Hverdagsliv

DET VIL JEG LAVE I DECEMBER

30. november 2019

Det føles sådan lidt dagen før dagen agtig, her den sidste aften i november. I morgen går det for alvor løs med julerier i alle afskygninger; Last Christmas på repeat, julegaver, juleknas, kalenderlys og gløgg i lange baner. Jeg skal være ærlig og indrømme, at min julestemning stadig lader lidt tilbage at ønske, men som jeg sidder her i sofaen hos mine forældre med udkig til alle mine mors julenisser, og glæden over at vågne op til første advent i mit barndomshjem, ja så rykker det alligevel lidt ved julebarometret. Adventskransen blev færdig i går, en stor del af julegaverne blev ligeledes klaret i anledning af Black Friday, det begynder så småt at glimte fra julekuglerne og de kulørte rosetter derhjemme, og i morgen skal der bages julekager hos min mormor og morfar. Således er der i den grad lagt op til at juleglæden roligt kan indfinde sig, og jeg håber på, at jeg i løbet af de kommende dage når helt til tops. Det gad jeg godt for både Mads’ og Nolas skyld. Førstnævnte fordi Mads elsker julen som ingen anden jeg kender, og Nola fordi jeg ønsker for hende, at hun skal finde lige så stor glæde i julen som sin far. Så, det er på min december to-do. At mestre al den juleglæde, jeg overhovedet kan klemme sammen. Derudover håber jeg også, at min december kommer til at byde på …

 • Hvid gløgg i uanede mængder. Efter denne opskrift fra Valdemarsro. Indrømmet, jeg har allerede drukket mine første 5-1o kopper i løbet af de sidste uger af november, men hold nu op hvor er det hyggeligt for en stund at skifte aftenteen ud med varm hvidvin og rom.
 • Holde lang juleferie. Hele 16 dage. Og hvad julestemningen måske mangler lidt af i øjeblikket, bliver til gengæld opvejet af den enorme begejstring der bobler inde i mig ved udsigten til mere end to ugers ferie sammen med min lille familie.
 • Til jul i tivoli. Ingen december uden.
 • Glæde mig over at have overskud til at gøre mig ekstra umage med Mads’ julegave i år. Det fortjener han, og jeg vil gerne udtænke noget særligt. Noget der ikke bare skal streges fra en ønskeseddel.
 • Genfinde barndommens juleglæde ved at følge med i en julekalender. Så er spørgsmålet bare om man skal satse på TV2s Tinka og Kongespillet eller DRs Julestjerner?
 • Klemme så meget decemberhygge ind med mine veninder som muligt. Fra middag på Babboria og mødregruppe-vin til dimsum og drinks, og gløgg og æbleskiver.
 • Skåle på året der gik, og på alt det, der venter os, ved en uforstyrret kærestemiddag, når vi nærmer os nytåret. En tradition Mads og jeg havde for nogle år siden, hvor vi ikke altid fejrede nytår sammen, og som jeg gerne vil genopleve i år. Gerne på Maison, som vi har på vores ønskeliste at få prøvet.
 • Søsætte en december føljeton, jeg virkelig glæder mig til at få i luften. En række af interviews om året der er gået for nogle af de sejeste kvinder, og medbloggere, jeg kender. Den første kommer i morgen, og jeg håber sådan, at I vil tage godt imod det.
 • Sende saves the dates ud i forbindelse med brylluppet. Hvis ikke jeg når det inden, så vil jeg glæde mig til at nørde udvalget af pæne print i min juleferie, og derefter glæde venner og familie med god gammeldags sneglepost. 
 • Reply
  Venterpaavinblog
  1. december 2019 at 15:14

  Gode planer – jo mere gløgg jo bedre!

  • Reply
   merimeri
   7. december 2019 at 20:06

   Hørt! Mere gløgg er altid en god ide!

Kommenter