Rejser & rejseguides

SOMMERFERIEPLANER: FRA NORD TIL SYD

27. juni 2017

Årets sommerferieplaner er så småt ved at falde i hak, og med undtagelse af at få et enkelt hotel på plads, så er vi ved at være ferieklar. Så mangler vi bare, at vi når til den 19. juli, hvor første del af sommerferien går igang.

bornholm

BORNHOLM

Jeg har ikke været på Bornholm siden den obligatoriske tur med folkeskolen i syvende klasse, men jeg har de seneste år drømt om at komme tilbage. Det får jeg heldigvis anledning til snart, når vi i midten af juli sætter kurs mod fem dage på solskinsøen (dét ry håber jeg virkelig, at den lever op til, mens vi er afsted). Jeg glæder mig især til at iagttage den unikke natur – og til solnedgang og isvafler i Sandvig på Kalas, som er en af vores must-do’s. 

Vi skal bo i Gudhjem, og med både bil og cykler derovre er vi rimelig mobile, så vi håber at komme en del af øen rundt, imens vi er afsted. Hvis I har tips om hvad vi skal se og hvor vi skal unde os selv at spise, så del endelig i kommentarfeltet. Det var ikke just gode madoplevelser der stod højest på agendaen dengang i syvende klasse, så jeg er lidt på bar bund.

stockholm

STOCKHOLM

I slutningen af juli går turen til Stockholm, hvor jeg skal op og besøge min veninde Cecilia. Jeg besøgte Stockholm første gang sidste sommer, og blev vildt begejstret for byen. Jeg har været tilbage et par gange siden i forbindelse med arbejde, men denne gang glæder jeg mig til besøge byen kun for rart selskab og fornøjelsens skyld. Der er så mange steder, jeg gerne vil tilbage til – fx alle stederne fra min Stockholm guide – men jeg glæder mig især til at smutte forbi Pom & Flora, som i min optik har noget af den bedste morgenmad. 

sardinien

SARDINIEN

Sidste punkt på sommerferiedagsordenen er en uge på Sardinien. Og jeg glæder mig simpelthen så meget til at dykke ned i det azurblå hav, blive forelsket i fine pastelfarvede hus, spise mig sommermæt i gelato og pasta og bare slappe af. I øjeblikket er vi i fuld gang med at researche på netop Sardinien, og vi har simpelthen så meget vi gerne vil nå, fra snorkle og hike til bådtur ned langs kysten og vinsmagning, at vi nok bliver nødt til at prioritere lidt (og i bedste fald komme tilbage igen en anden gang). Vi har pt booket os ind på et hotel en hel uge i Cala Gonone, som ligger midtfor på østsiden af øen. Vi kunne dog også godt tænke os at bruge et par dage nordpå omkring Costa Smerelda, så hvis I tilfældigvis kender til et godt og nogenlunde betaleligt hotel i det område (helst ikke midt på stranden blandt alle turisterne), så del endelig. Gode restauranttips både i Cala Gonone og Costa Smerelda modtages i øvrigt med kyshånd.

Åh ferieliv! 
Jeg elsker at feriedrømme, så er også helt nysgerrig på at høre, hvor jeres sommerferie går hen i år?

 • Reply
  Camilla T
  27. juni 2017 at 19:31

  Det lyder vel nok dejligt alt sammen! 🙂 Jeg går på fem ugers ferie på fredag og starter med et døgn på Roskilde Festival, da jeg har købt en endagsbillet til om lørdagen. Derefter er jeg bare hjemme i juli, så jeg håber, at det danske sommervejr arter sig. Jeg slutter af med fem dage i Nice i starten af august. Jeg glæder mig 🙂

  • Reply
   merimeri
   28. juni 2017 at 10:35

   Fem ugers ferie?! Ej hvor lyder det altså bare fantastisk Camilla. Jeg er bare en smule misundelig 😉
   Jeg krydser fingre for bare en smule tørvejr på Roskilde fredag, en fremragende Dansk juli-sommer og at du får en skøn tur til Nice 🙂 Kan dælme godt forstå, at du glæder dig til det hele!

 • Reply
  Maria Ørum
  27. juni 2017 at 20:38

  Vi holder ferie, hjemme på Bornholm.
  I skal besøge æblehaven i snogebæk,super lækker mad.
  Der kan jo skrives lange lister om hvad man skal se når man er herovre, mine 2 yndlingssteder er hammerknuden og svartingedalen, men generelt er naturen jo bare fantastisk herovre og især Gudhjem er ret smuk.
  Der går en sti fra gudhjem fra serpentineren og nordpå,den er også ret hyggelig..
  Sidst men ikke mindst er der sydøst for paradis i hullehavn ved svaneke,super hyggeligt sted om aftenen..
  Rigtig god tur herover og god ferie 🙂

  • Reply
   merimeri
   28. juni 2017 at 10:39

   Hvor er du god Maria. Skønt at få input fra en lokal! Med alle de gode tip med i bagagen glæder jeg mig da endnu mere til at komme afsted nu.Tak <3

 • Reply
  Tine
  27. juni 2017 at 20:47

  Hummer hytten i Listed og Stammers Halle Badehotel står på vores liste over spisesteder vi skal prøve på Bornholm😎

  • Reply
   merimeri
   28. juni 2017 at 10:34

   Ih, det var gode input. Hummer hytten lyder så hyggeligt – og garanteret også noget lige efter Mads’ hjerte 😉
   Tak for tip søde sviger! <3

Kommenter