14 måneder med elendig søvn, og således føles tidens tilstand på bedrøvelig vist ret velkendt. Men i nat, der bliver det forhåbentlig bedre.

I eftermiddag når jeg går på weekend er det hu hej hjem og hjælpe Mads og Nola i køkkenet, inden vi til tidlig aftensmad for to hold venner og deres unger på besøg. Menuen står på stenbiderrogn og hjemmelavede pizza, og det er alt jeg kunne drømme om for min fredag aften.

Lørdag går turen jo til Odsherred for at besøge mine svigerforældre i deres sommerhus. Det bliver hyggeligt at bruge en dag ved vandet, og jeg glæder mig til at suge al den friske luft til mig, som jeg overhovedet kan slippe afsted med, inden vi sen eftermiddag vender snuderne retur mod byen. Om aftenen er jeg alene hjemme med Nola. Havde egentlig troet Mads var hjemme til at hygge om os, men han har lige mindet mig om, at han har vinloge med hans gamle studiekammeratter, så jeg kører den solo istedet. Burde mest af alt nok gå tidligt i seng for at indhente lidt af al ugens forsømte søvn, men går det som det plejer, ender jeg nok med computeren i skødet, og et eller andet tv kørende i baggrunden.

Søndag har vi til gengæld en hel dag sammen foran os – og indtil videre uden planer og store intentioner om at skulle en masse ting. Jeg vil hen og træne, og så vil jeg i Nolas middagslur finde tid til noget arbejde her til bloggen, men det er også det. Og jeg glæder mig! For selvom jeg elsker at have aftaler og at skulle ting, så elsker jeg aller mest ikke at skulle noget. Især i takt med at jeg bliver ældre, og tiden føles mere knap end den nogensinde har gjort.

Nåh, det endte som et længere fredagsskriv, men så fik vi ligesom lige taget temperaturen på stemningen herhjemme i disse dage. Hvad står der på jeres weekendprogram? Er der plads til at lade sig inspirere lidt fra denne uges weekendliste? I alt fald kommer den her.

  • Du kan fx skynde dig at booke et bord på den franske pop up restaurant,der indtil 1. april huserer i Spisehuset i den brune kødby. Jeg var afsted i onsdags, og var vildt imponeret. Over maden, stemningen, og den vedkommende og kompetente betjening. Et utippet sted der endte med at overraske stort.
  • Du kunne også kaste dig ud i Adam Prices nye norske seriesatsning Ragnarok, der kan streames på Netflix. Soundvenue har givet den fire stjerner, og bedømmer den som fortrinende underholdning, så for mit vedkommende skal den i hvert fald have chancen.
  • Fastelavnsbollesæsonen er på sit højeste, og Il Buco på Bryggen er ude med deres semla. Og den må prøves!
  • Lørdag er der loppemarked i Absalon fra 10-16.
  • Sidst men ikke mindst kan du også søge ly fra weekendens kølige vejr og finde dig til rette i biografmørket. ‘Portræt af en kvinde i flammer’ har netop haft premiere og anmelderne har store roser tilovers for filmen.

    Kommenter