Det har jeg på

EN SNAK OM GARDEROBEKLASSIKERE OG TIPS TIL FÆRRE FEJLKØB

25. august 2019

II GANNI SLÅ-OM-BLUSE II ARKET T-SHIRT II H&M SHORTS II SHOETHEBEAR SANDALER II COCCINELLE SHOPPER II

Selvom jeg længe har set mig lidt småsur på Ganni på grund af deres ofte dårlige kvalitet, må jeg indrømme, at de vinder lidt ind på mig igen med min nye ternede slå-om-bluse. Den er i sandhed en gevinst for min garderobe, og jeg skambruger den for tiden. Til jeans. Til nederdele. Udover stropkjoler. Og som her med vidde shorts. Den passer så fint til det hele, og jeg glæder mig over, at ét enkelt køb kan have så mange anvendelsesmuligheder og gøre, at man ser andet tøj i sin garderobe i et nyt og bedre lys.

Det er lige præcis den slags køb, jeg øver mig i at gøre mig, fordi de føles mere retfærdige i en tid, hvor jeg prøver at passe lidt på forbruget.  De køb, jeg gør mig, skal være tidløse og klassiske, og de skal kunne kombineres på kryds og tværs. Præcis som det tøj, jeg guider til i dette blogindlæg om tidløse efterårskøb. Det er ambitionen. Og selvfølgelig lykkes jeg ikke altid, men når jeg kigger tilbage på mit forbrug de seneste år, er der ingen tvivl om, at jeg er blevet bedre. Købene er blevet færre, udskiftningen mindre, og levetiden i min garderobe er blevet forlænget. På dét punkt er mine månedlige shopperegnskaber altså geniale, fordi de hjælper mig til at beskue mit forbrug lidt på afstand. 

Nu mere end nogensinde er den minimalistiske tilgang til forbrug oppe i tiden, og jeg glæder mig over den udvikling. Fordi den inspirerer mig til at gøre tingene en lille smule bedre dag for dag, selvom der også for mit vedkommende stadig er plads til forbedring. Derfor er jeg også nysgerrig på, om I måske har nogle tips og tricks til, hvordan I undgår fejlkøb til garderoben? Måske sågar råd til, hvordan i hverdagen generelt lykkes med at give efter for spontane fristelser af nykøb hjem til? Del i så fald endelig ♥

 • Reply
  Amalie
  25. august 2019 at 14:08

  Jeg har en regel om at jeg skal kunne sammensætte et nyt stykke tøj i mindst tre forskellige outfits i forhold til det der allerede findes i min garderobe. På den måde tvinges jeg også til at gennemgå mit tøj på en anden måde, så jeg også undgår at købe noget der minder om det jeg allerede har 🙂

  • Reply
   merimeri
   27. august 2019 at 22:08

   Det er virkelig en god regel! Tak for at dele Amalie 🙂

 • Reply
  Julie Koch
  25. august 2019 at 19:46

  Det er sjovt, for jeg har det på samme måde med Ganni. Jeg har ikke noget imod at smide 2000kr efter en kjole, men med den kvalitet de holder sig, så hænger kvalitet og pris bare slet ikke sammen. SÅ ærgerligt. Men den det slå-om sag er så fin!

  • Reply
   merimeri
   27. august 2019 at 22:04

   Enig. Det er så ærgerligt, og jeg håber virkelig, de forbedrer det på et tidspunkt, for jeg hører efterhånden mange beklage sig over det!

 • Reply
  Astrid
  25. august 2019 at 21:27

  Jeg synes faktisk et af de bedste tip mht. fejlkøb og overforbug kommer fra dig. At man skal tænke over om det stykke tøj vil ende med at erstatte et andet i garderoben. Vise ord! Og godt til eftertanke når man er ved at købe nyt.

  • Reply
   merimeri
   27. august 2019 at 22:03

   Dejligt at høre det også virker for dig Astrid!

 • Reply
  Amalie
  25. august 2019 at 21:30

  Hej 🙂 Rigtig fint indlæg (som altid.. :D) Jeg er lidt overrasket over, du synes Ganni er dårlig kvalitet, da jeg selv oplever det modsatte. Jeg er lidt nysgerrig på, hvordan har du oplevet det og med hvilke ting? Kh

  • Reply
   merimeri
   27. august 2019 at 22:02

   Jeg oplever med alle mine kjoler derfra at de krymper i vask, selvom jeg blot vasker efter anvisningen og på 30 grader. Deres viscose-kvalitet er virkelig ikke god i vask!

   • Reply
    Amalie
    27. august 2019 at 22:06

    Ah, ja okay. Jeg har købt alle mine ting brugt, så de er nok krympet inden, at jeg har købt dem 😀

    • Reply
     merimeri
     1. september 2019 at 11:58

     Haha det kan der nok godt være en chance for 😉

 • Reply
  Lullumut
  26. august 2019 at 17:11

  Jeg prøver at sove “på” mine ønsker. Lade dem lige og rumstere. Er de udsolgte er det også ok. Så var det nok ikke meningen.

  • Reply
   merimeri
   27. august 2019 at 22:01

   Det er også en god strategi! Den virker også ofte her – og tit bliver man forbavset over, hvor mange ønsker der ret hurtigt bliver glemt igen …

 • Reply
  Ida
  27. august 2019 at 22:06

  En anden ting, der gør mig sur ved Ganni: Jeg er 172 cm og vejer 64 kg og er således normalvægtig. Alligevel kan jeg kun passe deres allerstørste størrelse. Altså, hvem laver de tøj til? Ikke almindelige kvinder, åbenbart. Og ja, så er det også blevet alt for dyrt i forhold til kvaliteten. Men din bluse er fin 🙂

  • Reply
   merimeri
   1. september 2019 at 11:59

   Ja, de må siges at være glad for de korte længder – jeg går også ofte en størrelse op af præcis samme årsag. Det er lidt irriterende!

Kommenter