Hverdagsliv

KALENDERKIG #23

27. april 2020

Godmorgen fine jer, glædelig mandag!

Er I klar til ugen der venter? Jeg er. Sådan da. Jeg går nemlig også til ugen med en smule vemod. Om tingene ender med at flaske sig, bliver det nemlig den sidste uge hjemme med Nola. Vi har meldt ind, at vi har brug for en plads fra i næste uge. Med Mads tilbage på sit kontor, bliver det sværere og sværere for mig at få nået det arbejde, jeg skal, og der er heller ingen tvivl om, at hun savner vennerne fra vuggestuen, så tiden begynder at føles rigtig. Om vi så kan få en plads med den kapacitetsudfordring Københavns Kommune har, må vi vente at se, men nu prøver vi. Bliver det helt umuligt må jeg, der jo stadig har muligheden for at arbejde hjemme, trække mig fra køen til en plads. Og så løser vi også det på den ene eller den anden måde, men det kunne nu være rart for os alle at komme lidt tilbage til den vante hverdag igen.

Har jer med vuggestue eller børnehave-børn kunne sende jeres børn afsted endnu? I nogle områder af Danmark virker det som om, at alle institutioner har kunne starte op med alle børn igen, men det er i den grad ikke billedet her i København, hvor mange steder stadig beder de forældre, der kan, om at holde deres børn hjemme.

Selvom vi først får besked i løbet af ugen, vil jeg gå til den sidste uge som var det den sidste med Nola herhjemme. Værne lidt ekstra om vores tid sammen og prøve ikke at vrisse alt for meget over det arbejde, der løber fra mig. De tidlige morgener og aftenerne må blive redningen. Mandag, lad os så komme igang.

MANDAG

Mads er på fra hjemmekontoret i dag, så vi kan heldigvis splitte dagen op mellem os 50/50. Jeg har nået at arbejde lidt her fra morgenstunden, og så har jeg ellers formiddagsvagten med Nola, og min plan er, at vi vil køre i Plantorama efter jord og krukker. Nu skal der gang i den urtehave. Nola viser kæmpe interesse for blomsterne i gården, så jeg glæder mig til at nusse om vores sammen med hende.

Fra Nolas middagslur og frem er det min tur til at arbejde igennem, så resten af dagen står i arbejdets tegn.

TIRSDAG

Håber jeg at vi kan samle os sammen til at starte dagen med en løbetur. Jeg er 10 kilometer fra at være i mål med vores 100 kilometer challenge i løbeklubben på arbejdet, og jeg skulle gerne nå dem inden kalenderen skriver 1. maj.

Vi har fået tilrettelagt dagen sådan, at Mads først er afsted på kontoret fra kl 12 og eftermiddagen ud, og jeg har derfor formiddagen og Nolas middagslur til at arbejde, mens vagten så er min fra hun står op fra sin middagslur og til Mads er hjemme fra arbejde. Vejret tirsdag ser fornuftigt ud, så jeg tror vi vil udnytte det til en tur ud og få noget luft. Enten i gården eller i et nærområde hvor der ikke er for mange mennesker.

ONSDAG

Samme setup som tirsdag med en halv arbejdsdag til mig, indtil Mads tager afsted på kontoret til frokost. Selvom det selvfølgelig ikke er ideelt med disse halve arbejdsdage, er jeg egentlig ret imponeret over, hvor meget man kan lykkes med at optimere sin dag, når tiden er knap, og jeg når således forbavsende meget på mine halve dage. Heldigvis.

TORSDAG

Endnu en gentagelse af programmet fra tirsdag og onsdag med en halv arbejdsdag til mig, inden Mads suser ind mod kontoret og de møder han har derinde. Om eftermiddagen drømmer jeg lidt om en legeaftale til Nola og jeg, så det skal jeg se, om jeg kan få sat i stand med en veninde.

Derudover har jeg deadline på mit i denne omgang sidste push i forbindelse med mit samarbejde med Solaray, og det indhold skal jeg derfor have udgivet. Satser på det kan komme afsted fra morgenstunden, da det giver bedst mening med det indhold, jeg har lavet, og så er det også rart at kunne strege fra to-do listen tidligt på dagen.

FREDAG

Pakker vi bilen så snart vi er færdige med morgenmaden, og sætter kurs mod Sydsjælland, hvor vi indlogerer os hos mine forældre i et par dage. Udnytter at Nola kan underholdes lidt af mormor, mens Mads og jeg får arbejdet igennem. Og så glæder vi også blot til at have en have at boltre os i, selvom vejret lader til at lade lidt tilbage at ønske resten af ugen.

LØRDAG

Tror jeg, at vi vil starte dagen med en løbetur langs marker og skov, og så vil vi ellers køre et smut over forbi min mormor og morfar til en tår at drikke i deres have om formiddagen. Både min morfars fødselsdagen, og en hyggelig sammenkomst i anledning af, at de har boet i deres hus i 5o år, er desværre blevet aflyst på grund af Corona. Selvfølgelig. Men vi savner dem, og de savner os, så en tår at drikke i deres dejlige have kan vi godt være bekendt.

Lørdag aften skal vi fejre min mors fødselsdag. Blot i det små, mine forældre, lillebror og os, men jeg glæder mig over, at vi trods alt kan få lov at fejre hende lidt!

SØNDAG

Sætter vi kurs retur mod København, når vi er færdige med morgenmaden og i tide til at Nola kan nå sin middagslur derhjemme. Om vejret er med os, har vi nemlig en rar aftale med et hold venner og deres datter, der er få dage ældre end Nola, om en tur ud til Sydhavnstippen med cykler og eftermiddagssnackkurv. Dét glæder jeg mig virkelig meget til!

 • Reply
  Christina
  27. april 2020 at 15:06

  I Aarhus Kommune er institutionerne i princippet åbne for alle børn. Men hvor ville jeg ønske, at kommunen bad folk om at holde deres børn hjemme hvis muligt. I den institution, jeg arbejder i, har vi ikke plads til, at alle børn kan være indenfor. Derfor har vi to grupper af hver tre børn og en voksen udenfor – samme børn, samme voksne, dag ud og dag ind. Vi “bytter” ikke børn for at forhindre smittespredning. Sådan en dag som i dag hvor det regner, der er det altså hårdt for både små vuggestuebørn og de voksne. Man hører rigtig mange positive historier om hvor godt det går i institutionerne og hvor glade forældrene er for eksempelvis nomineringerne pt., for lige nu er der jo færre børn per voksen end normalt. Det glæder mig. Men samtidig er det kun lidt af sandheden. Vi bruger enormt meget tid på at holde børnene fra hinanden, forhindre at de overlapper områder osv. Rigtig mange timer handler det om “børneopbevaring” og ikke “børnepasning”. Jeg har fuld forståelse for, at nogle forældre er nødt til at arbejde og de skal selvfølgelig have deres børn passet. Ligesom mange børn nu har et behov for at se andre børn. Men i min kommune ville jeg godt nok ønske, at de forældre, der havde muligheden, holdte deres børn hjemme 🙂 Det ville gøre situationen så meget bedre, særligt for børnene selv.

  Min kommentar er ikke for at “skræmme” dig, mere for at sige, at begrænsning på antal pladser i mit hoved faktisk giver rigtig god mening.

  • Reply
   merimeri
   5. maj 2020 at 7:17

   Kære Christina, tusind tak for din kommentar og dit indblik i den hverdag der også er i institutionerne lige nu. Det er sådan en svær situation for alle; og jeg kan godt forstå hvis I især savner den gamle hverdag hvor børn kunne lege frit og ubekymret uden hensyn til afstand. Lad os håbe, vi snart er der igen. Klem til dig

Kommenter