Opskrifter

OPSKRIFT // NEM OG SUND HVERDAGSMAD

25. november 2015

nem-hverdagsmad-kålsalat

∞ Sprød kål, cremet coleslaw og pulled pork toppet med saltmandler og barbeque dressing  ∞

Når det kommer til nem og sund hverdagsmad, så har vi det herhjemme med at have nogle favoritter, som vi gang på gang vender tilbage til. En af dem er denne. En nem og hurtig opskrift inspireret af stenalderkæden Palæo, som snildt kan gøres efter derhjemme. Den ser måske ikke ud af så meget, men den smager vanvittigt godt; alle ingredienser komplimenterer hinanden og smagen inkluderer både fedme, salt, sødme og syre, noget sprødt og noget blødt.

Du skal bruge (til fire personer):

1/2 spidskål eller hvidkål
3-4 gulerødder, afhængig af størrelse
250 ml Creme fraiche 18%
Mayo
Dijonsennep
Æbleeddike
Salt, peber, sukker og spidskommen
Saltmandler
Pulled pork (vi bruger denne opskrift: http://gastromand.dk/opskrift-pulled-pork-temperatur-grill/)
Barbeque dressing

Som alternativ til pulled pork har vi også ofte anvendt kylling istedet, da det trods alt er lidt hurtigere fremfor pulled pork projektet. Går du med kyllingeversionen istedet, så anbefaler jeg at toppe den med grøn pesto istedet for barbeque dressing.

Sådan gør du:

Pulled pork er ikke svært at lave, men det kræver, at du starter i god tid, da den skal have 8-1o timer i ovnen afhængig af størrelse. Til gengæld passer den herefter sig selv, så man kan fint sætte den over en morgen inden arbejde og så tage den ud, når man kommer hjem sidst på eftermiddagen.

Til den grønne del af retten, skal du starte med at blande dressingen som halvdelen af kålen og alle gulerødderne skal vendes i. Dressingen består af ca. 4 spsk æbleeddike, en stor tsk dijonsennep, en spsk sukker med top, spidskommen, salt og peber. Smages til alt efter hvor krydret man ønsker den.
Snit herefter kålen fint og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
Halvdelen af den snittede kål og al den revne gulerod vender du nu i dressingen  og lad det derefter stå og trække i 10-15 min. Herefter tilsætter du 1 lille bæger cremefraiche og et par spsk mayo. Igen kan du tilsætte mere eller mindre af de to, alt efter hvor fed du ønsker den.

Coleslawen lader du nu stå og trække min. 30 min i køleskabet, gerne længere hvis muligt. Når coleslawen efterhånden har samlet sig, anretter du den resterende mængde kål som en bund på tallerknerne. Fordel herefter en god portion coleslaw ovenpå kålen, kom pulled pork henover sammen med en god håndfuld saltmandler og top til sidst af med lidt barbeque dressing.

Og voila, så er der serveret.

Er du mere til varianten med kylling, så plejer vi at stege kyllingen sprød og herefter skære den i strimler. Fordel den herefter ovenpå kålen og top ligeledes af med saltmandler og pesto.

 • Reply
  W
  25. november 2015 at 8:44

  Ej jeg har ikke fået indlæg siden nytårs items fra Asos, men mega lækkert at få dem alle på en gang!

  • Reply
   infashionwebelieve
   25. november 2015 at 9:19

   Nej jeg har desværre haft lidt problemer med at få bloglovin til at opdatere, så det er nok dét du har været ramt af. Men så er onsdagsunderholdningen da sikret nu 😉

Kommenter