Livet som mor

BABY POST: BARNEVOGNSERFARINGER SØGES

29. marts 2018

barnevogn-anbefalingerII 1 EMMALJUNGA Edge Combi barnevogn II 2 STOKKE Cruise Combi barnevogn II 3 BUGABOO Cameleon Combi barnevogn II  

Kalder alle mødre! Jeg har brug for jeres hjælp. På mandag er der præcis 4 måneder, til jeg har termin. Den lille dame vokser lystigt inde i min mave, jeg har indtil videre taget 5 kilo på og jeg har mærket de første små forsigtige spark. Med andre ord, min graviditet skrider frem med lynets hast, og hvor jeg de første tre måneder synes tiden sneglede sig afsted, så kan jeg nu slet ikke begribe, at vi allerede er et godt stykke over halvvejs. Det betyder også, at redebyggeriet så småt spidser til, og mens vi allerede har en ret god ide om udstyr til børneværelset, er vi stadig i syv sind omkring barnevogn, og det er her, jeg virkelig godt kunne tænke mig at høre fra jer mødre derude.

Inden vi kommer i kløerne på en ivrig sælgertype, vil jeg nemlig gerne have lidt personlige erfaringer med i bagagen, og eftersom det endnu er lidt småt med babyer i min venindegruppe, har jeg altså ikke så mange barnevognsanbefalinger at trække på. 

Vi er sådan næsten helt sikre på (haha, kan godt selv høre hvor vævende  det lyder), at det skal være en kombivogn, fordi det trods alt virker til at være det smarteste, når den vil skulle løftes op og ned og trapper, være nem at komme rundt med i offentlig transport osv. Men det er også eneste kriterie, vi indtil videre har på vores liste, og der findes trods alt en del kombivogne på markedet efterhånden. 

Jer med børn, hvilken barnevogn har I? Og hvorfor er valget lige faldet på den?

Er sikker på, der er en del, der godt kan bruge lidt gode råd i barnevognsjunglen, så håber, at der bliver delt en masse gode erfaringer i kommentarfeltet, som jeg så kan samle op på ♥

 • Reply
  Stine
  29. marts 2018 at 7:32

  Mutsy evo, er en kombivogn, som bla sælges i barnevognshuset og har været et hit hos os, da den intet fylder klappet sammen, kan bagud og forudvendes og klapvognsdelen kan ligges helt ned, så barnet kan sove lur i den når de bliver ældre. Vist nok Hollandsk mærke og fås til ca. 5500kr.

  • Reply
   merimeri
   29. marts 2018 at 17:11

   Den må jeg straks kigge nærmere på Stine, for jeg kendte slet ikke til mærket. Prisen er også ret tillokkende 😉 Tusind tak for dit tip!

 • Reply
  Line
  29. marts 2018 at 8:05

  Babyjogger city elite!!!!!!!! Billig, lille, praktisk at klappe sammen. Kan løbes med og gåes med i alt slags terræn! Man får klapvognsdelen med og køber så en lift dertil! Vi har ik brugt andet og forguder den! Den nemmeste barnevogn at køre med på markedet! Du kan styre den med en lillefinger;)

  • Reply
   merimeri
   29. marts 2018 at 17:12

   Lyder til der er mange gode egenskaber ved Baby joggeren. Har hørt fra andre, at den skulle være ret ustabil og ikke stå så godt imod fx blæst og stød. Var det noget I var generet af med den?

 • Reply
  Julie
  29. marts 2018 at 10:05

  Helt sikkert Baby jogger City elite med lift! Verdens bedste klapvogn. Til vores første barn havde vi stokke vognen, og den var super lækker, men den der barnevognsdel er helt enormt tung at løfte rundt på

 • Reply
  Julie
  29. marts 2018 at 10:06

  Helt sikkert Baby jogger City elite med lift! Verdens bedste klapvogn. Til vores første barn havde vi stokke vognen, og den var super lækker, men den der barnevognsdel er helt enormt tung at løfte rundt på, og bare slet ikke lige så nem at have med at gøre som babyjoggeren.

  • Reply
   merimeri
   29. marts 2018 at 17:13

   I er et par stykker der skriver godt om Baby Jogger City Elite, så den må vi få kigget nærmere på. I oplevede ikke, at den blev for ustabil/let i kvalitet og design sammenlignet med fx Stokke?

 • Reply
  Kristina
  29. marts 2018 at 12:52

  Vi har en emmaljunga edge duo combi, præcis den der er på billedet 😄 og vi er vildt glade for den! Vi havde de samme kriterier som jer. Vi bor i Århus midtby i lejelighed, så vi skulle kunne komme så let som muligt rundt i byen og let få den op og ned af trapper. Den lever i den grad op til vores forventninger! Nem at komme rundt med, og så mange smarte funktioner! Og så er den pæn at se på 😊

  • Reply
   merimeri
   29. marts 2018 at 17:16

   Ej det var lige sådan en anbefaling, jeg håbede på at få Kristina. Vi har altså et lidt godt øje til Emmaljunga, fordi vi godt kan lide, at den virker lidt mere robust og godt polstret sammenlignet med helt simple by-kombivogne. Var lidt usikker på, om den blev for tung til at manøvrere rundt i byen, men godt at høre, at det i hvert fald ikke er noget, I har været generet af.

 • Reply
  Isabella
  29. marts 2018 at 15:06

  Vi har Emmaljunga NXT90. Man køber den som klapvogn og køber så barnevognsdelen separat dertil. Vi er rigtig glade for den. Lille og fiks, og dem at slå sammen 🙂

  • Reply
   merimeri
   29. marts 2018 at 17:18

   Ej den ser godt nok også smart og lækker ud! Tak for tip Isabella, den må vi få kigget nærmere på.

 • Reply
  Ida
  29. marts 2018 at 15:06

  Vi har efterhånden en hel vognpark med barnevogn, klapvogn, løbevogn og søskendevogn, så jeg har kørt med lidt forskellige 😅

  Jeg tænker, at I skal overveje følgende:
  – liggemål: Hvor langt skal det være? Hvor meget og hvor længe skal baby sove lur i vognen? Mange af kombivognene har et relativt kort liggemål, og bl.a derfor valgte vi en Odder North barnevogn. Den har et liggemål på ca 97 cm, og Noah på to kan stadig sove i den. Mange ligger i den til de er to-tre år (måske med krøllede ben til sidst).
  – Størrelse og vægt: Vi bor i stueplan og derfor spillede vægten ikke den store rolle for os. Skal den op af trapper og/eller slåes sammen hver eneste dag, så tænker jeg, at I har god gavn af en mindre vogn.
  – Faste hjul eller drejehjul: Vi har faste hjul på barnevogn (og løbevogn), og drejehjul på de andre to. Jeg har aldrig været ked af mine faste hjul, hverken i byen eller i offentlig transport. Og selvfølgelig heller ikke ved skov og vand. Tværtimod. Men drejehjul har også sine fordele. Jeg vil dog vælge nogle som kan låses, hvis I også gerne vil kunne bruge den til fx en tur på stranden.
  – Opbygningen af vognen: Hvor solid er vognen? Med vores krav til liggemål stod valget mellem Odder eller Emmaljunga, og vi valgte førstnævnte fordi den sidder fast på stellet i begge ender fremfor blot midt på, så den kommer til at hænge på samme måde.

  Mht. kombivognene du linker til – jeg ville tjekke liggemålet på alle tre. Vi har en Bugaboo Donkey duo søskendevogn og jeg ved at liggemålet på lillebrors barnevognsdel er større end flere andre liftdele (fx Baby jogger). Derudover ville jeg undersøge hvordan Emmaljunga sidder fast på stellet ift det jeg beskriver ovenfor. Ved at Odder også har en kombivogn – om den er opbygget som barnevognen ved jeg dog ikke. Når baby er for lang til barnevognsdelen og skal videre i klapvognsdelen vil jeg især lade følgende være afgørende: hvordan og hvor meget kan den ligges ned og er klapvognsdelen ind- eller udadvendt. En af årsagerne til at vi valgte en søskendevogn fra Bugaboo fremfor Baby jogger (førstnævnte er markant dyrere) er at klapvognsdelen kan vende begge veje. Pga barnevognsdelens relativt korte liggemål skal baby tidligere over i klapvognsdelen, og der er min erfaring at det er rart at man stadig kan se baby. Når de bliver større er det dog fint at de kan kigge ud på verden. Vores klapvogn er en Baby Jogger City Elite og har fungeret fint, men umiddelbart kan jeg langt bedre lide vores Bugaboo søskendevogn. Bl.a pga at det med sædet men også fordi, at man kan sidde mere oprejst i den end baby joggeren.

  Det blev en hel roman – Håber du kan bruge det til noget! Du må endelig spørge, hvis der er noget, du er i tvivl om 😊

 • Reply
  Lullumut
  29. marts 2018 at 15:30

  Vi har en gammel Emmaljunga. Godt brugt og arvet efter en nabo. Den har fået en kærlig hånd i form af rhodalon, rustfjerner og nye dæk hos cykelhandleren. Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig. Men den fungerer fint til vores behov. Vi står dog og gerne vil have en ny, som fylder mindre i vores biler. Min bil er en lille Fiat 500. Men vi overvejer en ikke-kombivogn, så han kan sove i den udenfor i flere år end det første år. Barnevognen vi har nu fungerer fint med både bus og tog. Jeg har testet det. Så det skal måske kun være for trappernes skyld.

 • Reply
  Malene
  29. marts 2018 at 15:58

  Hej Line,

  Vi har en EmmaLjunga Kombivogn og vi elsker den! Var lidt bange for at Hugo hurtigt ville vokse ud af barnevognsdelen (når man tænkte på hans lange Mor), men den lå han i til han var næsten 11 mdr. og nu ligger/sidder han i klapvognen.

  Den er ok nem at pakke sammen og synes bare den er lækker og man kan mærke at det er god kvalitet.

  Den har drejehjul og det synes jeg er så vigtigt, når man bor i byen og gerne vil på shopping 😉

  Jeg har jo ikke prøvet andre modeller – men jeg vil til enhver tid anbefale denne 👍🏼

 • Reply
  Katja Ring
  29. marts 2018 at 18:21

  Hej!
  Jeg vil blot anbefale dig at kigge på det Østrigske (øko) mærke, Naturkind – de forhandles fx af naturebaby.dk – vi har en kombivogn derfra – den fås både med 77 eller 98 str barnevogn og så klapvognsdel. Vi er vanvittig glade for den – og udover det, er jeg meget glad for at den er øko, samt at alle andre ikke har den;)

  • Reply
   merimeri
   31. marts 2018 at 7:11

   Hej Katja, tusind tak for indspark. Jeg kendte slet ikke til Naturkind, men I er nogle stykker, der nu har nævnt dem, så dem må vi også få kigget nærmere på. Ret lækker detalje at kombivognen fås med to forskellige liggemål.

 • Reply
  Katrine
  29. marts 2018 at 20:11

  I skal helt klart have en Cybex Priam. Den er såååå lækker at køre med, kan nemt laves om til klapvogn, og så er designet virkelig pænt. Karla voksede ud af barnevognen, da hun var 10 måneder, og siden har klapvognen været et hit. Vi har været så glade for den 🙂 Kh kat

  • Reply
   merimeri
   31. marts 2018 at 7:12

   Lyder til vi bliver nødt til at tage et nærmere kig på Cybex Priam! Tusind tak for råd Kat. Den ser virkelig lækker og smart ud på billeder i hvert fald – og god pris, hvilket da heller ikke skader 😉

 • Reply
  Maria
  29. marts 2018 at 20:36

  Jeg er med på team Cybex Priam. Det er klart den pæneste vogn på markedet, og den fås i helt sort (stel inkl.). Jeg frydes dagligt over den, når jeg passerer den million Bugaboo, der findes i Kbh, sol efter min mening er super klodsede. Det skal lige nævnes, at den kører sol en drøm, er let at skille ad og samle og holder sig super pænt 💪🏻

  • Reply
   merimeri
   31. marts 2018 at 7:14

   At dømme ud fra billeder, er jeg tilbøjelig til at give dig ret Maria. Den ser virkelig smart og lækker ud. Havde slet ikke vores radar på Cybex, så har ikke set den live, men det må vi ud og få gjort og trille lidt rundt med den i butikken. Bugaboo tror jeg også, vi er gået væk fra. Synes den virker meget lille og sådan lidt skrøbelig i sin form. Tusind tak for dit input, virkelig guld værd!

 • Reply
  Christine
  30. marts 2018 at 9:47

  Jeg har termin i maj og vi har købt Stokke Trailz (man kan ikke få den du har på billedet, Crusi, mere, men de er nærmest ens) i den mørkegrå farve, og vi glæder os vildt meget til at trille rundt! Det var rigtig vigtigt for os at liggedelen lå højt, da vi begge er ret høje, og selvom Bugaboo vognene er pæne er de virkelig lave! Vi skulle også have en der var nem at skille ad, for jeg er absurd dårlig til sådan noget, og det kan Stokke. Den er virkelig logisk sat sammen. Og så er vi ikke til de der meget store og detaljerede vogne som Emmaljunga, jeg synes de er tunge. Og min kæreste var helt vild med Stokke, og han skal køre med den lige så meget som mig, så det aller vigtigste var at han også var 100% vild med den. Hvis vi senere får brug for noget større (den har altså ikke så stort liggemål som feks en Odder) køber vi en til den tid. For nu, hvor vi bor i byen er Stokke perfekt! 😊

  • Reply
   merimeri
   31. marts 2018 at 7:21

   Hej Christine, tusind tak for dit input. Stokke er I rigtig mange, der har skrevet og anbefalet, så lader til at være et godt og populært valg. Tror også vi hælder mere til en Stokke end en Bugaboo, af præcis samme årsag som jer; den virker godt nok lav BB’en, og da min kæreste er mere end 20cm højere end mig, skal vi heller ikke have en vogn, som er alt for lav. Så vi må ud og kigge nærmere på Stokke, og så også Cybex Priam, som der også er en del, der taler rigtig varmt om.

 • Reply
  Mette
  30. marts 2018 at 12:42

  Har bugaboo til min datter på 2, og den er GENIAL til alle hullerne i fortorvet på valdemarsgade på Vesterbro, for hun er en bandit, der vågner for et godt ord!

  • Reply
   merimeri
   31. marts 2018 at 7:22

   Godsbanegade er lidt bedre stillet i forhold til huller, men jeg slipper nok ikke afsted med kun at trille rundt på den lille del af Vesterbro, så rigtig god pointe med også at overveje en vogn, som er god til de mange fortovshuller, brosten osv. Tak for råd Mette!

 • Reply
  M
  30. marts 2018 at 12:52

  Vi har en Cybex Priam. Den er intet mindre end genial! Super super lækker at køre, hamrende praktisk og så er den en fryd for øjet. Vi har den med liggedel og luxe sædet og så passer vores autostol på. De små må i øvrigt sove i luxe sædet fra fødslen, fordi ryggen kan lægges helt ned, og vores 3-årige kan stadig ligge komfortabelt i det, så det holder hele vejen. Vi bruger den pt til vores andet barn og jeg eeeeelsker den – alt er bare klik-klik og så kører vi! Den kan komme med ind alle steder, men er også affjedret og med gode hjul til natur.
  Vi havde i øvrigt en Stork til vores ældste. Lækker vogn, men vi blev aldrig gode venner. En lille smart kombi-vogn var meget mere os, men det er jo smag og behag.

  • Reply
   merimeri
   31. marts 2018 at 7:24

   Cybex Priam er fluks blevet skrevet på listen over vogne, vi må ud og tage et nærmere kig på, for jer der nævner dem, taler godt nok godt om den. Kendte faktisk ikke til mærket i forvejen, men den ser virkelig smart og lækker ud på billederne, så helt klart værd at overveje. Tusind tak for dit input M, det sætter jeg simpelthen så stor pris på!

 • Reply
  Lullumut
  7. april 2018 at 21:02

  Bare lige et tip hvis du ikke vidste det 🙂 I BabySam kan du bestille gratis og uforpligtende rådgivning. Jeg var der i dag og fik rådgivning til netop en barnevogn. Vi er endt med en Odder North barnevogn, som vi bestilte online, da vi kom hjem. Vi fik tilmed en fin goodiebag i BabySam. Der er bl.a. en body og sokker til en nyfødt 🙂

  • Reply
   merimeri
   8. april 2018 at 7:49

   Jeg havde godt hørt om servicen, og det er virkelig en god mulighed til at få en ordentlig og grundig gennemgang, tænker jeg! Vi tager på babymesse den første weekend i maj, og lurer på vogne, og så håber jeg, at vi kan snævre feltet ind derefter 😉

Kommenter