Ting jeg kan li'

ÅRET DER GIK MED FREDERIKKE TOFTSØ

1. december 2019

Glædelig 1. december ♥

Håber I er stået op til højt søndagshumør. Jeg er. Eller egentlig er jeg ikke sådan rigtig stået op endnu, og ligger i stedet i midterrevnen af mine forældresseng med Nola til min ene side og Mads til den anden. Ovenpå en radbrækket og urolig aften og nat, har Nola gudskelov valgt at sove til længe her til morgen. Blessed be. Således er mit overskud i top og jeg glæder mig til resten af familien vågner og til julehyggen kan begynde. Og så har jeg også glædet mig til i dag, fordi det også er startskuddet til den decemberføljeton, jeg har teaset for et par gange efterhånden.

Midt i al julehyggen er december også tiden til at reflektere. På året der snart er forbi og alt det der snart venter os. Og for at binde en fin lille krølle på 2019, inden vi inden længe alle vender blikket med 2020, har jeg interviewet en række af de sejeste og mest inspirerende kvinder, jeg kunne komme på her i blogosfæren. I en serie af rare og hyggelige indlæg, fortæller de om året der gik.

Frederikke Toftsø, også kendt som Fredes blog, får lov at starte ballet. Frede er en evigt dygtig fortæller. Hun er sjov, inspirerende og sej som bare pokker, og især finder jeg glæde i hendes ærlige betragtninger fra mor-livet, ligesom hun er en kæmpe inspiration med den grønne retning hendes hverdag har taget, og som jeg glæder mig til at se endnu mere fra i året, der kommer.

Tag godt imod.

1. Den bedste bog du har læst?

Det er ikke frygteligt meget jeg har fået læst i det her år, jeg har nemlig for det meste prioriteret at arbejde når min dreng sover, haha. Men jeg har læst lidt, og holdt mig til kortere bøger for ikke at gå kold halvvejs. Jeg vil anbefale en bog som virkelig underholdte mig, men samtidig var højest uventet. Daniel Dencik er nok mest kendt som filminstruktør (fx Guldkysten), men han har også et virke som forfatter, og en kæmpe passion for cykelløb. I sommer læste jeg hans bog Sportshjerte som er ultrakort, men så særdeles velskrevet at jeg fandt mig selv blive fuldstændig opslugt af cykelverdenen og sidde og grine af flere passager.

2. Dit bedste ferieminde?

Vi tog den klassiske barselsferie i Thailand Februar (som jeg egentlig ikke kan anbefale) så sommeren blev afholdt på dansk grund. Det bedste minde må være en uge i Juli der bare spillede. Vi var i vores families sommerhus i Tisvilde og vejret viste sig fra sin bedste side. Dagene blev brugt langsomt med badebassin på terrassen (kæmpe succes), SUP’ing og grill om aftenen. Der var skiftende besøg af venne og familie, masser af store vaffelis og kold vin. Sådan en rigtig nice sommerhusuge, som minder mig om mine egne barndomssomre.

3. Hvad har været dit bedste måltid?

Føromtalte barselstur til Thailand indeholdte mange gode madoplevelser, blandt andet et gadehjørne i Hua Hin, som ellers er så udskældt for at være for turistet, men det var bare helt hjernedød god mad. Sådan lokal thai, nothing fancy. Der kunne jeg spise hver dag.

4. Hvilken sang har du lyttet mest til?

I banken ligger tyve millioner af Nikolaj Steen. Den starter vi ofte med der 5.45…

5. Og dit bedste binge watch?

Jeg har ikke noget fjernsyn og har afmeldt alle streamingtjenester for at være mindre online. Men inden jeg gjorde det, så slugte jeg både Big Little Lies sæson 2 og Euphoria og jeg kan umuligt vælge imellem dem. De er begge så gode.

6. Hvad vil du især huske 2019 for?

2019 har været det år hvor min kæreste og jeg har lagt vores liv om, for at leve det liv vi rent faktisk gerne vil, med mere tid til at være som familie, mindre klimabelastning, mindre arbejde og færre penge. Det står i skarp kontrast til vores liv i 2018 med fart over feltet, mange rejser, et højt forbrug og meget lidt tanke på miljøet. 2019 har so far været det fedeste.

7. Hvem har gjort det største indtryk på dig, og hvorfor?

Jeg blev mor i 2018, men jeg tror faktisk først det rigtig er feset ind her 2019, da jeg skulle tage valget om jeg ville tilbage på arbejde og starte min dreng i institution, eller om jeg ville tage en beslutning der havde rumsteret længe, og sige op og passe ham selv. Det ansvar for mit barns første tid, har gjort et stort indtryk på mig og har været langt mere omfattende end jeg nogensinde havde forestillet mig.

8. Hvad er dit største ønske for det nye år?

Sammenhængende søvn.

9. Hvad glæder du dig mest til i 2020?

At jeg skal bruge de hver dag (eller i hvert fald de fleste) sammen med min søn. Det er det bedste jeg ved. Måske skal han starte i vuggestue når han er to, og så glæder jeg mig til en ny hverdag igen, men vi må se. På arbejdsfronten så arbejder jeg på et stort projekt med nogle seje piger, som kommer ud i foråret. Det bliver vildt spændende, for vi har arbejdet på det i lang tid #teaser

10. Et år er gået. Hvad ved du nu, som du ville ønske, du havde vidst, da året startede?

Hvor meget du rent faktisk kan klare med afbrudt søvn. Det er helt vildt.
 • Reply
  Amalie
  2. december 2019 at 17:55

  Synes at den her føljeton er sådan en god idé. Er helt spændt på at se (og læse) hvem du har fået med ombord. Håber også at du “interviewer” dig selv – det kunne også være hyggeligt at se dine svar <3

  • Reply
   merimeri
   7. december 2019 at 20:07

   Sikke en dejlig besked Amalie! Tak for de fine ord – jeg glæder mig også til at dele dem alle med jer. Og bare rolig, jeg kommer også med mit bidrag – som rosinen i pølseenden, når december går på hæld.

Kommenter