Ting jeg kan li'

FEM SERIEANBEFALINGER TIL DIN PÅSKEFERIE

28. marts 2018

a2f066f2-9a88-4a19-91ca-1998c937a145

Med en hel håndfuld feriedage ventende forude og en vejrudsigt der samtidig ikke melder om vejr, det for alvor er værd at opholde sig ude i, så tænker jeg, at jeg nok ikke er den eneste, som kommer til at dedikere lidt af min påskeferie til seriehygge derhjemme. Derfor kommer her fem serieanbefalinger til din påskeferie.

Manhunt: Unabomber

Det her er vores seneste serieafhængighed, og det er længe siden, vi så hurtigt er blevet begejstret for en serie, som det er tilfældet med Manhunt: Unabomber. Vi startede på serien i mandags, og har på bare to dage slugt hele første sæson. Serien fik premiere på Netflix sidste efterår, og den tager dig med på fortællingen om FBI’s jagt på den terrorist, som fra slut 70’erne og frem til start 90’erne bombede adskillige amerikanske universiteter og flyselskaber via brevbomber. Jeg vil ikke afsløre så meget andet end det, men blot anbefale jer at se den her serie så hurtigt, som muligt. Tempoet og skuespillet er på et højt niveau, og det er umuligt ikke at blive betaget af det psykologiske drama, som er i fokus.

Manhunt: Unabomber kan streames på Netflix

Master of None

Master of None er en af vores favorit sitcoms. Den er underholdende, letfordøjelig og så er jeg kæmpe fan af komiker og skuespiller Aziz Ansari, som både er hovedrolleindehaver og producent på serien. Afsnittene varer knap 30 timer, og du er underholdt fra start til slut. Der findes pt to sæsoner, men jeg krydser stadig fingre for, at serien får lov at køre et par sæsoner mere. 

Master of None kan streames på Netflix

3d029323-484d-42cf-ab08-903a2d8988a3

Better things 

Den ikoniske serie Californication er en af mine yndlingsserier gennem tiden, og derfor blev jeg ret begejstret, da jeg blev tippet om, at Pamela Adlon (Marcy i Californication) nu var at finde som hovedpersonen i hendes egen komediedrama. Og efter at have set seriens to sæsoner på rekordtid, er jeg ikke skuffet. Sam (som Pamela Adlons karakter hedder i Better Things) repræsenterer et forfriskende og uhøjtideligt take på det at balancere en tilværelse som alenemor og samtidig skulle pleje hendes – ikke altid lige vellykkede – skuespillerkarriere i LA. Jeg havde tit svært ved at skelne Sam fra Marcy, fordi de to figurer på mange måder, minder om hinanden i deres måde at gribe livet an på, men det er også præcis derfor, jeg synes Better Things er værd at se.

Better things kan streames på HBO

Big Little Lies 

Måske du allerede har hørt om den anmelderroste seriesatsning Big Little Lies som bl.a. har Nicole Kidman og Reese Witherspoon i hovedrollerne, men hvis ikke, så skal du sørge for at sætte den på din serie must-see liste hurtigst muligt. I den intense og yderst velspillede krimiserie bliver vi inviteret med indenfor i en rig og poleret amerikansk forstad, hvor alt tilsyneladende er ren idyl. Der skal dog ikke ridses meget i lakken, for at det hurtigt står klart, at ikke alt er så harmonisk som det ser ud til på overfladen, og allerede i første afsnit bliver man virvlet ind i de mørke hemmeligheder, som de pæne forstadsdamer hver især bærer rundt på. Det er sådan en type serie, hvor man holder vejret lige til det sidste, og hvor plottet gang på gang overrasker dig.

Big Little Lies kan streames på HBO

Stranger Things

Den science fiction inspirerede krimiserie Stranger Things er måske ikke en nyhed for særlig mange, men på en liste over de bedste serieanbefalinger, er den i den grad selvskrevet, og selvom sæson to først for nylig har haft premiere, er jeg allerede startet nedtællingen til sæson tre. Og det er ikke mange serier, der formår at holde mig fanget til det, skulle jeg hilse at sige. Med Stranger Things var jeg fanget allerede fra første afsnit, hvor vi er sendt tilbage til en lille amerikansk flække i 80’erne og følger Will, Mike, Lucas og Dustin og deres tilsyneladende bekymringsfrie liv som en flok unge drenge. Det varer dog ikke længe, før mystiske og overnaturlige begivenheder begynder at finde sted i den lille søvnige by, og før vi ved af det, er de fire drenge omdrejningspunktet i en uforklarlig forsvindingssag, som bliver mere og mere utrolig, som serien skrider frem. Jeg vil ikke afsløre mere end det, men har du ikke allerede set Stranger Things, så er den afgjort værd at kaste sig over som det næste.

Stranger Things kan streames på Netflix

img_7136

    Kommenter