I garderoben

DEN PERFEKTE BASISGARDEROBE

18. december 2016

basisgarderobeII 1 MADS NØRGAARD STRIBET BLUSE II 2 H&M KASHMIRBLUSE II 3 SAMSØE SAMSØE LÆDERJAKKE II 4 WEEKDAY THURSDAY JEANS II 5 MINIMUM PLISSERET NEDERDEL II 6 COMME DES GARCON PLAY T-SHIRT II 7 OTHER STORIES T-SHIRT II 8 ACNE ULDTØRKLÆDE II 9 H&M STRIBET SKJORTE II 10 H&M KASHMIRBLUSE II 11 SELECTED LÆDER LEGGINGS II 12 GESTUZ LÆDERNEDERDEL II 13 H&M MERINOULDS BLUSE II 14 OTHER STORIES HERRESKO II 15 OTHER STORIES PRIKKET KJOLE II 16 FILIPPA K ULDFRAKKE II 17 OTHER STORIES T-SHIRT II 18 OTHER STORIES LÆDERSTØVLER II 19 SAMSØE SAMSØE BUKSER II 20 ENVII MERINOULDS BLUSE II 21 WEEKDAY THURSDAY JEANS II 22 MUNTHE KJOLE II 23 STINE GOYA DRAPERET KJOLE II 24 SAMSØE SAMSØE V-HALS KASHMIRBLUSE II 25 GANNI PRINTET NEDERDEL II 26 VAGABOND PUMPS 

Dette er nok det indlæg, jeg har fået flest forespørgsler på – og det er også et af de indlæg, det har taget mig længst tid at lave. At opbygge den perfekte basisgarderobe tager nemlig tid, til gengæld betaler det sig tifold tilbage i det lange løb, når du har en garderobe, hvor alt tøjet kan mixes på kryds og tværs, og hvor der er tænkt over tidsløse styles i god kvalitet, som kan redde dig fra (de fleste) tøjkriser. 

Jeg har selv i mange år været typen, der aldrig tænkte over den røde tråd i min garderobe. Jeg købte udelukkende efter lyst og humør, og skænkede det ikke en tanke, hvordan mit nykøb ville supplere resten af min garderobe. Det resulterede i utallige tøjkriser, åndsvage impulskøb og en garderobe der aldrig syntes at være helt rigtig. Jeg er garanteret ikke den eneste, der har haft det sådan – eller måske stadig har?

Til dig håber jeg derfor at indlægget her kan være en hjælp og inspiration til at få skabt en bedre sammenhæng i din basisgarderobe. 

Indlægget her er nemlig tænkt som en tjekliste over det tøj og de sko, som den perfekte basisgarderobe i min optik bør indeholde. 26 styles holdt i farverne sort, mørkeblå, grå og hvid for dermed at udgøre en god base, som man derfra kan supplere med enkelte sæsonaktuelle fristelser i print eller farver. 

SKO: Med et par flade læderstøvler, herresko eller loafers og et par klassiske pumps når du langt, og for mit vedkommende er det i løbet af en uge oftest de tre par sko, som er i rotation.

OVERTØJ: På denne tid af året vil jeg nok foretrække uldfrakken, men suppleret af en læderjakke, som kan bruges både forår, sommer og efterår, så behøver din basisgarderobe faktisk ikke andet for at være fuldendt.

BUKSER: Fire par bukser. Det er hvad jeg mener, den perfekte basisgarderobe bør indeholde. Et par klassiske mørkeblå og sorte jeans, et par klassiske, smalle sorte eller mørkeblå bukser og et par lædertights. 

NEDERDELE: Jeg er afgjort en nederdelepige, og for mit vedkommende skal garderoben derfor indeholde et lille udvalg af nederdele, som jeg kan supplere mine bukser og kjoler med. Det er dog ikke alle, der foretrækker nederdelen, men de kan jo så blot spare den post i garderoben. Men for dem, der ligesom jeg, er glad for nederdele, så vil jeg anbefale at man går efter en kort a-formet, fx plisseret, en lædernederdel og en smal nederdel, fx en draperet i et mørk print.

KJOLER: Ligesom med nederdele, så anbefaler jeg også at man som minimum har tre kjoler; en figursyet, hvis man føler sig komfortabel i den pasform, fx draperet, da det lige giver dét ekstra til en ellers klassiske kjole, en løs kjole i et lidt mere bohemian snit og en print kjole i et a-snit.

OVERDELE: Til sidst har vi overdelen, som afgjort er den største – og vigtigste kategori. Flere af de langærmede overdele kan nemlig både bruges til dine bukser, nederdele og udover dine kjoler, og det er derfor vigtigt her at vælge nogle snit og materialer der er tidsløse. Jeg går altid efter kashmir eller merinould til mine store striktrøjer, ligesom mine tynde langærmede bluser også oftest har uld i sig. Når det kommer til t-shirts foretrækker jeg også at vælge dem, der enten har lidt uld eller silke i sig, da de ofte holder sig bedre og pænere end dem i 100% bomuld.

 • Reply
  Lullumut
  18. december 2016 at 20:46

  Rigtig godt og relevant blogindlæg 🙂 Det hele kan jo piftes op med f.eks. en neglelak i en fed farve. Jeg tror helt sikkert på, at less is more.

  • Reply
   merimeri
   18. december 2016 at 20:55

   Præcis. Mit tøjforbrug er også reduceret betragteligt, efter jeg er begyndt at tænke mere over min basisgarderobe og samtidig er jeg blevet meget mere glad over min garderobe, som den er, så det er en win-win.

 • Reply
  Ida
  19. december 2016 at 12:39

  Fint fint indlæg! Jeg prøver også at købe basic ting i god kvalitet!

Kommenter