Hverdagsliv

5 GODE VANER JEG VIL TAGE MED MIG EFTER CORONA

28. april 2020

Selvom vi langt fra er på den anden side af vores nye corona-hverdag, begynder lyset for enden af tunellen alligevel at føles tættere på med arbejdspladser, institutioner og og skoler der genåbner. Vi er på vej. Efterhånden har vi også vænnet os så meget til hverdagen nu, at den føles som … ja, hverdag. De nye vaner og forholdsregler er blevet vante, og man har igen fundet ind i en eller anden form for rytme for dagen, som ikke kun går ud på at overleve. Har I det også sådan?

Mange ting er over de seneste seks uger blevet vendt på hovedet, og nogle ting kan jeg dårligt vente med at få lov at vende tilbage til, som fx tiden sammen med veninder og familie, middage ude i byen og musikoplevelser sammen med andre. Men som jeg de seneste uger har fundet mig til rette i vores nye hverdag er der også en del nye vaner, som jeg gerne vil tage med mig videre på den anden side af Corona-lockdown. Vaner der på en eller anden måde gør mig gladere og giver mig mere overskud.

Her kommer min liste ♥

  • Fortsætte med at starte hveranden morgen med en løbetur. Aller helst sammen med Mads og Nola, men hvis hverdagslogistikken på sigt ikke tillader det, så bare med mig selv. Det er blevet en virkelig kærkommen måde for mig og os at starte dagen på, og vi er alle ret høje på følelsen efter. Og så er det bare uendeligt hyggeligt at løbe afsted på tur sammen.
  • Nyde mere tid væk fra byen og ude i det fri. Vi elsker København, men under corona-lockdown har byen godt nok også føltes indelukket, og vi har derfor brugt mere tid end nogensinde før på at søge mod grønne åndehuller lidt uden for byen. Og vi har nydt det. Det vil jeg gerne fortsætte med at dyrke.
  • Fokus på vores indkøb og madvaner. Vi handler og laver mad som aldrig før, og det har tvunget os til at blive mere konsekvente med vores madplan for ikke hver dag at stå dødtrætte om eftermiddagen og skulle tage stilling til dagens aftensmad. Og for en, der ikke kan fordrage madspild og altid bliver frygtelig ærgerlig, når det sker, har det virkelig været rart kun at fylde de ting i køleskabet, som vi skal bruge. Søndagsindkøbet og den ugentlige madplan er kommet for at blive.
  • At starte hverdagen med en to-do der gælder både arbejde og praktik herhjemme. Det kan lyde så frygteligt firkantet, men i denne tid har det været min redning for at holde fokus dagen igennem. Og det har givet mig mentalt overskud at vide, at jeg har på skrift, hvad der skal klares i dag. Så kan jeg koncentrere mig om at løse de opgaver i stedet for at bruge min energi på også at huske alle de ting, jeg skal. Den vane tager jeg gerne med mig videre.
  • Jeg glæder mig uendeligt til at kunne ses med mine veninder og familie, som jeg plejer. Men der har virkelig også været noget fint over pludselig at ringe sammen oftere end hvad vi har været vant til at se hinanden. Pludselig er relationer kommet til at føles endnu tættere, og dén følelse vil jeg gerne bevare. Så selv når jeg igen kan ses fysisk med alle dem, jeg holder af, vil jeg prøve at holde fast i også at ringe og sludre med dem ind imellem. Sådan et opkald uden en dagsorden kan også noget!

Har du fået nogle nye vaner under corona-lockdown, som du gerne vil bevare?

    Kommenter