Hverdagsliv

SMÅ GLIMT FRA UGEN DER GIK

19. november 2018

Godmorgen venner, glædelig mandag.

Pyha, jeg synes, den holder lidt hårdt i dag. I nat var første gang siden torsdag, hvor jeg har kunne snige mig til en nogenlunde ordentlig nattesøvn, og kender I det, det er som om, man næsten er endnu mere kvæstet ovenpå en god nats søvn, end når man forsøger at holde sig kørende med den sidste rest energi ovenpå en række dårlige nætter? Jeg er i hvert fald helt ved siden af mig selv i dag, og går lidt rundt i en døs. Det hjælper heller ikke rigtig på overskuddet, at jeg har hevet Mads’ forkølelse til mig, og derfor oveni hatten går rundt med løbende næse, ondt i halsen og en skrattende hoste. Og som om mandag ikke var en stor nok mundfuld i sig selv.

Nåh, det var nok klagesang herfra. Ny uge, ny begyndelse. Og himlen er klar og blå, solen lader til at berige os med dens selskab, og Nola har allerede overgivet sig til dagens første lur ude i barnevognen. I’ve got this!

Klokken 10 er det tid til min anden træning i mit GoMom træningsforløb, og derefter tror jeg, at Nola og jeg trisser en tur ind til byen. Jeg har gang i et dimseprojekt herhjemme, hvor vores indbyggede bogreol oppe på Nolas værelse skal have en mindre makeover, og jeg er derfor på jagt efter nogle finde kasser eller andet pænt dims, som kan tage reolen fra en lidt tilfældig rodebutik til det næste niveau. Slet ikke noget helt tosset mandagsprojekt, hvis jeg selv skal sige det.

Et andet mandagsprojekt, der altså også kan noget, er min lille føljeton med kærlige tilbageblik på de rare stunder, sidste uge bød på. Fra pæne solnedgange i flerfold, mommy meet-ups, simple spiseglæder og hjemlig hygge. Jo, sidste uge var slet ikke så tosset endda.

II Fx er der noget ualmindeligt rart over at kunne starte dagen sådan her, og jeg øver mig virkelig i at værdsætte det. Tænk at vi lever i et samfund, hvor dét at blive forældre giver ret til at dyrke sin lille nye baby i trygge hjemlige rammer næsten et helt år, mens man får tilskud fra staten. Det er dælme et privilegie, vi skal huske at værdsætte II

II Jeg har vist nævnt det før, det der med, at jeg er heldig at have flere veninder der er på barsel samtidig med mig. Det betød fx at jeg en tidlig eftermiddag i sidste uge kunne sætte min veninde Monica, baby Rita og en dele-vaffel i stævne på Inderhavnsbroens Madmarked II

II En anden ting jeg værdsætter er København. Vores by. Vores hjem. Og se lige hvor fin, den tog sig ud, da jeg trillede hjem fra mommy meet-up II

II Blomsterlykke i sin pureste form. Og så endda gående på sin anden uge. Det må jeg altså give Bloomon, det er da en blomsterkvalitet, der vil noget, og jeg kan ikke komme i tanke om mange andre buketter, jeg har fået, som har stået så pænt i 2,5 uge II

II Et af de tidspunkter, hvor de tusindvis af skridt, jeg tilbagelægger bag barnevognen, giver rigtig god mening, er når man kan gøre det i sådan et gyldent lys, som fredag eftermiddag bød os på II

II Sidste uge bød også på endnu en milepæl som babyejere – Nola fyldte 4 måneder. Og det tog hun, som hun heldigvis tager med de fleste ting; med et stort smil. Vores lille skrubbe ♥ II

II Weekendens manglende overskud lokkede os i en spisefælde af de rigtig rare; snaskede burgere og byens bedste sweet potato fries fra favoritten Tommi’s Burger Joint II

II I samme spiselige boldgade, så bragte søndagen os forbi H15 i Kødbyen, som endnu engang leverede et formidabelt morgenbord. Så simpelt, så godt. Det må I altså unde jer selv, hvis I en dag skulle slå vejen forbi! II

 • Reply
  Sofie
  19. november 2018 at 12:39

  Kære Line,
  Måske det virker som et langt ude og uden tvivl håbløst førstegangsmor-min-baby-er-tre-uger-spørgsmål, MEN: Hvor ammer man, når man er ude på tur/venindedate/inde i byen osv. når det nu er så koldt?
  Måske det er virkelig fjollet, men jeg kan bare ikke se mig ud af det pt. Sådan at forestille mig en grædende baby og mig, der lettere panisk skal finde et sted at amme. NU.

  Håber du kan dele dine erfaringer. 🙂

  KH – den stadig forvirrede nye mor

  • Reply
   Emilie
   19. november 2018 at 19:30

   Hej Sofie! Jeg tillader mig som mor til en lille mus på to måneder at svare dig!
   Jeg har to forskellige løsningsmodeller, når hun pludselig er sulten og vred. 1) Cafe-modellen. Hvis du bor i København, er der næsten altid en cafe eller kaffebar i nærheden, og man kan fint amme langt de fleste steder uden fordømmende blikke. Bare husk en stofble eller lignende til at skærme lidt. 2) Amning i det fri, hvis det bare skal være NU! Her er det vigtigt at baby har tøj på til det, fx en ulddragt eller flyverdragt. Det er derfor lidt svært, hvis baby ligger i voksi.
   God fornøjelse – og allerede om ret kort tid, kan baby altså holde sig lidt længere mellem måltiderne, og så bliver det lidt lettere 🙂

   • Reply
    merimeri
    19. november 2018 at 20:34

    Hvor er det dejligt du byder ind med input Emilie. God karma her i kommentarsporet ❤️

  • Reply
   merimeri
   19. november 2018 at 20:39

   Kæreste Sofie, for det første, så findes der ikke håbløse første-gang-som-mor-spørgsmål og for det andet, så tror jeg alle førstegangs har været præcis hvor du er lige nu. Mig selv inklusiv!
   Som Emilie også skriver, så vrimler det de fleste steder med cafeer eller lignende, hvor man kan sætte sig ind og få klaret amningen. Det er min model de fleste gange. Bænken er også en mulighed, men foretrækker klart at være indendøre fremfor at lufte bryster og baby ved søerne fx 😅 men når der ikke er tid til cafe, så kan det sagtens gå an med en outdoor-amning, og jeg plejer i så at putte dyne eller tæppe bag ved Nola for at skærme både hende og bryster. God ammelyst 😉 Klem til dig

   • Reply
    Sofie
    23. november 2018 at 11:31

    Tusind tak for svar og gode råd fra jer! Jeg må simpelthen bare kaste mig ud i det og tage det, som det nu kommer. Jeg bor på Frederiksberg, så der burde være en del mulighed for, at søge ammely et sted 😊

    • Reply
     merimeri
     23. november 2018 at 11:33

     Er sikker på, du kommer til at klare det mega fint – og som med alt andet som nybagt mor er det første gang, der lige skal overvindes, og derefter kan man grine lidt ad sig selv over hvor unødigt man har bekymret sig. Igen. 😉

 • Reply
  Sofie
  19. november 2018 at 13:17

  Dejligt at se en positiv kommentar knyttet til barsel i DK, for jeg synes at man ofte nu om dage kun hører klagen om “institutions livet” osv i dk, som om alle børn omsorgssvigtes ved at gå i vuggestue efter et år. Vi bor i USA pt og her har jeg kun 12 ugers barsel og vores søn skal derfor starte efter 3 mdr. Danskerne ved slet slet ikke hvor helt vanvittigt godt de har det, og jeg kan blive helt skør i bolden når folk klager derhjemme. Godt at se at du værdsætter DKs unikke barselsorlov 🙂

  • Reply
   Julie Koch
   19. november 2018 at 19:51

   Jeg er så enig med dig!!

   • Reply
    merimeri
    19. november 2018 at 20:46

    Vi må advokere lidt for, at flere mødre herhjemme bliver bedre til at værdsætte alt det vi får, som andre ville give deres højre arm for!

  • Reply
   merimeri
   19. november 2018 at 20:42

   Det er faktisk præcis med skelen til den amerikanske ordning at jeg sætter ekstra meget pris på den danske model. Arbejder i en amerikansk ejet virksomhed (altså når jeg ikke barsler den), og der skal mine US-kolleger ligesom dig også tilbage efter ganske få måneder. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvis det var virkeligheden for os herhjemme, men det gør også, at jeg i hvert fald bliver ekstra taknemmelig for det jeg har!

Kommenter