Hverdagsliv

FREDAGSPOST

28. juni 2019

Der er fredagspost! 

Jeg kan godt mærke, at jeg i disse dage kæmper lidt for at finde tilbage i en god rytme med opdateringer til bloggen. Ovenpå først ferie og så vuggestuestart, er der vendt lidt op og ned på hverdagsrutinen med blogtid hver formiddag, når Nola sover sin første lur. Oveni hatten har det strålende sommervejr, de seneste uger har budt os, medført en forsvindende lille trangt til at slå mig ned indendøre bag computerskærmen. Og det er ok. Jeg genkender nemlig følelsen fra tidligere år, og ved, at den går over, som sommeren går på hæld. I år har jeg til gengæld besluttet, at jeg ikke vil stresse over den, og vil istedet prøve at finde ro i, at det er okay, at der ikke er nyt på bloggen hver dag. Eller hveranden for den sags skyld. Det kommer, når jeg har noget på hjerte, og lysten og overskuddet til at få det skrevet ned.

I dag har jeg lyst til at sende jer på solskinsweekend med en fredagshilsen, og eftersom Nola i dag skal sove i vuggestuen for første gang, har jeg – om alt går vel – en garanteret uforstyrret stund foran mig. At jeg i den tid gerne ville nå både at træne, gøre rent herhjemme og klare en fødselsdagsgave, er en anden sag. Nu starter jeg med bloggen.

Er I weekendklar derude? Og hvad mon I har af planer?

Her starter weekenden i lavt gear. Mads skal ud med et par kammerater i aften, så jeg har Nola alene, og jeg drømmer om en tidlig putning, fredagssnolder og serier i sofaen. Virkeligheden bliver nok nærmere, at jeg går omkuld efter putteseancen, som lige for tiden nærmer sig et helaftensprojekt, eftersom Nola hver gang hun bliver lagt ned, rejser sig igen og prompte  stikker i et stort grin, fuldt opsat på at skulle lege. Sådan bliver hun gerne ved i 30-40 minutter indtil hun (og jeg) er så træt, at hun dårligt kan hænge sammen. Og er jeg ikke faldet i søvn sammen ned Nola, som det desværre lidt for ofte sker for tiden, plejer mit overskud sjældent at være til meget mere end at vælte groggy ned på sofaen og i en døs se med på en serie med et halvt øje. Der er ikke så meget #yolo over tilværelsen for tiden, men hver ting til sin tid, som man siger. 

Lørdag er det min tur til at starte dagen med at træne, så det har jeg i sinde, og derefter er der reunion med mødregruppen, mænd og børn. Og det glæder jeg mig stort til! Vi har ikke været samlet alle sammen siden april, og jeg forestiller mig, at der er sket så ualmindeligt meget med de små krudtugler i mellemtiden. Søndag skal vi fejre min søde farmor, der fylder 90 år i dag, og derudover vil det passe mig glimrende, hvis weekendens resterende timer, skal bruges uden skema. 

Måske der ovenikøbet kan blive tid at skele lidt til den håndfuld weekendtips, jeg har samlet nedenfor.

  • Skal weekenden foregå i børnehøjde, kan jeg anbefale at blive kølet ned fra varmen i Skydebanehavens soppebasin. Der er så meget liv og glade dage dernede, at det er umuligt at gå derfra i dårligt humør. Børnene elsker det, og de voksne kan passende slå sig ned på bænkene omkring med en god kaffe fra legepladsens kiosk og nyde solens lunende stråler.
  • Er du ligesom mig bidt af en gal keramiker, så overvej om ikke du skal slå vejen forbi APATO Copenhagen i Oehlenschlægergade 13 der i morgen lørdag giver 30% på al deres fine keramik.
  • Udnytte dette Tipster tilbud om halv pris på to af de lækre, cremede is fra den økologiske og veganske iskæde Banana.  Jeg garanterer jer, at de er gode, og med weekendens vejrudsigt må man ikke gå ned på is!
  • I samme boldgade kan du derfor passende også alliere dig med Costumes guide til de bedste is i København, og måske opdage en ny favorit. Guiden minder mig om, at jeg i hvert fald snart skal en tur forbi Ismageriet igen.
  • Det gode vejr kan også udnyttes til at gøre sig gode loppefund under åben himmel. Der er søndagslopper både på Blågaardsgade og på Bryggen. 
  • Du kan også bruge weekenden på at indrette en smart affaldssortering i din bolig efter tip fra lige så smarte Frede. Hun tipper ovenikøbet om, hvordan du i Københavns Kommune kan få tilskud til at indrette din affaldssortering

    Kommenter