Ting jeg kan li'

FREDAGSPOST

6. juli 2018

Godmorgen derude i fredagsland.

Der har været lidt stille herinde de seneste par dage (ikke at jeg overhovedet er sikker på, om der er andre end mig selv, der bemærker det?!), men jeg fik pludselig travlt med at få alt gjort klar til min barselsoverlevering inde på kontoret. Onsdag morgen spurgte vores søde HR-medarbejder mig nemlig lidt uventet, om jeg var klar til at starte barsel allerede igår. Det kunne jeg ikke svare sådan helt overbevisende ja til, eftersom jeg hele tiden har troet, at det først var efter i dag, at min barsel officielt skulle gå igang. Men altså, en ekstra barselsdag sætter man sig jo ikke på tværs af, så det lykkedes mig at få speedet processen lidt op omkring de sidste af mine to-dos, og nu sidder jeg så her. På barsel. I de næste 11 måneder. Jeg synes det er så vild en tanke, og det er stadig ikke helt gået op for mig, at det ikke bare er et par ugers ferie, jeg har foran mig, men at jeg rent faktisk ikke skal ind på kontoret igen før til juni næste år. Jeg glæder mig til at lande sådan rigtig i barselsboblen og til at finde ind i en ny hverdagsrytme. Gerne en hvor jeg ikke vågner omkring kl 5 hver dag, som det har været tilfældet den seneste tid, haha. Men det er nok kroppens egen forunderlige måde at forberede sig på, at jeg inden længe kommer til at skyde en hvid pil efter søvnrutiner “som jeg kender dem”. 

Dagen i dag skal bruges på sløv morgenhygge, måske med en omgang Handmaid’s Tale? Jeg tror det. Senere i formiddag har vi vores andet besøg hos jordemoder, som forhåbentlig fortæller os, at baby har lagt vendt sig med hovedet nedad og fast i bækkenet, som hun  helst skal have gjort på nuværende tidspunkt. Derefter et smut ind til byen for at købe et par småting, og så er det weekend. Tror vi skal fejre første officielle barselsdag med pizzaer og hygge i gården i aften, og ellers har vi et dejlig åbent weekendprogram foran os, som indtil videre kun byder på en fødselsdag i morgen aften, og ellers er der plads til at lave lige hvad der passer os. Eller at lave igenting overhovedet. 

Som jeg plejer har jeg samlet en håndfuld gode ideer til din weekend, så hvis nu rastløsheden for mit vedkommende melder sig allerede i morgen, så har jeg da et sted at starte … 

  • Gøre dig selv den tjeneste at købe Meg Fee’s Places I Stopped on the Way Home. Så fin og indlevende bog om at være dér, vi alle sammen har været; ung og forvirret og ikke helt sikker på hvem den ‘selv’ man prøver at finde frem til, egentlig er. Bogen gemmer på et utal af sproglige perler, og jeg tror ikke før jeg har prøvet at sidde tilbage med en skønlitterær bog fyldt med æselører. Læs den!
  • Prøve denne opskrift på frozen yoghurt fra Valdemarsro af. Det er jo vigtigt at spise varieret, så for at balancere min daglige is lidt, tænker jeg at frozen yoghurt kunne være et yderst fint alternativ. 
  • Lege turist i egen by. Det er med at udnytte, at København er lidt stille og affolket i disse dage, eftersom mange er på Roskilde. Vær derfor glad for, at du ikke behøver stå op samtidig med solen for at komme til på et af byens populære morgenmadssteder (fx Lille Bakery, Andersen & Maillard eller Mirabelle), at du kan have byens nye street food market på Reffen lidt mere for dig selv eller at køen til din favoritis er kortere end normalt.
  • Ignorere sommervejret for en stund og sæt dig selv til rette med HBO’s nye serie Succession, som byder dig med indenfor hos en vanvittig rig mediekonglomerat og hans vanvittigt forstyrrede familie. En fortælling om magt og familieintriger som det er næsten umuligt ikke at blive en lille smule betaget af. 
  • I forlængelse heraf, kan jeg virkelig også anbefale jer at tage ind og se den biografaktuelle film Den Skyldige. Nervepirrende og intens thriller med Jacob Cedergreen i en velspillet hovedrolle. Følte nærmest jeg holdt vejret i den halvanden time, filmen varede. 

    Kommenter