Ting jeg kan li'

FREDAGSPOST

25. januar 2019

Vær hilset fredag, så mødes vi igen. Et kært gensyn, for jeg har længtes sådan efter dig. Synes ugen har holdt lidt hårdt, hvilket mest af alt nok skyldes, at Nola i ugen her har været en værre hidsigprop. Spiser og sover mindre end hun plejer. Skælder ud hver gang hun bliver lagt for sig selv, og gud forbyde det at jeg skulle finde på at forlade det rum, hun er i. Blessed be femte tigerspring. Ifølge Vidunderlige Uger appen er vi ellers et godt stykke over halvvejs i springet, og eftersom vi ikke mærkede det store til det i de første uger, troede jeg vi denne gang gik fri. Men det skal man lade være med at tænke, for nu sidder vi her selvfølgelig igen. Med tunge rander under øjnene og begrænset overskud. Så ja weekend, du er mere end velkommen.

Og hvad skal der så ske? I aften skal vores håndboldherrer jo spille semi-finale, og dét skal vi se. Med stort anlagt fredagsmiddag i stuen. Med stenbiderrogn, som endelig er i sæson, cremet svampepasta og en æbletrifli til dessert. En kold Riesling i glasset. Tænderne løber nærmest allerede i vand. Og det gode ved at kampen allerede spilles 17:30 er, at vi stadig kan nå X-Factor klokken 20, så ingen fredagstraditioner bliver sat over styr i denne omgang. Altså bortset lige fra bland selv slikken, som jeg hellere må droppe i aften, nu vi laver dessert. I morgen vil jeg gerne starte dagen med en tur forbi fitness, som er blevet en lørdagstradition, mens Mads holder skansen herhjemme. Over middag sætter vi kurs mod Sydsjælland og min familie, da vi i morgen aften skal fejre min kusines 18års fødselsdag. Vi bliver og sover hos mine forældre, så vi søndag kan starte dagen i sløvt tempo og med to par ekstra og ivrige bedsteforældre-hænder til hygge med Nola. Og ellers har vi ikke noget på programmet søndag, så jeg håber det kan blive tid til en lang gåtur i vintersol, en enkelt fastelavnsbolle i maven og måske en kop varm kakao at lune sig på. Det ville gøre godt.

Og hvad med jer og jeres weekend? Håndbold og X-Factor eller noget mere festligt på fredagsprogrammet? Total afslapning i nattøj til langt op ad formiddagen eller brunchplaner ude i byen? Fortæl endelig, for det er så hyggeligt at høre om, hvad I bedriver tiden med i weekenden.

Som altid har jeg selvfølgelig også samlet lidt weekend-ideer sammen. I denne weekend kan du fx:

 • Falde i svime over Gannis nye spring/summer kollektion, som netop er landet online. Åh der er mange fine og anvendelige ting imellem. Jeg er allerede faldet pladask for denne printede kjole og skjorten her.

 • Bage fastelavnsboller af den gammeldags slags. Det er og bliver min favorit, og jeg pønser lidt på at bage en portion af dem her fra Valdemars Ro, som plejer at være et hit.

 • Finde din indre teenager frem og gøre klar til et nostalgisk gensyn med 00’ernes største musikalske hits, når Operaen Christiania lørdag inviterer til Best of Boogielisten – 00’er fest.

 • Tage til loppemarked i Absalon i morgen mellem klokken 10-15, hvor du med markedets egne ord, kan finde alt mellem himmel og jord.

 • Hanke op i din veninde/mor/søster/kæreste og tage i kurbad, mens kulden raser udenfor. Åh tænk at synke ned i blødgørende varmt vand, at svede fredagens vin-rester ud i saunaen og for en stund glemme at det er en grå og iskold januarweekend der venter udenfor. Både kurbadene i Øbro Hallen og i Frederiksberg Svømmehal kan anbefales.

 • Snuppe weekendmorgenmaden på H15, som netop har opdateret deres menukort. Vi var forbi i tirsdags, og som altid var det en kæmpe fornøjelse. 
 • Reply
  Julie Koch
  25. januar 2019 at 13:42

  Her står den på babyopera i Hørsholm og ellers bare hygge, vasketøj, god mad, masser af baby møsse, og nå ja, så skal jeg forberede mig til jobsamtale på mandag 😅 men det bliver en god (og kold) weekend!

 • Reply
  Katrine
  25. januar 2019 at 17:47

  Her står den på håndbold og X-factor med en skål bland selv. I morgen en lille lørdags træning med en veninde, som bliver til hjemmelavet pizza og rødvin – det må være indbegrebet at en dejlig weekend, lige efter mit hoved. Ha’ en god en af slagsen, Line. <3

 • Reply
  Svenja
  26. januar 2019 at 15:34

  Hej Line, I recently came across a photo from your Instagram account that I saved some time ago – a picture of your bathroom shelf and I wondered whether you would mind sharing where you got the marble (paper?) boxes and the glass container for the qtips?
  Thanks in advance! A lovely weekend to you x

  • Reply
   merimeri
   28. januar 2019 at 10:43

   Hi Svenja, the marble boxes are a DIY project made following this guide: http://pagik.dk/2013/12/diy-marmor-boks/. The glass container is from H&M Home 🙂
   Have a wonderful start to the week!

Kommenter