I garderoben

GARDEROBEUDFORDRING DAG 1

1. februar 2018

vsco-photo-2

vsco-photo-1

Godmorgen derude!

Kalenderen skriver 1. februar og det er dermed tid at sætte min garderobeudfordring igang. Jeg brugte en del af aftenen igår på at gå hele min garderobe igennem; jeg fik sorteret de ting fra, som jeg ikke har haft på længe,  enten fordi, de ikke føles rigtige, når jeg har dem på, eller fordi det ikke er min stil længere. I alt har jeg sorteret 14 ting fra, hvilket jeg faktisk er ret godt tilfreds med, fordi jeg også i starten af januar ryddede en del ud i garderoben. Ud af de 14 ting, er 4 blevet lagt i bunken med tøj, der i første omgang bliver gemt væk på loftet, fordi jeg måske håber, at de senere kan komme i brug. De resterende 10 ting skal sættes til salg. Jeg er en evig salgsoptimist, og i første omgang er der derfor ikke kommet noget i genbrugsbunken, men istedet taler min veninde og jeg om at finde et loppemarked i løbet af marts og april, og hvis der så er ting, som jeg derefter ikke gider slæbe med hjem igen, ryger de istedet til genbrug. 

Som et lille ekstra element, har jeg besluttet mig for, at det kun er de penge, jeg får ind for salg af tøj, som må bruges på nyt, og det bliver også en god motivation for at få gang i salgsprofilen.

Udover gennemgangen af alt tøjet, var en del af udfordringen også, at få vendt alle bøjlerne på mit tøjstativ omvendt, så jeg i løbet af februar nemmere kan få et overblik over, hvilket tøj der slet ikke har været i brug i løbet af måneden; når tøjet er i brug, vender jeg nemlig bøjlen, så den igen vender rigtigt. Især den del er jeg ret spændt på at se resultatet af, fordi jeg lige nu har en ide om, at jeg gerne vil få gået med alt det tøj, der hænger tilbage.

Sidste del af garderobeudfordringen er tøjplanen, og selvom jeg endnu ikke er nået helt i mål med den, kan jeg mærke, at garderobesorteringen har været en god start til, at jeg tvinger mig selv til at bruge noget af det tøj, jeg ikke har haft på længe. Igår var det en nederdel, som jeg ikke får brugt så ofte, som jeg gerne vil, og i dag har jeg en merinouldsbluse på, som jeg købte i Hong Kong tilbage i november – og ikke har haft på siden, til trods for at jeg dengang var overbevist om, at jeg ikke kunne leve uden den. Nåh men nu er den på, og jeg føler mig heldigvis fint tilpas i den, så det er en start. Og fordi der er blevet luget lidt ud i garderoben nu, ved jeg også, hvilket tøj jeg skal tage afsæt i, når jeg kommer i mål med tøjplanen for resten af ugen.

Det var en status her på garderobeudfordringens første dag, og jeg tænker at komme med en ugentlig status på, hvordan det så går, fordi I var en del, der var nysgerrige på at følge med. Til gengæld er jeg nysgerrig på, om der mon af nogle af jer der er friske på at være med på garderobeudfordringen her i februar?

 • Reply
  Lullumut
  1. februar 2018 at 11:48

  Så spændende 🙂 Hvis ikke jeg var hjemme på barsel og ammede, ville jeg så gerne være med og rydde ud. Selvom jeg er tilbage til min normale vægt igen, er det desværre for tidligt at hoppe i “normalt” tøj 🙂

  • Reply
   merimeri
   1. februar 2018 at 12:27

   Først og fremmest, hvor er det bare sejt, at du allerede er tilbage på din normale vægt igen. Det synes jeg virkelig er imponerende Louise!
   Måske garderobeudfordringen istedet kan bruges som inspiration på et senere tidspunkt, når din garderobe ikke er begrænset af amningen 🙂 Knus til dig

   • Reply
    Lullumut
    1. februar 2018 at 23:35

    Tusind tak 🙂 Det er dog mere held end bevidst, men bestemt skønt at være af med de ekstra kilo. Jo, helt bestemt 🙂 Jeg har lavet tricket med de ovendte bøjler mange gange før, og det fungerer godt. Og så har jeg en pose stående. Måske der er lidt tøj, jeg allerede nu ved, jeg ikke kommer i igen. Knus

    • Reply
     merimeri
     2. februar 2018 at 7:09

     Men ikke det værste held at være ramt af i så fald 😉 Nåh ja, nu du siger det kan jeg faktisk godt huske, at have læst om dit forsøg med bøjlerne før. Det er faktisk første gang jeg prøver det, og jeg er godt nok lidt spændt på resultatet om en måned. Har det hjulpet dig til at få ryddet endnu mere ud i det tøj, som efter en måned ikke var blevet vendt, eller er det stadig dér lidt svært at sortere fra?

 • Reply
  Kali
  1. februar 2018 at 12:41

  Garderobechallenge ACCEPTED! 🙂

  • Reply
   merimeri
   1. februar 2018 at 13:25

   Wooohoo, stærkt søde Kali! Glæder mig til opdateringer 😉

 • Reply
  Kristina
  2. februar 2018 at 22:39

  Glæder mig så meget til at følge med! Ikke er helt nået dertil endnu, hvor jeg selv tør at lege med, men jeg vil bestemt gøre det på et tidspunkt. Jeg har bare en idé om at jeg ville skulle sælge halvdelen af min ellers højt elsket garderobe, hvis jeg i virkelig så hvor lidt at det jeg brugte regelmæssigt.

  Sig endelig til i lidt god tid mht loppemarked 🙋🏼‍♀️

  • Reply
   merimeri
   3. februar 2018 at 19:33

   Haha, ja jeg er altså også lidt spændt på, hvor konsekvent jeg ender med at kunne være, når jeg garanteret også ender ud med et stativ hvor kun halvdelen af bøjlerne er vendt tilbage til normal 😉
   Jeg lover at sige til mht loppemarked.
   Knus til dig søde Kristina

 • Reply
  Marie
  4. februar 2018 at 14:28

  Den der “vend bøjlerne om”-udfordring hopper jeg med på! Er lige flyttet og har fået ryddet godt ud. MEN på trods af et stadig overvejende fyldt skab har jeg ofte “intet at tage på”. Udfordringen kan måske hjælpe mig med at få ryddet mere ud, så jeg kan få et bedre overblik 🙂 Tak for tippet – glæder mig til at se, om det kan hjælpe!

  • Reply
   merimeri
   5. februar 2018 at 9:48

   Sejt Marie, du må endelig dele opdateringer undervejs på, hvordan det går 🙂 Jeg synes i hvert fald min oprydning og bøjleudfordringen indtil videre er kommet rigtig godt for start, og jeg har 7-9-13 endnu ikke haft morgener med de der dumme tøjkriser! Knus til dig

Kommenter