Hverdagsliv

FREDAGSPOST

6. september 2019

Kan I begribe, at det allerede er fredag, og med weekenden kort ude i horisonten? Jeg kan ikke! Ugen er fløjet afsted, og i skarp kontrast til sidste uge, har denne været tilbage på rette spor, når det kommer til hverdagsoverskud. Vi har gjort os umage, har vi. Været pinligt bevidste om at møde hinanden med smil og overskud, selv i situationer, hvor vi mest af alt havde lyst til at væse en eller anden (ligegyldig) hverdagsfrustration ud imellem sammenbidte læber. Således er det en virkelig god hvedagstid, jeg kigger tilbage på, og som for min skyld – og for en sjælden gangs skyld – ikke havde behøvet skynde sig helt så meget med at blive til weekend. Når det er sagt, så glæder jeg mig nu alligevel til den forestående weekend. Fordi den byder på det, jeg holder aller mest af. En blanding af ro og nærvær, roadtrip og rare gøremål.

I aften er fredagsprogrammet helligt. Det skal bruges på at finde ned i gear og lade weekendfreden indfinde sig. Vi skal finde på et eller andet lækkert at spise, og så drømmer jeg en lille smule om at genindføre vores fredagsdrinks ritual. Snart to år uden en anstændig cocktail, og det må være ved at være på tide. I morgen er Mads til polterabend hele dagen, og jeg skal istedet finde på underholdning til Nola og jeg. Tror vi forsøger os med en tur i svømmehallen i morgen formiddag, inden middagslur, og så kan eftermiddagen forhåbentlig give anledning til at nusse lidt rundt herhjemme, og strege lidt praktiske gøremål fra to-do’en. Måske ovenikøbet komme i mål med det maler-projekt på Nolas værelse, jeg startede med i sidste uge. Man kan da sagtens male en væg, mens man samtidig agerer underholdning for en 1 årig ikke? #Ithinknot

Søndag har vi booket os ind til endnu et sommerhuskig. Og jeg er virkelig spændt på at se det, fordi det her er sommethuset, jeg mentalt allerede har gjort indflytningsklart og indrettet. Det er så farligt. Ikke mindst fordi mægler, som det første sagde, at han skulle gøre opmærksom på, at sælger lige nu var i forhandling med en mulig køber. Muligvis jordens ældste sælgertrick, og måske det er ren bluff, men det gav alligevel lige et sug i maven, for tænk nu hvis det er drømmehuset, og det så forsvinder lige foran næsen på os. Efter at været til salg i mere end 400 dage …. vi må se! Vi afslutter sommerhuskigget med søndagsfrokost hos mine forældre, og bruger eftermiddagen der, inden vi vender hjem til Vesterbro, og gør os klar på hverdagen, der igen venter os. En weekend lyder så godt, når man opsummerer planerne for den i sådan et skriv her, men jeg håber på, at den kommer til at føles god og lang.

Det samme håber jeg i øvrigt for jeres weekend. Hvad byder den jer? Mangler I inspiration til programmet. Så kan denne liste være din redning.

 • Hånden op, hvis du også er lidt spændt på, at udvidelsen af Københavns Metro indvies i slutningen af september. Den grønne indpakning rundt omkring metrobyggepladserne er efterhånden væk, og fine pladser skyder op, mens vi venter på, at metrotrappeskakten endelig kan betrædes. Og nu løfter Berlingske sløret for, hvordan de underjordiske stationer faktisk kommer til at tage sig ud. Jeg er især vild med Gammel Strand og Rådhuspladsen.
 • På lørdag fra 9-16 er der Høstmarked på Værnedamsvej og Tullinsgade ♥
 • Og søndag er det så Istedgades tur til at omdanne den ellers travle gade til en festlig scene, når der er gadefest fra 12-17. Programmet byder på underholdning for alle aldre.
 • Lader du dig ikke skræmme af lidt søndagsregn, og trænger du og ungerne til frisk luft, så tag forbi Amager Fælled, hvor Naturens Dag bliver fejret fra 10-15 med bl.a. kribe-krable workshop, dyre-skattejagt og spindelvævskunst. Det lyder som sådan et fint tiltag i et af de smukkeste naturhjørner, København har at byde på.

 

 • Reply
  Mie
  7. september 2019 at 6:02

  Som garvet ejendomsmægler vil jeg berette om, at det er ligeså irriterende at fortælle et sæt kunder, at man ligger i forhandling med andre, som det er at høre det 🙈 Jeg krydser fingre det ikke er solgt. Jeg vil dog komme med er råd, såfremt I byder på det. Giv mægleren jeres bedste bud – så godt et bud, at I absolut ikke kunne gøre mere og derved “kun” bliver ærgerlige over det, hvis det bliver solgt til anden side. Så har I gjort hvad I kunne ☺️ krydser fingre!!

  • Reply
   merimeri
   17. september 2019 at 14:05

   Det er et godt indspark Julie. Tak! Som køber kan man godt se sig lidt sur på de der “mægler tricks”, så dejligt lige at få nuanceret billedet.

 • Reply
  Emilie
  18. september 2019 at 23:19

  Må jeg spørge, hvor den smukke jakke-knage er fra?

Kommenter