Hverdagsliv

MINE FEBRUAR PLANER

1. februar 2022

Okay, så januar blev ikke helt den friske start fuld af energi og gåpåmod som jeg havde sat mig selv i sigte. Men når to af månedens fire uger går med at være underdrejet på grund af sygdom, føles det lidt som om, man er sat tilbage til start. Men er så er det godt, at i dag er endnu en ny begyndelse, og hvad jeg ikke nåede i januar, når jeg forhåbentlig i februar.

Februar plejer at være sådan en rar størrelse. Ikke evighedslang som januar, og samtidig med mærkbare spor af det forår, der spirer. Dagene der bliver lysere, lunere og længere, vintergækker og erantis der titter frem, byens liv der igen vågner op til dåd og det hele krydret med fastelavnsboller, som krymmel på toppen. Jeg er fan! Og jeg glæder mig til at gå ombord, i både måneden og førnævnte fastelavnsboller. Så …

I februar glæder jeg mig til:

 • At lade lyset flyde i vores stue igen. I januar fik vi endelig trykket på speederen og gjort kort proces med køb af de lamper til vores stue, vi lidt vel længe havde svævet omkring. Men så kom Corona, og vi kom aldrig videre med at få dem hængt op. Nu skal det være, og jeg tæller nærmest dagene ned til min far kommer forbi i næste uge, og hjælper lamperne i mål. Tror det bliver så godt, og jeg glæder mig til at vise frem!
 • At indvie den løbejakke, jeg aldrig kom i i januar. Måske jeg burde udfordre mig selv med en eller anden løbechallenge for at nære motivationen til at komme afsted.
 • Fællesbarsel med Mads. Fra på fredag i næste uge. Glæder mig til tosomheden, vi igen kan dyrke lidt, som Evi sover lure, og så glæder jeg mig til den frihed, der venter mig, som Mads tager mere og mere over på barslen. Han har ni ugers barsel, de fire af dem har vi sammen, men meningen er, at han skal være primusmotor på Evi, mens jeg trækker mig lidt, og det bliver godt. For os alle!
 • Vinterferie i mine svigerforældres sommerhus.
 • Fødselsdagsfejring af min flotte bedre halvdel, der fylder fireogtredive af de lange. Det forstår jeg faktisk ikke helt, nu jeg tænker mig om (måtte også lige rette mig selv i at skrive 33 frem for 34). At både Mads og jeg nu er mere i midt-trediverne end i starten af dem. Vi har jo kun lige vinket farvel til vores tyvere?
 • Mådehold. Vi har nemlig sat os for, at februar skal være en sparemåned. Ikke noget dramatisk eller højtravende, men i forbindelse med hele husprocessen vil vi gerne stresteste vores økonomi og mærke hvordan det føles at leve for et mærkbart reduceret rådighedsbeløb i forhold til hvad vi gør i dag med vores billige andelslejlighed. For mens vi stadig er i tvivl om hvad fremtiden bringer på boligfronten, er en ting sikker, den dag vi flytter, om det bliver til nyt i byen eller uden for, vil vi have væsentligt færre penge mellem hænderne end vi har i det. Og det føles på en eller anden måde rart at prøve det budget af, mens det ikke rigtig tæller, fremfor når virkeligheden for alvor rammer. Således bliver det en februar med fokus på madplaner, bevidst forbrug og opsparing. Gudskelov det er en kort måned. Ej, er det noget I gider høre mere om, hvordan vi griber måneden an med mådehold? Så vil jeg nemlig gerne prøve at dele lidt mere ud om det.

Jeg vil se, lytte og læse:

 • Vi har netop færdiggjort Hacks på HBO Max, som vi stornød. Kæmpe tip om at se den, hvis du ikke allerede har gjort det. Nu ved vi til gengæld igen ikke, hvad vi skal se, og er tilbage til et halvhjertet forsøg på at se Suits forfra. Hvad ser du lige nu?
 • Jeg vil fortsætte skamlytningen af det nye album fra The Minds of 99. Elsker især Krop Som En Sten, der giver mig akut dansetrang.
 • På læsefronten vil jeg på papiret gerne læse Oblivion af Anna Elisabeth Jessen, som allerede lægger klar på boghylden. Kan dog ikke garantere, at det ikke bare bliver ved tanken, fordi jeg stadig har tilgode at få taget ordentlig hul på en bog her i det nye år. Lidt ligesom med løbet, burde jeg måske gøre en indsats for at få taget hul på læsningen fremfor altid at være til fals for en skærm af enten den ene eller den anden slags. Måske dedikeret læsetid hver aften? Hvis bare man sætte et kvarter af, tænker jeg, at man hurtigt bliver så fanget af læsningen, af det ene kvarter ender med at tage det andet. Det vil jeg prøve …

Jeg vil spise og drikke:

 • Gerne lidt grønnere end hvad har været tilfældet den seneste tid. Plejer at være så stolt af mit gode helbred, som jeg tror på bliver hjulpet lidt på vej af normalvist sunde vaner. I januar har helbreddet dog lidt noget af et knæk. Først Corona, så brystbetændelse og i skrivende stund er jeg ramt af nældefeber, og mens jeg godt ved, at jeg selvfølgelig ikke er blevet ramt af de sygdomme, fordi jeg ikke har spist grønt nok, så føler jeg, at min krops velvære higer efter gode og nærende måltider, så det vil jeg prøve at gøre mig umage med.
 • Fanatisk bliver jeg dog aldrig, så fastelavnsboller skal der stadig være plads til. En om ugen må være rimeligt her som vi er gået ind i sæsonens centrum.
 • Og så har jeg stadig en uslukkelig vintørst. Alle de opsparede anledninger til et glas som det seneste halvandet år er gået med graviditet og amning. Nu er jeg klar til at indhente, og der skal fast ligge en flaske Riesling (favoritten er Kung Fu Girl), Sancerre eller Chablis i køleskabet.

Jeg vil købe:

 • Så lidt som muligt, apropos det mådehold, jeg glæder mig til at dyrke i februar.
 • Her på månedens første dag har jeg dog netop klikket denne fantastisk fine håndtaske fra Arket hjem, efter at have sukket over den et par uger. Det gik til gengæld lige op med indtægten fra det garderobesalg, jeg har gjort mig i januar, så mådeholdet føles på den måde stadig intakt.

Jeg vil gøre mig umage med:

 • At finde ro i, at vi lige nu ikke er på vej ud af byen. Husjagten har fyldt så meget i tankerne den seneste lange tid, og det har skærmet lidt for glæden over, hvor vi er lige nu. I en lejlighed vi holder meget af, i et hjørne af byen, vi ikke kunne ønske os bedre og omsluttet af en hverdag, der på langt de fleste parametre er præcis som vi drømmer om. Den glæde skal frem i lyset og dyrkes, og jeg vil prøve at stoppe med at parkere projekter fordi, “vi måske ikke har lejligheden om et år, og så giver det ikke mening at gøre en indsats med dit og dat”. Livet er lige her og lige nu, og hvis et projekt vil gøre os glade nu og her, så er det værd at forfølge, selvom indsatsen måske på den lange bane viser sig overflødig.

Hvad glæder du dig til i februar?

 • Reply
  Amalie
  1. februar 2022 at 12:33

  Hej Line. Jeg vil meget gerne høre mere om mådehold her i februar. Vi er også startet 2022 med at få et meget bedre indblik i vores økonomi ift. budget og udgifter. Vi har simpelthen lavet en oversigt over samtlige udgifter i januar, og fortsætter resten af året på samme vis. Det giver et vildt godt indblik i, hvad vi bruger penge på fælles og hver især, og så kan man skrue lidt på tingene som månederne går. I januar har vi f.eks. faldet alt for meget i takeaway-fælden (hej Wolt!), så nu prøver vi at skære det helt ud af februar. Jeg ved at @budgetnoerden på IG også kører en ‘no spend’-måned her i februar, så måske der er lidt inspiration at hente undervejs. Held og lykke med det – jeg glæder mig til at følge med i, hvordan det går 🙂

  • Reply
   Line Schjelde
   13. februar 2022 at 10:19

   Så spændende at læse om hvordan I griber det an Amalie! Og giver super god mening at skrue lidt på de forskellige variable poster. Hvis jeg husker rigtigt, så følger du også med på IG, og det er især der jeg deler ud af, hvordan vi går til mådeholdet. Men regner også med at lave en opfølgning på det herinde.
   Tak for tip med @budgetnoerden 😘

 • Reply
  Anna
  1. februar 2022 at 14:17

  Vil også gerne høre mere om mådehold!

  • Reply
   Line Schjelde
   13. februar 2022 at 10:20

   Fedt Anna! Følger du med på IG? Det er især der, jeg indtil nu har givet updates på mådeholdet, men regner også med at komme med en opfølgning herinde, når vi er lidt længere i projektet.

 • Reply
  Louise Herby
  1. februar 2022 at 22:34

  Jeg vil også meget gerne høre om mådehold 🙂 Kender du bogen Lev for det halve? Der er mange gode eksempler, som vi måske ikke lige tænker over i hverdagen. Prisen på blåbær uden for sæson, f.eks.

  Hvor lyder det fantastisk med fælles barsel og vinterferie i sommerhus 😍 Og flot taske! Synd jeg ikke kan se den med cross body remmen 🙂 Eller, det er nok meget godt..

  • Reply
   Line Schjelde
   13. februar 2022 at 10:22

   Fedt Louise! Og dejligt med blog tip. Kendte den ikke i forvejen, men vil straks kigge nærmere på den.

   Hvis det er nogen trøst med tasken og crossbody remmen, så sidder den lidt mærkeligt på, så jeg kommer ikke til at bruge den over ryggen.

 • Reply
  Mette
  2. februar 2022 at 8:44

  Lyder som gode februar planer. Vi vil meget gerne høre meget om jeres sparsomme måned😊

  • Reply
   Line Schjelde
   13. februar 2022 at 10:45

   Dejligt du vil læse med om det Mette! Følg endelig med på IG, hvor jeg især giver updates på mådeholdet. Satser også på at komme med en opfølgning herinde, når vi er lidt længere i projektet.

Kommenter