Ting jeg kan li'

FREDAGSPOST

11. maj 2018

Godmorgen venner, og glædelig fredag ♥

Nød I fridagen igår? 

Jeg har en fremragende fredag i sigte, hvis jeg selv skal sige det. Her til formiddag har vi det første besøg hos jordemorder, og selvom vi så baby til 3D scanningen tidligere på ugen, så glæder jeg mig altid lidt til at få bekræftet, at alt fortsat er, som det skal være, og at den lille dame trives inde i babybulen. Derefter hjem og have klaret et par timers arbejde, inden vi eftermiddag sætter kurs mod lufthavnen, og en forlænget weekend i Amsterdam sammen med mine forældre og min lillebror. Vi har brugt en del tid på at trawle guides igennem, så vi er endt med at være booket fuldt op på spisesteder. Til gengæld er jeg ret sikker på, at vi har en hulens masse god mad i vente, og for det madøre, jeg nu engang er, så er det altså en ikke helt uvæsentlig ting at have i sigte. Vejret er jeg til gengæld lidt spændt på, for indtil videre ser det stadig ud til, at vi kommer til at tage til takke med regnbyer alle dage. Men jeg krydser fingre for, det bliver nogle korte nogle, så vi ikke skal lade os begrænse i vores tur rundt i den smukke by. 

Til gengæld lader det til, at I herhjemme har en weekend med fremragende dansk forårsvejr foran jer, og når det sker, så er der altså næsten ikke noget bedre sted at være end hjemme under egen mild sommersol og klar blå himmel. 

Har du ikke allerede weekenden fyldt op med planer, så kommer jeg her med en håndfuld ideer til, hvad du ellers kan bruge den på ….

0f12e1cb-bf68-430e-8fa3-1f56c0104874

  • Udnytte en pause fra solen til at snuppe din mor, søster eller veninde under armen og tage i biografen for at se Lady Bird. Den har fået SÅ gode anmeldelser, og jeg glæder mig til at nå forbi og se den, når jeg er tilbage fra Amsterdam.
  • Starte dagen med brunch på Acacia. Et sted jeg har skulle tage lidt tilløb til at få besøgt “fordi det hele virkede så sundshedsagtigt”, men igår var jeg forbi med tre veninder, og det var ualmindeligt godt og føltes slet ikke spor frelst. Og eftersom de både har french toast, pandekager og vafler på menukortet så forstår jeg slet ikke, hvordan jeg kunne være den mindste smule betænkelig til at starte med. 
  • Smutte forbi Københavns nye street food; Broens Gadekøkken, som ligger lige når man er kommet over Inderhavnsbroen fra Nyhavn. Det er ejergruppen bag Noma, der står bag, og allerede her tegner det godt. Berlingske har da heller ikke været sen til at udnævne det til Københavns bedste. Markedet har endnu ikke mange boder, men når dem der så er, bl.a. tæller Grød, Gasolin Grill og California Kitchen, så er det ikke noget dumt sted at stille sin sult. 
  • Skal den søde tand tilfredsstilles, så åbner Nationalmuseet i morgen op for et kæmpe ad-libitum kagebord, som man kender det fra Sønderjylland. Der vil være lagkager, flødekager, tærter og konditorkager, og det lyder lige som et setup efter min smag. Når du ikke forbi i denne weekend, så bliver der heldigvis disket op til kagebord hver weekend fremover. 
  • Pakke strandtasken og finde det første det bedste sted, du kan få sand mellem tæerne. Nuvel, vandet er stadig til den lige vel friske side, men sandet skal nok være lunt, ligesom temperaturen er det, og det er balsam for sjælen, når årets første tur til vandet er i sigte.

    Kommenter