Ting jeg kan li'

DET VIL JEG LAVE I NOVEMBER

1. november 2018

Om jeg begriber, at vi nu bevæger os ind i årets andensidste måned. Inden vi ser os om, skal vi igang med årets julegaveindkøb, mæske os i julemad og skåle årets sidste aften ind. 2019 er lige rundt om hjørnet, venner. Men, først gælder det altså november. En måned jeg aldrig rigtig har haft den store fidus til. Den er altid så grå og kold, efterårsmagien er lidt gået af, og det er næsten umuligt ikke at gå og længes efter decemberhyggen, som november nok altid lidt står i skyggen af.

Til gengæld byder min november for første gang på en hverdag med en baby, som bliver sjovere og sjovere for hver dag der går, og hvis ikke det skulle kunne løfte min november-glæde, så ved jeg ikke hvad kan. Derfor er jeg også fast besluttet på, at min november for en gangs skyld ikke skal være en måned, jeg har travlt med at få overstået. Jeg har lyst til at dyrke det nære og roen. Til at knuge min datter lidt ekstra tæt og nyde weekenderne som familie. Og kender jeg mig selv ret, håber jeg også på, at min november kommer til at byde på nogle projekter og gøremål, som kan udfordre og udvikle mig. Med sådan en appetitvækker er det tid at liste, hvad jeg håber, min november har budt på, når vi om en måned vender endnu et blad i kalenderen.

 • En aften ude bare Mads og jeg. Ikke som forældre, men som kærester. Den debut tager vi i morgen, når vi skal til koncert med FOOL i DRs Koncerthus. Jeg glæder mig. Men er selvfølgelig også hamrende nervøs for, hvordan både Nola og jeg vil klare det. Men det skal vi. Klare det. Og det bliver godt for os.
 • Saftig andesteg i familiens skød, når vi om fjorten dage fejrer Mortens Aften. Egentlig ikke en aften, jeg tillægger den store betydning, men når jeg bliver inviteret på min mors andesteg, så tropper jeg op. 
 • Nørde pynt og små detaljer til Nolas barnedåb i januar. Jeg elsker jo det pjat, så der er ingen grund til at udskyde glæden til sidste øjeblik.
 • Bruge flere aftener på at holde i hånd med Mads og læse en god bog. Jeg har så mange gode liggende og vente på mig, bl.a. denne og denne, og jeg vil gerne lidt ud af rytmen med at gå kold, mens jeg putter Nola om aftenen. 
 • Dimse lidt rundt forud for en spændende boligreportage, jeg skal være med i senere i november. Glæder mig til at fortælle mere, og til at vise jer resultatet.
 • Starte i mor/barn trænings bootcamp hos GoLine sammen med min mødregruppe. Det tror jeg bliver godt, ikke mindst fordi jeg håber, det også kan give lidt mere overskud i min hverdag igen at gøre noget godt for mig selv og min krop.
 • Få besluttet mig for årets julekjole med udgangspunkt i inspirationen HER
 • Hygge mig med årets julegaveønskeseddel. Det er da sådan en rar ting at have på to-do’en, og jeg glæder mig til at gøre mig umage med mine ønsker. 
 • Reply
  venterpaavin
  1. november 2018 at 11:02

  Andesteg og datenight lyder slet ikke dårligt.
  God fornøjelse med november (:

  • Reply
   merimeri
   3. november 2018 at 18:13

   Nej vel? Tænker heller ikke det står helt galt til med november, når man har de to ting på programmet 👏🏼

 • Reply
  A
  1. november 2018 at 17:48

  Hvordan har I fået struktur/rutiner bl.a. mht putning? Har en datter et par uger yngre end din, og vi jar overhovedet ikke.

  • Reply
   merimeri
   4. november 2018 at 10:26

   Hej A, åh så hyggeligt med en jævnaldrende lille pige 🙂 Vi begyndte faktisk for en måneds tid siden at få lidt mere struktur på omkring vores aften- og putterutiner, fordi vi kunne mærke, at både vi og Nola havde brug for en lidt mere fast rytme. Vores rutine er, at ved en 19tiden (+/- en halv times tid, afhængig af hvordan hun har sovet i løbet af dagen) går vi op og pusler, og giver nattøj på. Derefter ligger vi os ind i soveværelset, hvor hun bliver ammet liggende. Oftest falder hun i søvn, og ellers kan hun nusses i søvn kort tid efter hun er færdig med at amme, hvor hun ligger tæt op ad mig og jeg så synger et par stille sange. Hun får så lov at blive liggende i vores seng, til vi går i seng, og det passer med, hun skal have mad igen, og derefter bliver hun flyttet over i sin bedside. Synes det har været virkelig rart at få lidt mere rutine om aftenen, og det er også blevet nemmere for mig at afkode, hvornår hun skal puttes til lur om dagen, efter at aftener ikke længere er så tilfældige.

   • Reply
    A
    5. november 2018 at 20:28

    1000 tak. Det er rart med inspiration 🙂 Jeg synes, det er svært med struktur om aftenen, da hun i øjeblikket er ret utilfreds om aftenen fra 18-21. Sådan ca.
    Heldigvis sover hun igennem om natten, men det ville være rart at kunne spise aftensmad ved spisebordet og ikke foran tv med en baby i skødet.🙂

    • Reply
     merimeri
     6. november 2018 at 10:07

     Åh de perioder kender jeg godt. Kunne det måske hjælpe hvis I prøvede at klemme en sen eftermiddagslur ind, hvis utilfredsheden om aftenen måske skyldes, at hun er blevet overtræt? Det har jeg i hvert fald oplevet en del gange, og så gør det det helt umuligt at få Nola til at falde til ro, og vi må ofte ty til en whitenoise app.

Kommenter