Et godt tip

MIN GUIDE TIL VESTERBRO: BEDSTE SPISESTEDER, TAKE-AWAY OG SHOPPING

22. september 2019

Den her guide har været længe undervejs, men nu er jeg langt om længe nået i mål, og jeg håber, at I vil tage godt imod min ultimative Vesterbro-guide: en komplet liste med anbefalinger til mit yndlingshjørne af København. Fra bedste morgenmad, og takeaway, til bedste kaffe og shopping. 

Guiden vil løbende blive opdateret som nye favoritter kommer til.

God fornøjelse 

BEDSTE MORGENMAD

vsco-photo-2Farverige morgenbowls hos Bowlmarket. Eget foto. 

Mad & Kaffe, Sønder Boulevard 68

En Vesterbro-favorit der holder, hvad navnet lover; mad og kaffe. Og det gør den godt. I weekenderne kan du være sikker på, at finde en kø af morgenmadstrippende gæster, der venter på at få bord til Mad & Kaffes populære morgenmadsmenu, som består af en masse lækre småretter, du selv krydser af, på bestillingssedlen og derefter får serveret i små skåle og tallerkner, klar til at blive foreviget til Instagram.

 Bowl Market, Gasværksvej 3

Min bowlebegejstring er stadig ikke aftagende, og de bedste morgenmadbowls på Vesterbro får man altså hos Bowl Market. Stemningen i den lille bar på Gasværksvej er rolig og hyggelig, og det er et af mine favoritsteder at starte morgenen.

Simple og velsmagende morgenfristelser hos H15. Eget foto. 

 H15, Halmtorvet 15

Den nyeste tilføjelse til favoritlisten er H15, åbnet i august 2018, men på rekordtid strøget til tops som en af mine Vesterbro-favoritter. Og med god grund, hvis jeg selv skal sige det. Velsmagende, simpel og pæn mad (ja, det skader da ikke) til næsten ingen penge. Fx kan to personer komme omkring stort set alt i morgenmadskortet og stadig slippe afsted med mindre end 300kr tilsammen. Det er ikke ofte det sker, og når det samtidig sker i hyggelige og hjertevarme rammer, ja så er jeg altså solgt.

Grød, Vesterbrogade 105B

En klassisker som langt om længe er åbnet på Vesterbro også. Hvis du synes havregrøden derhjemme bliver lige kedelig nok, så skal du klart tage på Grød, som tager den klassiske morgenspise til nye højder. Og selv jeg, der ellers aldrig har været den store grødentusiast, jeg er altså i himlen, når en morgengrød med chokoladeknapper, sprøde æbler og dulce de lerche bliver serveret foran mig.

BEDSTE FROKOST

vsco-photo-3Kvarterets ubetinget bedste smørrebrød og klassisk Vesterbro stemning på Dyrehaven. Eget foto. 

 Dyrehaven, Sønder Boulevard 72 

Måske nok et af Vesterbro mest hypede spisesteder/barer – og med god grund. Siden jeg flyttede til Vesterbro i 2010 har det været mit absolutte favoritsted til en frokost, hvad end det er weekend eller hverdag – om end det gælder om at ramme et rigtigt tidspunkt (eller være en smule tålmodig) hvis man gerne vil lykkes med et bord i weekenden. Menukortet er simpelt, men alt på kortet er til gengæld værd at spise. Hvis du har svært ved at vælge, så er min favoritter deres egg benedict eller to smørrebrød med henholdsvis hønsesalat og kartoffel.

 Fleisch, Slagterboderne 7 

Nu vi er ved smørrebrødet, så er Fleisch i Kødbyen også værd at nævne. Stiften af folkene bag kvalitetsslagteren Cleaver’s Market og Hallernes Smørrebrød er ambitionerne høje, og det lille spisested er da også ret hurtigt blevet en favorit til en velsmagende frokost, hvad end det er til at tage med eller til at spise i de klassiske kødby’s omgivelser.

BEDSTE AFTENSMAD

vsco-photo-1Byens bedste baos. Intet mindre. Dem finder du på Kiin Kiin Bao Bao. Eget foto. 

Mother, Høkerboderne 9

Lækre surdejspizze, spritz i rigelige mængder og fuldendt kødby-stemning, det er i store træk hvad man får på den italienerdarlingen Mother i Kødbyen, som heldigvis aldrig skuffer.

 Mangia, Bagerstræde 9 

Vi fortsætter i det italienske hjørne, men til gengæld ovre i den lidt mere rustikke boldgade. Her finder man Mangia, som lynhurtigt er røget til tops på min favoritspiseliste, efter at jeg har fået noget af mit livs bedste pasta i den lille og uformelle restaurant, hvor der er højt til loftet og altid en god stemning.

 Kiin Kiin Bao Bao, Vesterbrogade 96

Sidste år åbnede Michelin-anerkendte Kiin Kiin en dedikeret bao restaurant på Vesterbrogade, og det har i den grad været en lækker tilføjelse til bydelen, og de mange klassiske thai takeaway restauranter. På Kiin Kiin Bao Bao får man asiatisk med et twist og uden at vælte økonomien.

 Retour Steak, Trommesalen 5 1614 Kbh V

Er man til det mere klassiske franske køkken med bøf bearnaise, steak tartare eller hummer, så er Retour Steak stedet. Det der gør Retour Steak til en af mine helt store favoritter er, at man kommer enormt langt med pengene sammenlignet med fx MASH, og i min optik, synes jeg faktisk at kvaliteten er lige så høj på Retour som på MASH med blot til en en brøkdel af prisen.

BEDSTE TAKE-OUT

img_5499Smørbagte briocheboller, perfekt grillede bøffer, sweet potato fries og bearnaisemayo. I min optik står Tommi’s burgerjoint for Vesterbros bedste burgersæt. Eget foto.

 Wedo, Halmtorvet 21 

Vesterbro’s mest populære salatpusher, hvor du både kan blande dine egne favoritter eller vælge blandt nogle af steder populære klassikere. Hvis du kommer lige i rush hour skal du være forberedt på lidt kø, men det er altid ventetiden værd – og så kan man jo altid slå til på en af deres romkugler, som plaster på såret.

 Tommi’s Burgerjoint, Høkerboderne 21 

Der ligger efterhånden en burgerbar på hvert et gadehjørne på Vesterbro, og som lidt af en burgerentusiast har jeg selvfølgelig været igennem de fleste. Der er dog stadig ingen, der slår Tommi’s Burgerjoint, som i min optik leverer præcis dét en burger skal; gyldne, smørbagte briocheboller, en perfekt medium grillet bøf , en fed cheddar, en skive frisk tomat og lidt salat. Så afsindig godt. For slet ikke at tale om deres sweet potato fries og bearnaise mayo!!

BEDSTE KAFFE

21950014_1575529845823601_3924223364515963676_oKaffen bliver brygget med kærlighed og passion på Prolog i Kødbyen. Foto via Prolog

 Prolog, Høkerboderne 16

Går man bare den mindste smule op i kaffe, skal man unde sig selv at svinge forbi den lille kaffebar Prolog i Kødbyen, hvor man både finder kaffeentusiaster foran og bag baren, og man kan altså ikke andet end at have respekt for steder der drives med så meget kærlighed til sit felt. Din kaffe (eller te) serveres altid med en hjemmebagt ginger bisquit, som et perfekt kompliment.

Enghave Kaffe, Enghave Plads 3

Et rigtig fint og hyggeligt alternativ til Prolog er Enghave Kaffe. Her er der plads til alle, og stemningen er altid super lokal og hyggelig, hvad end du snupper din kaffe i en af sidegrupperne indenfor eller du populære bænke udenfor.

BEDSTE DRINKS

15008094_10153848449117121_562275991_o

Lækre drinks i hjemlige omgivelser, der straks får dig lyst til at blive resten af din aften hos Curfew. Billede via Curfew

 Curfew, Stenosgade 1 

Kåret til byens bedste cocktailsbar behøver Curfew næppe nogen større salgstale. Du skal tage herhen hvis du gerne vil starte din aften med en drinksoplevelse lidt ud over det sædvanlige, og omgivet af tung velour og unikke indretningsdetaljer.

 Lidkoeb, Vesterbrogade 72B

En sikker Vesterbro-vinder til en aften med lækre drinsk er Lidkoeb. Placeret i en baggård på Vesterbrogade gør baren ikke udadtil stort væsen af sig selv, men det er blot indtil du kommer indenfor, hvor den tre etager store bar garanterer noget for enhver smag. Fra den klassiske langbar i stuen, den lidt mere intime bar på første sal og whiskey baren på anden.

 Duck & Cover, Dannebrogsgade 6

Beliggende i et kælderlokale på den ret anonyme Dannebrogsgade er det nemt at overse Duck and Cover. Men det skal du sørge for, at du ikke gør, for nede i kælderen huserer et par af byens bedste bartendere, og de er indstillet på at sørge for, du får en drink lige efter din smag. Baren er dunkel på den intime måde, og du bliver hurtigt henslængt til en anden tid, når du synker ned i de bløde lædersofaer og lader velbehaget – både fra din drink og omgivelserne – omsluge dig.

HER SKAL DU SHOPPE

8808504-dansk-1Stilsikkert udvalg af nye og gamle designklassikere hos DANSK Made for Rooms. Foto via Danskshop.com

 DANSK Made for Rooms, Istedgade 80

Der kan desværre være lidt langt mellem de rigtig lækre butikker på Vesterbro, men derfor er det også nemt at pege ud, når nogen gør det godt. Og det gør DANSK Made for Rooms, som er en interiørbutik på Istegade. Fra store møbelklassikere til mere pudsige små designfund, så finder du det i butikken her, som i sig selv er et besøg værd blot for at lade sig inspirere til nye boligprojekter derhjemme.

 Girly Hurly, Istedgade 99 

Vi fortsætter i bolighjørnet for min favorit bolignips butik på Vesterbro er uden tvivl Girly Hurly, som er specialister i boliginteriør. De har alt dét, du ikke lige vidste du manglede, og det er nærmest umuligt at gå tomhændet derfra. Heldigvis er priserne rimelige, så det behøver ikke være her, at hele dit shoppebudget kommer til kort.

Fineste lille lokale butik med mægtigt udvalg af keramik, notesbøger, hudpleje og anden pæn dims til hjemmet. Billede via @adoorcph

♥ A door, Istedgade 101

A door er en af mine nyere favoritter. En lille lokal biks med det fineste udvalg af keramik, yndlingsnotesbøgerne fra Notem (dem kan man aldrig få for mange af), lækker hudpleje, magasiner og pæn nips du ikke vidste ud manglede, men som du nu ikke kan få ud af hovedet.

 Kyoto, Istedgade 95 

Det er ikke kun behovet for nyt til boligen, du kan få stillet med din Vesterbro shopping. Hos KYOTO finder du nemlig et stort udvalg af skandinavisk og fransk high-end design til både ham og hende; med mærker som Ganni, Wood Wood, Whyred, APC, Kitsuné, og alle de hypede sneakers modeller fra Nike og New Balance er det svært ikke at blive bare en lille smule fristet, når du besøger den ikoniske Vesterbro shop.

 Handcraftedcph, Sønder Boulevard 59

Bag smykkebrandet Handcraftedcph står Anders Forup, og jeg har nydt at følge med i hans håndlavede smykkeunivers, siden jeg for første gang stiftede bekendskab med det for snart 5 år siden. Siden da er det gået stærkt for Handcraftedcph, og det er mere end fortjent, at han er blevet en københavnerfavorit udi håndlavede unikasmykker. Heldigvis er han også begyndt at have et mindre udvalg af færdiglavede smykker til salg i butikken, og det er til priser, hvor de fleste godt vil kunne være med.

HER SKAL DU HÆNGE UD

40eaae15e7466b6250e0da742945ad42Sommerstemning hos Kihoskh. Foto via Pinterest

 Sønder Boulevard

Om sommeren er det som om, alle Vesterbroborgere trækker ud på Sønder Boulevard og slår sig ned på det brede græsbælte, der løber hele vejen ned igennem den lange boulevard. Jeg er en af dem, som ikke er sen til at pakke et tæppe under armen og finde et spot derude, og jeg elsker, hvordan området altid emmer af liv og glade dage. Der er masser af lækre spisesteder langs boulevarden, så når sulten og tørsten melder sig, er ikke langt fra dit soltæppe til lækker mad.

 Litauens Plads

I takt med at Sønder Boulevard bliver fyldt op af glade Københavnere, er der flere og flere der rykker over på Litauens Plads, som er en grøn plads, der ligger på en parallelgade til Sønder Boulevard. I sommermånederne plejer Mads at jeg at pakke picnickurven og spise aftensmaden derovre, gerne sammen med en sommerdrink fra pop-up baren Riga, som også holder til på Litauens Plads.

 Kihoskh, Sønder Boulevard 53 

Hipster kiosken Kihoskh på placeret midt på Sønder Boulevard er lidt af en institution, og uanset årstid er det samlingspunkt for lokale og turister som hænger ud på overdækkede plads foran kiosken, som udover stort udvalg af specialøl, magasiner og delikatesser, også byder på friskbagte brød, kager og sandwich fra den lokale Vesterbro-bager Brød.

Simple, velsmagende spiseglæder i Folkehuset Absalon, hvor der er plads til alle og hersker en ægte Vesterbro stemning. Eget billede.

 Absalon, Sønder Boulevard 73

Lidt længere nede af Sønder Boulevard finder du Absalon. Vesterbros folkehuset og samlingssted for ung som gammel, høj som lav. Stemningen dernede er så rar. Uformel, vedkommende, varm og hjemlig. Jeg elsker at komme der hvad end det er til morgenmad, med mødregruppen, til babyrytmik, keramikloppemarked eller en kaffeaftale med en veninde. Absalon rummer det hele, og du finder ægte Vesterbro vibe her.

 Kødbyen

Københavns kødby, beliggende i hjertet af Vesterbro, står tidligt nævnt i de fleste guidebøger, men det ikke uden grund, for området har virkelig meget at byde på, ikke mindst et stort udvalg af lækre spisesteder og barer, som nok især er områdets store trækplaster. Om sommeren er der altid et herligt leben i området, som de fleste restauranter åbner op for udendørsservering, og man kan snildt få en hel eftermiddag til at gå, mens man nipper til god mad med den ene hånd, har en drink i den anden og kigger på mennesker, lokale som turister, der alle lægger vejen forbi.

 

BONUS

Vesterbros bedste brød og kager finder du hos Brød på Enghave Plads. Deres surdejsboller og snurrer er et must. Billede via @bagerietbrod

♥ Vesterbros bedste bager; Bageriet Brød, Enghave Plads 7

Bedste fristelser til den søde tand; Anker Chokolade, Godsbanegade 17, kld.

♥ Og i samme dur, finder du nogle af de bedste is hos Siciliansk Is, Skydebanegade 3

 • Reply
  Michelle
  22. september 2019 at 7:14

  Tak for en rigtigt god guide- den skal jeg helt klart bruge❤️

  • Reply
   merimeri
   24. september 2019 at 10:26

   Dejligt du kan bruge den Michelle ❤️

 • Reply
  Laura
  22. september 2019 at 12:02

  Hej Line, har du flere tips til gode kaffebarer – evt. i Indre By området?

  • Reply
   merimeri
   24. september 2019 at 10:28

   Hej Laura, uha lige kaffebarer i indre by synes jeg altid, at jeg har lidt problemer ved, men Coffee Collective på Kristen Bernikows Gade er virkelig hyggelig. Og ellers er der jo steder som Sonny og Atelier September, som også er skønne steder at slå sig ned.

 • Reply
  Leonora
  22. september 2019 at 16:28

  Ej hvor lyder mange af stederne lækre! Der skal jeg da helt klart have min kæreste med 😉
  Hilsen Leonora fra
  http://www.vonsnef.com

  • Reply
   merimeri
   24. september 2019 at 10:25

   Det må du gøre! Hav den dejligste tirsdag Leonora!

Kommenter