Ting jeg kan li'

FREDAGSPOST

7. december 2018

Så blev det endnu engang fredag. Og hvilken fredag, med lyseblå himmel og solen glimtende ind imellem skytotterne. Fint er det!

Jeg har lige sat mig til rette med morgenmad og computeren foran mig, klar til et fredagsskriv, efter at have puttet Nola til lur i barnevognen. Hun faldt i søvn allerede inden hun havde fået tøj på, det lille myr, men hun (og jeg med) var også træt efter at hun igen har underholdt den halve nat. Så weekenden er – som altid – kærkommen, og jeg glæder mig til at lade en eller anden form for ro indfinde sig, også selvom der nok ikke bliver rykket med ved søvnbalancen. Nåh, nok om søvn og manglen på samme.

Fredag, det var det vi kom fra! Over frokost skal jeg mødes med en kollega og hendes lille søn Hugo, som er lige et par måneder yngre end Nola, til hygge og babytummel. Derefter lidt fredagsindkøb der skal klares, inden weekenden for alvor kan gå igang. Der er ingen store planer i aften, men til gengæld har jeg en intention om julefilm og julesnolder, og en baby der 7-9-13 for en gangs skyld ikke vågner helt ulykkelig hver kvarter. I morgen får vi venner på besøg til glögg og æbleskriver, så apropos mine december-ønsker, kan jeg passende begive mig ud i den hvide glögg. Søndag har Mads og jeg en frokost date på Meille. Første gang ude at spise uden baby! Og mens jeg ikke helt var klar til den aftenpasning, vi havde af hende for en måneds tid siden, så glæder jeg mig virkelig til et par timer væk fra barselsboblen Mads og jeg. Til at holde i hånd. Snakke uforstyrret. Også selvom det nok primært bliver om baby, haha. Til ikke at skulle haste maden i mig. Til bare at være kærester for en lille stund. Tror roen omkring at skulle afsted denne gang hænger sammen med, at det er i dagstimerne hvor Nola trods alt er mere medgørlig end om aftenen. Hun kan altid trilles til lur i barnevognen, og jeg har det bedre med at lade hende passe under de omstændigheder, end om aftenen hvor hendes humør er lidt mere lunefuldt. 

Hvad byder jeres weekend på? Nyder sådan at høre om jeres planer, så del endelig. 
Som altid har jeg også samlet lidt tips sammen til gode ting og sager der kan føjes til weekendprogrammet.

  • Tag til en anden del af byen end din egen og sug stemningen fra julelys og -pynt til dig. Vi trillede rundt på Frederiksberg igår, og jeg elsker fx stemningen omkring juletræsboderne.

  • Kig forbi julemarkedet i en af Nørrebros hyggeligste gader; Elmegade. Det er i morgen fra 10-17.

  • Kom igang med julegaveindkøbene og gør det med rabat. Magasin har Goodie Days til og med på
    søndag, hvor der er 20% rabat på en hules masse gode sager. Gælder både i butikkerne og online.

  • Til din weekendlæsning har Frede og Rockpaperdresses begge forfattet nogle vigtige og velskrevne indlæg om en mere bæredygtig jul. Det har givet mig stof til eftertanke, og sat ord på det tankemylder der længe har rumsteret i mit hoved om en vej til bedre at balancere julens overflod. 

    Kommenter